Här och nu

Jag har ungefär en helg per månad som jag kan känna mig som någorlunda normal människa. Känner ingen smärta eller illamående då. Det är lycka det. Tro mig! Vart tredje vecka kommer min kära syster, egentligen är hon min kära kusin men vi kallar varandra syskon eftersom vi är och lever väldigt nära varandra, hem till oss över helgen. Det är lyx för mig just nu. Jag orkar inte mycket men att få prata ut och bara umgås är guld värt! Hon lagar god mat till oss och jag ba njuter. Hon är professionel chef så du kan tänka dig att maten är verkligen extra god.

Annan lyx är att två veckor efter kemoterapin kaffet smakar normal igen. Det blir bara en kopp på eftermiddag men oj, så gott det smakar. Det är faktisk jätte jobbigt att smaken på mat är så förfärlig. Jobbigast är nog att vatten smakar som kemikalier. Hittade jordgubbssaft från Ekströms som smakar ok. Jag har aldrig varit en saft drickare, så längtar efter dagen när vatten smakar som vanligt igen. Längtar också att promenera i skogen. Det kommer inte hända på ett tag. Kroppen är helt slut. Om jag har en bra dag så orkar jag hämta posten. Men det är inte lång promenad. Jag orkar inte ens tänka på hur sorgligt det är men det är som det är och kan ej göra något åt det.

Det var trevligt att vi åkte en liten tur med bilen. Omväxling för mig. Livet är och kommer att vara annorlunda ett tag framöver. Min diagnos har fått nya vägar men orkar inte skriva om det nu. Kanske nästa gång. Det gäller att njuta varje dag och leva i nuet. Ingen ide att oroa sig om framtiden. Just nu är det härligt att jag har inte ont i kroppen. Det är otroligt vackert ute med all gröna som blommar för fullt. Helgen var mysig och känner glädje av alla människor som hjälper mig. Är så tacksam för alla. Hoppas du har det bra, nu tänker jag ta en liten tupplur. Kram.

Susanna Carita

Gillar

Kommentarer