And we have a result.......

Jaha, vad säger vi idag.....tävlingen först....mm, ja Lizza kändes fin men hon var inte riktigt framme för skänkeln......OCH jag åtgärdade inte som jag BORDE ha gjort kan man säga ;-) Hon stod emot en aningens på framhoppningen men var bättre framme trots allt när vi kom in på banan. (Hade Ergon-sadeln). Med facit i handen skulle jag tagit med mig Tolgan för jag tror att Ergon gett Lizza liiiite träningsvärk.........eller egentligen är det träningsvärk pga hur hon får arbeta på ett annat sätt nu ;-)

Hur som helst så var underlaget piss....det var sand som var växelvis djup och växelvis släppte underlaget. Dagen började med att en ryttare gick omkull och redan då vi startanmälde så fick vi veta att flera ryttare gått omkull i går.....BRAAAA där ;-) Ja och det klart man kände det då man gick banan....underlaget var allt annat än "ultimat" men inget att göra åt. Banbyggaren hade tagit hänsyn till det i den mån det gick och banan var "snäll" och den var inte "maxad". Dock verkade det inte hjälpa så himla mkt.....

Ja för oss började det bra även om vi red lite i botten på 1:an och jag fick trycka på henne ordentligt i landningen för att få igång galoppen till nästa hinder. Där kom vi också liiiite i botten men ingen fara för vi räckte bra fram till 3:an och fick ett fint språng där. Sen vänstersväng och 4:an från kortsidan....där låg vi lite stort och jag "sparkade på" henne för att nå fram men fick inget svar....vilket resulterade i att hon trampade om "mitt i hindret" och jag kom i obalans.....sen blev det vara hawaii fram till 5:an......jag försökte parera upp henne men det blev bara "vobbel" och hon fattade till slut inte vad jag ville och vek åt sidan varvid jag åkte över halsen på henne.....hahaha...ja vad säger man?!? Antingen går vi nolla eller så åker jag av eller ;-) Nej men airbagen funkade kanon i alla fall så nu vet vi det ;-)

Initialt tog jag såklart på mig skulden(som alltid) för det dåliga språnget på 4:an men när jag sen ser filmen så tycker jag faktiskt att Lizza och jag kan dela på skulden ;-) Jag fick faktiskt inget svar då jag tryckte på henne och OM hon svarat så hade vi legat rätt......så liiiite hennes fel var det också ;-) Men å andra sidan.......hade jag varit en bättre ryttare så hade jag lyckats få henne att svara direkt....;-) Så hur man än vänder och vrider sig så har man röven där den alltid är...hahaha. Och nej jag red SÅKLART inte 110 idag ;-) Hoppas på bättre underlag till Othem så ska vi rida 105cm där om allt känns bra.

Lite "bangång" ;-)

Cilla red super i första klassen och velade lite fram och åter om hon skulle rida 110....men bestämde sig för att rida 110 och "ta ett hinder i taget". Hon red fram till 3:an och kände att hon var nöjd efter det.

Jolin red bara 110 och fick ett nedslag.Tyvärr såg jag inte henne men jag vet att hon alltid "kör ända in i kaklet" så hon red säkerligen lika bra idag :-)

Dagens bästa var att Traume vann första omgången av RAS i alla fall :-) Nästa omgång är i Othem om 2 veckor.

Ellen fick agera hästskötare på flera håll idag :-)


I kväll blir det chill för jag går på och jobbar i morgon igen och går inte av förrns lördag morgon.....grisvecka :-(

Nu ska jag fila på ett annat inlägg.........

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer