Överlevde min första kemoterapi

Hej fina! De senaste veckorna har varit tuffa och annorlunda. Step by step. En dag i taget. Första kemoterapin är bakom nu och jag överlevde helvetet även om att det handlade om många dagars kämpande. Men jag fixade det. Tack Gode Gud för det. Dagarna efter sytostater levde jag i 8 dagars helvete. Inte kunde jag veta att man kan må så illa men nu vet jag att man kan. Men jag överlevde. Kroppen protesterade rejält för kemikalier som jag fick i min kropp. Som jag kan förstå det så väl. Det är inga ämnen att leka med. Förhoppnigsvis round 2 blir lite mer snällare mot mig. Sitter faktisk i en taxi på väg mot sjukhuset för att fixa round 2. Jag får kemoterapi var tredje vecka. Man hinner att återhämta sig mellan behandlingarna. Känner mig stark nog nu att börja om från början. Återstår att se hur jag kommer att må efter denna gång!

Jag tycker ändå att jag sköter och klarar mig i detta helvete förvånadsvärt bra. Ingen hysteri eller dödsångest som stör mig och min kropp. Är väldigt lugn i detta process som jag tycker är skönt. Jag litar på sjukhuset 110% som jag har aldrig gjort tidigare i mitt liv. Jag märker att alla sjuksköterskor och läkare är oerhört duktiga i sitt jobb. Älskar dom hur de kan sitt arbete så väl. De finns där för mig. Och det gör mig lugn. De är mina och våra hjältar!

På bilden ser ni hur min hud reagerade direkt efter 5 minuter. Röda fläckar runt om i kroppen. Efter en timme var vi tvungna att ta en paus för blodtrycket blev för högt och jag fick svårt att andas. Kroppen sa ifrån helt enkelt. Jag vilade en timme så att kroppen kunde återhämta sig. Den fick ju en chock! Men efter det kunde vi köra som vanligt och avsluta behandlingen för den gången.

Även för alla mediciner som jag är tvungen att äta efter behandlingen var jag väldigt illamående. Diarre, känslan att man vill kräkas finns med hela tiden, trött och andfådd, plus det värsta är att allt smakar skit även vatten. Tungan kändes hemsk. Hade stark metall smak på tungan. Jag kunde äta havregrynsgröt med lite smör i, stekt kyckling utan kryddor lite pasta eller ris samt kokta morötter, ägg och avokado på morgonen fick jag i mig också. Appelsin och nötter var också gott. Plus spenat soppa. Det var vad jag åt de första åtta dagar efter behandlingen men väldigt små mängder. Vatten tvingade jag i mig även fast det smakade metall. Så småningom efter dessa dagar började jag få i mig annat också. Jag känner ingen hunger men man måste tvinga i sig mat för energis skull. Kroppen behöver bensin.

En än gång ett ordspråk som stämmer väl med livet är att det som inte tar livet på dig, gör dig starkare. Varje ny dag är en ny vacker dag. Livet går alltid vidare. Dåliga dagar finns men, solen skiner alltid efter ett tag. Det är bra att komma ihåg när livet känns tungt. En överlevnadstips under mina dåliga dagar var fylla på hjärnan med olika vackra bilder och känslor. Utmärkt terapi. Bilder på vackra platser som man har besökt och tyckt om, konstbilder som jag gillade, och allt som jag känner är vackert. Det hjälpte med smärtan. Andningsövningar var också viktiga. Inhale, exhale. Men nu, dags att hoppa ur taxin och kämpa med round 2 . Kärlek och kramar till dig min fina läsare.

Susanna Carita

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Nina
,

Oj, vad kämpigt du har det nu!!

Här finns en som sänder varma kramar till dej! ❤️

WelcomeToSuziesWorld
WelcomeToSuziesWorld,

tack snälla @sandrasjoberg
nouw.com/welcometosuziesworld
WelcomeToSuziesWorld
WelcomeToSuziesWorld,

tack fina för stödet🙏❤️🤗 @[email protected]

nouw.com/welcometosuziesworld
Monika25
Monika25,

Oj hoppas du blir bättre snart

Kämpa

https://nouw.com/monika25/en-fin-dag-igar-37822326

nouw.com/monika25
WelcomeToSuziesWorld
WelcomeToSuziesWorld,
Carita,

Bra kämpat! Kan knappt föreställa mig det du går igenom - men fint att du delar med dig av dina upplevelser. Starkt!

debutsky.com
WelcomeToSuziesWorld
WelcomeToSuziesWorld,

[email protected] tack fina. Jag fick tårar i ögonen av dina ord.

nouw.com/welcometosuziesworld