Back to the Blond


Hej vännen min! Hur har hösten varit för dig? Regnig och kall? Eller frisk och njutbar? Veckorna bara ruchar förbi som är ett bevis på att vi borde njuta av vartenda dag som vi får uppleva i detta fina universum.. På gott och ont. Det är upp till var och en hur man vill att dagen upplevs. Du kan vara pissförbannad på allt och allt kan gå fel om du så vill. Men är det verkligen vört det? Att förstöra din egen dag? Även om att det är så att det kommer många nya dagar efter det. Nej,säger jag. Jag tycker att varje morgon jag vaknar upp är en gåva. Det är upp till mig att styra hur dagen blir. Man kan alltid styra sin egen dag. Min höst har varit ifyllt av känslor. Många väldigt tunga dagar. Min hjärta brast. Den gick i tusen bitar. Jag var inte beredd. Men jag har fått lära mig att även i den djupaste sorgen så går dagarna framåt. Sakta men säkert. Men även då så måste man försöka le för att kunna leva. Du äger din egen kropp och du är skyldig att mata den med energi även om livet känns tungt! Ge mat till din kropp! Gör saker som gör dig glad. Känn efter vad du älskar! Min höst var varit som berg och dalbana. Den började oerhört bra. Jag fortsatte min expatliv här i Tallinn med min älskade lilla tax. Vi hade det så bra. Jag började hösten med att besöka hårfrisören här i Tallinn. Det är alltid spännande att hitta en frisör i en ny stad. Men jag var ganska så säker på mitt val eftersom jag hade följd frisören på sociala medier under en tid och sett hur duktig han är som frisör.. Så att det känndes fridfullt att sitta på hans stol och ge fria händer åt honom.

Jag ville bli riktigt blond igen. Jag hade ju inte besökt frissan på ett tag. Jag har ju haft en ganska naturlig hårfärg under många år eftersom jag har velat enbart använda hårprodukter som är inte testade på djur och då är det omöjligt att vara riktig blond. Då använder man väldigt milda produkter. Skonsamma produkter för håret. Henna eller lera. Men nu tyckte jag att jag behöver färg. Jag ska inte börja göra det för ofta men nu kännde jag att måste. få lite glamour i mitt hår.


I Tallinn finns hundratals hårsalonger. Rekommenderar att besöka! Duktiga sådana. Att vara fin i håret är viktigt här. @suleyman_hairdresser (Demir som han heter) gjorde ett bra jobb för mig också. Jag kände mig så vacker efteråt. Även min lilla Sissi var glad att hon fick följa med mamma till frissan. Som hundägare är det alltid trevligt att hunden är välkomnas också. Medans jag skriver texten nu så börjar tårarna rinna igen eftersom jag kommer så väl ihåg dagen hur lycklig hon var att hon fick följa med mig. Men nu finns hon inte längre med mig. Sorgen är fortfarande oerhört djup men hon finns i mitt hjärta för alltid. Nu vill jag önska dig fina dagar framöver. Ta hand om dig. Puss o kram!

Susanna Carita

Gillar

Kommentarer