Livet ler mot mig igen, tack midsommar!

Vackra midsommar. Du kom och du gick. Tack för att jag fick se dig! Vi ses nästa år igen.!!! Jag känner sån glädje att jag kunde njuta av helgen. Jag känner mig nästan frisk och energisk. Klipte tom gräset häromdagen( ok, erkänner att jag var helt slut efter det men känslan att kunna göra något nyttigt är obeskrivlig). Det var länge sen jag har känt mig viktig här i livet. Jag kämpar och hoppas att allt kommer att bli bra igen. Varje dag. Tåget kör. Jag är inte lokföraren. Jag sitter på första bänken dock. Väntar på stationen där jag kan hoppa av. Väntar på friheten!

Fem kemoterapi behandlingar har gjort sitt. Känner inte igen min egen kropp. Det värsta behandlingar är bakom mig nu. Plus att min CEF-behandling minskades på grund av att kroppen reagerade för mycket. Men jag lever. Skör men ändå stark! Dagen före midsommar kände jag att styrkan är på väg att komma tillbaks i kroppen och att maten börjar smaka någorlunda normalt igen. Gissa om jag har ätit sen dess. Det bästa jag vet är söta jordgubbar och vattenmelon. Och jag har ätit, många kilon av båda. Min yngsta son har grillat till oss varje dag. Kyckling och chorizo. Med vattenmelonsallad. Ååh, vad jag har njutit!

Jag har njutit av dessa fina dagar. Jag har inte några större måsten på midsommar längre. Det var annat för i tiden när barnen var små. Jag gillar traditioner men ju äldre man blir så är det kul att göra saker annorlunda. Det är också bra att minska på alla måsten man har fått för sig att ha. Plus att i år är det ju omöjligt. Jag orkar ju så lite. Så det blev att min yngsta son som är redan 21 och jag firade midsommar tillsammans.

Vi hade det mysigt. Jag njöt av varje sekund. Vädret var ju på våran sida också under hela helgen även om att jag måste sitta i skuggan. Ingen solande för mig längre. Det kommer att vara en riktig challenge för mig i framtiden, det må jag säga. Jag som alltid har älskat ligga i solen och nästan bränna huden av mig! Alla som har haft cancer har väldigt lätt att få melanomicancer av solen efter första cancer diagnosen. Och jag känner att jag vill inte utsätta mig för något extra efter detta. Så solen får jätte gärna skina men jag kommer att njuta av det under solparasoll!

Jhkk

Susanna Carita

Gillar

Kommentarer