Hur gick det med mina goals för 2020?

Hej fina! Hur gick det? Med dina planer då? De som du gjorde i början av året? Eller i slutet av förra året? Blev det champagne och glory? Eller blev det bara pannkaka av allt?

Det som är säkert är att när nya planer planerades under december månad förra året så hade ingen någon aning alls om hur året 2020 skulle påverka oss alla. Vi sitter alla i samma båt. Hela världen. Otroligt. Svårt att förstå att hur är det ens möjligt att hela världen blir tvungen att stänga dörrarna för omvärlden och för grannarna? Tur har dem som inte har blivit smittade av Covid 19.

Jag var i toppen humör. December 2019. Hade hittat en man som kändes bra och vi ville bo ihop. Ha ett hem tillsammans. Det känder okej att lämna Tallinn för Finland. Allt gick väldigt fort med oss. Fick ett nytt jobb som började den 15. Januari. Bokade en kryssning och vi njöt av livet! Vi planerade in resorna som vi ville göra under 2021. Allt var perfekt! Men sedan kom corona och livet tog en sväng neråt backen.

Hade precis flyttat in med nya kärleken och det nya hemmet började att se ut som vi. Lite lyx här och där. Men innan corona hade börjat sin resa från hem till hem så hände något i vårt nya hem. Allt förandrades. Mannen som jag hade valt och litade på 100% visade en annan sida av sig själv. En väldigt tråkig sida. Han hade en mörk sida. Det som jag upplevde i det nya förhållandet var djupt inkränkande. Efter några veckor av sambo boendet ville jag bara försvinna därifrån. Jag vill inte ta upp detaljerna här om vad som hände för mig. Men allt gick åt helvete! Jag hade blivit kär i en narsist. Wow! Det som han inte visste om mig är att jag vet min egen värde. Jag älskar mig själv! Om du skjuter på mig, försvinner jag. Och det gjorde jag. På en kväll. Packade ihop och försvann ur hans liv. Lämnade det vackra hemmet men jag fick lugn och ro i mig. Och det är det viktigaste för mig. Jag tar ingen skit från någon! Jag är så pass gammal att jag vet att vissa människor är elaka och egoistiska. för alltid. Vill inte ha såna typer i mitt liv. Jag hade varit blind eller han hade spelat sin teater uppställing så bra att jag märkte ingenting. Troligtvis så trodde han att jag tolererar hans beteende och håller tyst? Han hade fel.


Försökte anpassa mig på mitt nya jobb, försökte hitta ro även om corona stängde oss hemma. Tur att jag har min familj. Ville glömma mistaget som jag hade gjort under de första månaderna av året 2021. Saknade Tallinn. Men det gick ju inte att resa. Jag visste att jag måste hitta balans. Så småningom under året så hittade jag lugnet i mig. Egentligen tack vare corona. Eftersom mitt hem är på landet så bjuder livet här åkrar och skog. Massor med frisk luft. Utrymme för tankar. Det har gjort mig bra, Jag kommer att sluta året 2020 som en välmående kvinna. En kvinna som är färdig igen att ta nya steg i livet. Avslöjar inte än. Tiden får visa det senare. Livet är härligt med corona eller utan korona. Det gäller att hitta balans i sig själv. Älska dig, det är du värt! Nu tänker jag ta itu lite med Första Advent förberedelser som börjar imorgon. En härlig tid som vi kommer att ha. Välkommen December! Kram....

Susanna Carita

Gillar

Kommentarer