Eftersom bloggen är ny och vi redan kommit långt in i planeringen för vårt kommande bröllop så tänkte jag att jag kort ska berätta om oss och vårt resa tillsammans hittills.

Vi har i denna stund bara varit tillsammans i 2 år och 2 månader, men varit vänner sen en tid innan det. Endel tycker att det är för kort tid för att vi ska veta om det är ett hållbart förhållande osv. Men på den tid som vi känt varandra sen hösten 2013 så har vi hunnit gå igenom en hel del, vad är inget som jag känner är relevant för denna blogg. Min blivande man kommer i denna blogg att kallas för J

Hur blev vi ett par?
Vi började umgås ordentligt som vänner i slutet av sommaren 2014. Vi skrev och pratade med varandra mer eller mindre varje dag. Vi kunde prata i telefon timmar i streck utan att tröttna och utan att tappa intresset och något att prata om. Jag fick i början/mitten av september reda på av en gemensam kompis att han hade känslor för mig. Men jag såg J just då bara som en vän, tilläggas ska att jag just då "dejtade" en annan kille, som kommer i detta inlägg kallas för M. Jag viftade bort det med att hur kan han göra det, vi känner ju inte varandra så bra än..

Vi fortsatte att prata och umgås endel. Men en dag konfronterade jag J om det. Dock över meddelande i facebook-chatten när han var på en kort resa till sin hemstad Motala för att göra nya tatueringar. Jag hade nämligen tidigare fått reda på av honom att han hade en crush på någon tjej (vem sa han ej då) som var på ett ställe där vi båda brukar spendera en hel del tid på. Jag frågade om det möjligtvis vad mig han hade en crush på och fick bara till svar "Perhaps...". Jag gav då som svar "Om det skulle vara så att det är mig, så vill jag inte att det ska bli något fel mellan oss. Jag ser dig som en väldigt bra vän och det skulle aldrig kunna bli något mer mellan oss." Han svarade bara "Var inte orolig" och sen bytte han samtalsämne.

Vi fortsatte att spendera mycket tid tillsammans och pratade fortfarande med varandra lika mycket som innan, så jag tänkte inte mer på det. Efter ett tag började vi spendera mer och mer tid med varandra, och vi fanns där för varandra på ett sätt jag inte var van vid mellan bara vänner. Jag dejtade fortfarande M, men mådde inte så bra i den relationen jag hade med han. M ville hålla det hemligt att vi dejtade och jag ville bara skrika ut det. M sa saker som fick mig att må dåligt, men som egentligen bara var hans sätt att visa att han bryr sig om mig.

Tiden gick och jag umgicks mer med J än med M. Då J av olika anledningar inte brukar fira jul och hade tänkt sitta ensam i sin lägenhet mitt ute i ingenstans hela julhelgen så bjöd jag in han att fira tillsammans med mig och min familj. Julen 2014 var då jag egentligen började förstå att jag känner mer för honom än jag någonsin trott. Jag vågade dock inte erkänna det för mig själv ännu. Vid den här tiden så bodde jag i en lägenhet tillsammans med min pappas moster då jag efter uppbrott från tidigare partner inte fått tag i något. J ville från byhålan och in till stan istället. Så vi bestämde oss att hyra en lägenhet tillsammans för att minska bådas kostnader. Vi fick tag på en 3:a som vi hyrde i andra hand och vi flyttade in tillsammans - ännu som bara vänner. Men vår vänskap utvecklades snabbt till någonting mer och det dröjde inte länge innan jag erkände för mig själv att det är här jag känner mig hemma. Hos J kan jag vara mig själv och med honom så mår jag bra.

När friade han?
22 oktober 2017, vi skulle till Linköping för att kolla på en hockeymatch. Först åkte vi tåg i 2 timmar för att komma hem till hans mor och far, vi skulle först dit för att få mat och låna deras bil. På tåget när vi sitter och pratar om hur vi tror det kommer gå på matchen, vilka som kommer göra mål osv. Så plockar han upp asken och öppnar den och frågar om jag vill bli hans fru någon dag. Kanske inte det mest romantiska platsen, men just där och då var det perfekt. Inte en massa folk runt omkring en lugn miljö. Han berättade att han först hade tänkt fråga mig på borta stå på matchen. Men att han visste att jag troligen inte skulle uppskatta det så mycket.

När började vi planera bröllopet?
Vi började i mitten/slutet av maj. Vi kollade snabbt över vilka lokaler som fanns med kriterierna - slippa städa, ha med egen alkohol och gärna catering och personal. Vi hittade en lokal som låg på ett bra läge där det blir lätt för våra långväga gäster att åka till - oavsett om de stannar över på hotell och åker kollektivtrafik eller om det tar bilen dit. Vi var och kollade på den i början av juni och veckan efter bokade vi vårt datum. J var och pratade med Färjestad BK's VD för att kolla om vi får hålla vigseln utanför arenan längs med älven och om det var dåligt väder om det fanns någon möjlighet att få vara inne i arenan. Detta skulle självklart gå att ordna och om det var något de kunde hjälpa oss med så var det bara att säga till. Vigselförrättare var klart ungefär samma tid, då J's syster är pastor.

Vad har vi klart hittills?
- Lokal för både vigseln och festen.
- Vigselförrättare - J's syster
- Musiker till vigseln - J's ena moster och en kompis till J
- Musiker till festen - J's kompis
- Brudtärnor och Marskalker
- Brudklänning - Dock inte klar än. Den håller på att sys av J's andra moster. Ska ner till henne i Malmö under v.16 för att prova den, göra korrigeringar och ändra längden.
- Menyn - Förrätt: Västerbottenostpaj med cream fraiche, räkor och rödlök. Varmrätt: Helstekt fläskfilé med ugnsstekta småpotatisar i smör och persilja, champinjonsås med färska champinjoner i samt en sallad och svartvinbärsgelé. Efterrätt: Bröllopstårta, i form av frozen cheesecake.
- Vigselring - Jag kommer att få en ring till, J har köpt den redan. Han har valt att bara ha sin förlovningsring och göra en till gravering i.
- Mina skor - Kan lägga upp en bild när jag fått hem dem.
- Halsband - Fick ett halsband av min sambo i julklapp som jag har tänkt att ha. Kedjan är dock lite lång så ska försöka hitta en annan. Kan lägga upp bild samtidigt som jag lägger upp bild på mina skor.
- Hår & Make up bokat
- Toastmadam ordat - Min gudmor
- Hotell för bröllopsnatten bokad
- Bröllopsresan bokad - En vecka bokad i Kroatien på hotell Le Meridien Lav
- Inbjudningskorten skickade - O.S.A. satt den 31 maj
- Färgtema satt - Lavendel, grått och vitt
- Börjat inhandla för dekoration av festlokalen
- J's efternamnsbyte
- Och säkert något mer som jag inte kommer på nu..

Vad är vårt nästa steg i planeringen?
- Beställa tärnklänningar
- Boka fotograf
- Hitta armband till mig
- Fylla i hindersprövan och papper för namnbyte
- Skicka in hindersprövan och papper för namnbyte
- Beställa "tårtorna"
- Beställa buketter och corsager och ev andra blommor

Likes

Comments