Sjuk på riktigt

Hej min läsare! Hur mår du? Det är fråga som ställs till mig nästan varje dag nuförtiden lite här och där. Du har säkert undrat hur det står till med min hälsa eftersom jag yttryckte mig väldigt starkt om min hälsosituation några inlägg tillbaks. Veckorna går väldigt fort även när man är inte jobbar. Ja, jag är sjukskriven ända till slutet av juli och kommer att bli sjukskriven även efter det. Jag känner att jag är i en bubbla. Detta känns inte som mitt eget liv, faktiskt. Jag kan väl inte vara så här sjuk? I min bubbla finns jag och många chefer här och där som bestämmer över mitt liv. Jag tycker att det är helt okay, jag accepterar dessa typer i detta liv. Jag litar på dem 100%. Dessa chefer är överläkare, cancerläkare, operationaläkare osv. Jag bara cyklar omkring i bubblan och håller mitt huvud högt uppe över ytan. Jag lyder dessa auktoriteter snällt. Inom mig bubblar. Jag vill skrika. Gråta. Vusa tungan för dem. Försvinna. Säga hejdå och flyga iväg. Men jag är lugn och väluppfostrad kvinna. Jag förstår och lyder order. Jag nigar.

Allt har gått väldigt fort. Jag är klacifierad som akut cancer patient. Jag har redan blivit opererad. Vilken lycka att jag fick behålla min bröst. Jag kan fortsätta att vara kvinna. Jag kan fortsätta att leva. Två veckor efter operation fick jag veta min diagnos. Samt hur mina nästa månader kommer att se ut. Eller närmare sagt;2021.

Nu gäller det att vila och samla ihop alla krafter för blivande veckor. Jag känner enorm tacksamhet för sjukvården. Tur att jag inte får bestämma något eftersom jag har ingen kunskap i detta ämne. Jag som gillar och veta lite om allt men nu vet jag ingenting. Än. Jag tror att detta resa kommer att vara den lärorikaste resan nånsin. Hela jag är full med starka känslor som jag bär innuti mig. I min hjärta. Väntar att jag kan släppa ut dom. Det är inte dags än. Nu gäller det att hålla ihop. Det är min uppgift i detta.

Jag har varit sjuk förut. Men detta är annorlunda. Alla som har en sjukdom där en av dörrarna är öppna för döden vet att då är man sjuk på riktigt. Min diagnos är trippelnegativ bröstcancer. Säger inget mer om det nu. Behöver lite mer tid att smälta diagnosen. Nästa vecka börjar min första cytostattiska behandling. Livrädd. Men det gäller att köra framåt. Skicka mig en kram. Hör kommer min till dig; kram.

Susanna Carita

Gillar

Kommentarer

Carita,

Läser din blogg baklänges, såsom jag ofta gör då jag hittar nya bloggar.

debutsky.com
WelcomeToSuziesWorld
WelcomeToSuziesWorld,

tack till dig Carita att du läser min blogg🙏

nouw.com/welcometosuziesworld