DET ÄR HARMONIIIIIII

Okej här kommer ett pepp-inlägg! Mest till mig själv hehe. 8 dagar till jullov. Inte för att man riktigt har lov, men 8 dagar tills jag ska njuta av familj och vänner, köra julklappspel och lyssna sönder på julmusik. Ta sovmorgon och gå runt i raggsockor. Är inte det bästa livet ändå?

Nästa vecka har jag 3 minijular inbokade! Torsdag, fredag, lördag. Tror ni jag längtar <3

Skickade in min Extended Essay igår vid 23.55 så var ganska trött när klockan ringde vid 7 imorse :) Men hoppade tillsatt upp och kände mig rätt pigg ändå! Jag som annars blir så himla påverkad av vädret känner inte alls av det längre. Känner mig bara så harmonisk. Fått massa roliga besked redan idag (typ att Emma kom in på läkarlinjen och flyttar till Linkan, och att Lisa kom in på sjuksköterska!!) Tänk hur många favorit personer man kommer ha i samma stad ändå <3

Just nu sitter jag på Simons med Amanda, käkar en lussebulle (ja det fick bli lunchen idag) och sa strax dra mig mot Katte för två lektioner. Tänkte träna för första gången på typ 2 veckor och sen ska jag bara bura in mig hemma med datorn, mer som ska in innan jul såklart :) Inte helt fel ändå! Lägis är ganska mysig såhär års <3 Så glad och tacksam för att jag mår så bra. Största dilemmat just nu är att jag hittar alldeles för mycket julkappar till mig själv när jag skrollar runt. Råkade nyss beställa hem en julklapp.. till mig. Inte bra. I år ha jag faktiskt skrivit en riktig önskelista, var länge sen jag skrev någon haha. Men det är så mysigt. Tänkte först att vad ska jag skriva? Känns som jag har allt jag behöver. Men jag kom på lite tillslut ändå. Typ som en stor varm vinterjacka som funkar som skidjacka. Råkade stå för nära brasan med min gamla så det är ett stort hål i.. Har kollat lite på en stor klassiks från peak bara. Tråkig men skön. Och sen har jag även skrivit med resväska på listan. Behöver verkligen en ny stor rymlig resväska.. Well okej tråkig side info. Slutar där! Kramkram

Gillar

Kommentarer

JAG MÅR BRA:

Nu kommer ett personligt inlägg. Det var länge sen jag skrev någonting alls, jag drömmer inte om att bli "influencer" eller "bloggare" egentligen, så därför har jag väl slutat helt enkelt. Jag vill livnära mig på något annat. Plugga och ja, annat helt enkelt. Var osäker på om jag skulle lägga ut detta först, men nu gör jag det ändå.

Det är så många som frågar hur jag mår och jag gillar att skriva så tänkte att jag kan sammanfatta det lite. Inte för att hänga ut honom, det har jag redan gjort. Jag vill bara gå vidare och fokusera på vad som faktiskt är viktigt. Jag mår bra, ärligt. Jag har alltid tänkt att om man någon gång blir utsatt för otrohet så kommer hjärtat gå sönder så brutalt och att självkänslan och självförtroendet kommer vara på botten. Och nu sitter jag liksom här med ett helt hjärta, en stark självkänsla och ett stabilt självförtroende. Jag har sovit så bra, jag har kunnat fokusera på plugg och jag har inte gråtit. Det låter kanske sjukt, jag är annars ganska känslig, men hela situationen är så absurd att jag känner inte att det finns något att gråta för. Jag är så tacksam för att det kom fram så pass tidigt och att det kom fram nu, jag är inne i en väldigt bra period överlag och känner mig väldigt stabil. Det handlar ändå bara om 7 månader, inte flera år, inte ett halvt liv. Jag är mitt inne i att söka universitet, så mycket deadlines inför jul, och sen jul då som jag älskar mer än allt, nyår i Nerja, Lisa flyttar in hos mig och vi blir sambos igen, Majs fyller 20, moc-exams period i February, pappa 50 år, Robban 25 år, en vecka i Sälen, Final exams i May och sen är jag klar den 21 Maj. En vecka i Rhodos. Bal och student. Sommar. Och sen flyttar jag, om jag kommer in, till London. Kommer jag inte in kör jag ett res år och söker nästa höst igen. Kort och gott så har jag inte tid för trasiga relationer just nu.


Vad hände då?

Jag la upp en bild på honom med blommorna han överraskade mig med på morgonen. Senare fick jag ett fb meddelande från andra tjejen i allt det här gick hem till honom och sa typ "vad fan är det här?" och ni vet när man inte ens sett några bevis än (nu har jag sett massor) men hela magkänslan säger att det är sant. Han skrek och grät och skyllde allt på henne. Började med att förklara sig, "jag ska vara helt ärlig, vi låg en gång i augusti." Vi träffades ju i April så det var nästan roligt att han trodde att det skulle vara ok. Jag sa bara helt enkelt att jag lämnar dig, han vägrade acceptera det och bara skrek och jag satt där helt chockad och bara vem är det här? Han hotade med att skada sig själv om jag lämnade, hotade att polisanmäla henne, att anmäla mig om jag skrev något på instagram osv. Hela hans lilla fake värld bara rasade ihop sådär på några minuter. Sånt som händer på film typ. Det här är ju ingen engångs grej, utan något han höll på med kontinuerligt i 4 månader samt lite "till och från" i början med. Det verkar även som att otrohet inte var det enda han dolde för mig. Spelbekymmer och liknande med. Jag hoppas ärligt att han får hjälp.

Varför skrev jag på instagram?

Jag ville väl hämnas lite. Jag kan tänka mig att han vänder på saker och drar till vilka lögner som helst för att förklara vad han gjort. Någonstans vill jag bara att sanningen ska komma ut och att det blir liksom allmänt känt att han har förstört sitt eget liv. Det går ju inte att skylla på någon annan, även om jag kan tänka mig att han försöker. Sen är han största moral förespråkaren, var ofta ganska svartsjuk och ifrågasättande mot mig. Hade jag like:at ngn annan killes bild? Då fick jag höra det. Svarade inte jag på några timmar eller var dålig på att höra av mig ringde han tills jag svarade och var svin sur. Annars var han väldigt snäll mot mig, perfekta killen. Jag trodde verkligen att han älskade mig. Bara någon dag innan allt kom fram och gick han och måttade på garderober som han ville köpa åt mig så jag kunde flytta in. Han ville verkligen att jag skulle flytta in, han ville planera våra framtida barn, ville att vi skulle köpa en annan lägenhet ihop. När vi pratade mina studier, var han beredd att pendla till London så ofta han kunde eller kanske till och med flytta med beroende på jobbet. Det här var inget jag begärde, han föreslog det och sa att han ville ha det så. Gav mig frukost på sängen, kom till skolan med kaffe. Köpte nya kaffe termosar till mig för att jag alltid tappade bort dem. Tvättade åt mig. Städade min lägenhet. Hämtade mig och Amanda på flygplatsen från Barcelona. Ville alltid att jag skulle låna hans bil. "Om jag kan underlätta för dig vill jag göra det på alla sätt jag kan". Ringde 3ggr/dagen när jag var i Malaga för att säga hur mkt han längtade efter att jag skulle komma hem. (Tjejerna var lite irriterade ändå haha). Nästan grät när jag skulle åka till Malaga för att "han skulle sakna mig". Fixade skrivbord så jag hade bättre plugg utrymme osv. Han berättade för mig varje dag hur stolt han var över att få dela livet med mig. Han visste alltid vad han skulle säga. Likadant till henne. Nu tror jag inte att han vet vad kärlek är och jag tror aldrig att han kommer förstå det heller.

Vad är jag mest arg och besviken över?

Den relation han byggde upp med min familj och vänner. Han gav min mamma en massa hundleksaker till hennes nya valp, fixade massa amino och annat till min lillebror. Han ville försöka komma bra överens med dem, bjöd upp dem till Linköping och fixade bord trots att det var fullbokat så vi kunde gå ut och äta. Han bjöd upp min lillebror flera gånger. Han ville träffa dem, det var inte jag som tvingade med hnm utan många gånger var det verkligen hans förslag. Samma sak med mina vänner, gav dem massa grejer, skjutsade på Maja och Lisa och frågade alltid om inte Amanda ville äta middag med oss. Ens sak om han ljuger mig rakt upp i ansiktet varje dag, men min familj och mina vänner? Förtjänar dom verkligen det? Eller hur han kunde utsätta sin egen familj för det, sin lillasyster. Han ljög ju för dem med. Det kan jag inte förstå hur man kan göra.

Hur har han gjort det?

Han är ju försäljare så han har varit borta mycket om dagarna osv, det är ju ganska lätt att förklara det. Och jag litade verkligen på honom så jag ifrågasatte väl inte mer än vanligt. Raderade meddelanden och stängde av notiser. Träffade henne på dagen och mig på kvällen.

Vad är jag mest glad över?

All kärlek. Alltså WOW. Maja slängde sig i bilen på en gång och kom upp och hämtade mig i Linköping, Amanda kom dit på en gång och hjälpte mig packa ihop mina saker. Alla som skrivit och ringt. Jag har verkligen förstått hur fina människor jag har i mitt liv. Hur så många genuint känt för mig och brytt sig, jag kan inte säga mer än att jag är såsåså tacksam. Det är verkligen tack vare er jag mår så himla bra.

Och jag är tacksam för att hon skrev och för att vi kunnat prata så mycket i det här. Lite girlpower över det ändå.


Gillar

Kommentarer

PINTREST

Suttit och kollat Pinterest och drömt lite om framtida hus eller kanske främst sommarstuga men inser att det är så mycket jobb? Tänker ofta att det är väl bara att göra men det är ju verkligen så mycket att sätta sig in i och välja mellan. Hur som, var tvungen att googla runt lite kring dessa drömmar och kolla vad alternativen är.. lite tidigt kanske? Men roligt! Har ju 1000 ggr hört talas om Eksjöhus (https://www.eksjohus.se) eftersom att det är nästan hemma för mig. Har bland annat familj och connections i Eksjö och det ligger ju så nära Vimmerby, så typ samma ställe haha. Typ. Men dom levererar ju iaf färdiga hus? Hur smidigt? Då slipper man sätta sig in i allt (som hur dumt det än låter) känns så tråkigt. Jag skulle ju hellre lägga fokus på de ytliga grejerna, möbler, färger, lister, textilier, detaljer.. Ja alltså inredning helt enkelt. Allt annat ska ju bara funka tycker jag. Smidigt och bra, lätt hanterat och hållbart är typ allt jag begär. Tittade bland annat på det här (https://www.eksjohus.se/husmodeller/hus/ekeberga/) huset.. HUR mysigt?? Och så nice att man ändå kan anpassa det lite och göra det lite personligt. Sjukt smidigt tycker jag!

Gillar

Kommentarer