Ja mår bra,hur mår du?

Hej på er vackra ni!

Jag tänkte skriva lite om välbefinnande och  hur lever jag för att må bra.Jag kan nog konstatera att livet har lärt mig ett och annat.Det viktigaste är att jag är i balans med mig själv.Att jag är nöjd med livet som jag lever.

Det var en lång resa att hitta vägen till harmoni..Men det är kanske meningen med livet.Att det tar tid att komma till mål.Alla människor du lär känna genom åren.De är dina lärare och vägledare.Alla misstag du gör.Du lär dig.Det är det som är meningen.

Men viktigast är att du lär vad ordet  lyssna betyder.För mig var det så.Respektera hur andra känner och hur du själv känner.

Lyssna på andra och på dig själv.Jag skrev redan lite om det i mitt första blogg post.

Ordet stress brukade vara ett ord för mig utan mening.Jag sa direkt: att ooh nej,jag har aldrig stress,Vet inte ens vad det ordet betyder.Jag gillar ha tusen bollar i luften.Som tur var eftersom jag hade ett krävande jobb och hemmet tog sitt.Barnen skulle ha hemlagat mat och golven skulle skina!Hunden behövde mig och mannen behövde ordning och reda.Visst!!!!

Härligt allt det där är bakom mig.Eftersom jag kollapsade,Bokstavligen.

Först var det kroppen som gav signal.Det tog några år innan jag stannade..Jag var faktikt tvungen.För det var stopp nästan överallt i kroppen..Blodtrycket,sockervärdena,kalk i armen,yrsel,sömn problem,andnings problem osv.........Samtidigt fick jag lära mig hur kvinnor kan sticka kniven i dig.Alltså hur det känns att vara mobbad.När du är slut så orkar man inte kämpa emot.Men mer om det en annan gång.

Under de senaste åren så har jag lärt mig min läxa.Jag har ingen brådska.Livet är här och nu.

Idag njuter jag av allt.Jag lycklig lottad.

I`m blessed som man säger i Amerika.And you are blessed as well,my friend.


För mig är viktigt  att mina nätter är lugna.Att jag får tillräckligt med sömn..Lugna morgon och ingen bråttom.Min  frukost består av en skivad avokado på en fullkornsrågbröd skiva från Lidl.Den älskar jag.Lite citronolja på avocadon ock livet ler!Och självklart en kopp kaffe.Kaffet vill jag ha med havremjölk.

Det senaste året så har jag satt fokus i slow life.Det betydet att jag gör vad jag vill och vad jag känner för.

Om jag vill inte,så hoppar jag över.

Men viktigaste av allt är : hur jag äter och vad jag äter.Det enda animaliska mat som jag accepterar är fisk.Jag har kommit till att alla frukter,grönsaker och rotfrukter gör att jag mår bra.Min mage gillar det.min hud gillar det och hela mig andas mycket bättre.8 månader har jag hållit på och månad efter månad känner jag hur kroppen tackar.Detta är nog den viktigaste resan i hela mitt liv.

Mat,natur,djur och människor som jag trivs med.Några hobbies och intressen.Vackra saker och intressanta happenings.

Att springa hit och dit bör inte vara livets framgång.Det är det små sakerna som gör livet bättre.

Njut av varenda dag.

Se.

Känn.

Le.

Ge och ta..

Under dagen dricker jag en eller två smoothies.Som lunch ofta soppa.Och till middag fisk och grönsaker.Nötter,frukter och massor med vatten.Ibland vill jag ha lite soya yogurt med organisk mysli med blåbär eller bär,vag jag nu har i frysen.


Happy Thanksgiving kära läsare.Ät bra,njut av naturen.Krama dom du älskar,

Jag mår bra tack.

Hur mår du vännen?

Susanna Carita

  • 489 visningar

Gillar

Kommentarer

WelcomeToSuziesWorld