Long weekend hos mamma

Hej hej hej! Vilken härlig känsla att att landa på Arlanda! Möta mamma och bara njuta av Sverige. Det är länge sen jag var hemma sist. Så hjärtat var fullt med kärlek och känslor. Sverige är och kommer alltid att vara mitt hem. Att vara borta från det man älskar är inte det enklaste men ibland blir det bara så. Och åren bara rusar iväg. Arlanda är en plats där jag fick tillbringa många timmar per dag efter skolan. Mycket har ju förändrat men huset finns ju kvar. Nu undrar du säkert att vadå,vad gjorde du där? Jo,det är så att min mamma jobbade mycket. På dagtid var hon tjänsteman för staten eller kvinna är nog ett bättre ord. På kvällen var hon företagare. Hon hade en städfirma. Som betydde att jag och min brorsa följde med oftast på jobb uppdrag. För att hjälpa till eller att enbart vara med henne eftersom hon jobbade på dan också. Jag har aldrig sett någon jobba så mycket som hon har gjort i sitt liv. All ära för henne,min mamma! Jag kommer ihåg hur jag brukade välja en stol och sitta där i timmar och titta på folk som gick förbi. Det är från Arlanda jag har nog fått min kärlek för alla flygplatser. Folk kommer och går. Förvantansfulla människor som väntar på nya äventyr. Eller kommer från äventyr.

Sverige är också lampor och pelargoner på fönsterbrädan. Finns inget finare. Kokosbollar och lusskatter. Finns inget godare. Lösgodis och julmust. Nja,äter inte godis längre men gott var det på den tiden när jag åt godis. Och världen godaste räkmackor. Oj oj oj,säger jag bara. Listan kan ju bli hur lång som helst. Vi njöt av Sverige och att familjen var tillsammans. Mamma lagare sina bästa grytor som alltid. Tiden gick ju bara för fort. Vi hade en lång weekend tillsammans men som alltid när det är som mysigast så går tiden för fort. Det gjorde det nu också. Men nu känner jag att jag vill börja göra det här oftare. Jag behöver det. Att andas in Sveriges luft gör mig gott. LOL!

Mamma och jag har haft världens svåraste relation. Detta på grund av många olika saker men det viktigaste nu är att koncentrera på det positiva och njuta av varandras sällskap. Livet är för kort för bråk och negativitet. Hon är som hon är. Jag kan inte ändra på henne. Jag är som jag är. Men jag kan knipa min mun och mitt liv har lärt mig mycket. Så jag låter mamma vara hon på gott och ont. Hon är min mor och jag älskar henne. Det är visdom det! Eller hur? Kram......

Susanna Carita

  • 49 visningar

Gillar

Kommentarer