För mig är det ett måste att ha en fotograf på bröllopet, att man vet att man i alla fall kommer få minst en bild man är nöjd med😜. Det känns också skönt att ta bort pressen från gästerna att de måste fota och man kan vara hel 100 på att de viktiga ögonblicken blir fotade. Att gästerna får lov att njuta av stämningen istället för att bara fokusera på att fota med mobilen.

Jag letade rätt länge efter en fotograf som verkade fånga sånt jag själv hade velat fota om jag var fotograf på ett bröllop. jag gillar att fotografera själv så man blir lite extra kritisk då. Samt att man kände att man hade råd med en prisvärdig fotograf. Jag hitta en jag kände skulle passa oss, (redan i höstas), priserna var perfekta men tyvärr ändrades dem nu inför 2017 så vi hade inte råd att ta det paket vi tänkt från början. Så vi har valt ett billigare paket men känner oss supernöjda med vår fotograf! Vi betalade 500kr för en testfotografering i november. När vi väl träffade henne så kändes allt helt perfekt och nu känns hon som en vän till oss. Hon har varit generös och snäll och är värd varenda krona. Frida Paulsson heter hon och företaget heter Nilebo. Här är en av bilderna hon tog i November 💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tystnaden från mig här inne har varit långvarig. Jag tappade all lust med allt vad bröllop handlar om. Jag och min huvudtärna hade två rejäla bråk som var nära på att kosta vår vänskap. Men allt det lyckades vi reda ut, så finns ingen anledning att skriva ut det här var det var om. Men bråket tog verkligen musten ur en att orka ta tag i saker till bröllop o ännu mer att orka skriva om det. Men nu är jag tillbaka igen att kunna ge lite mer att läsa om ^^!

Jag tror det var i september som jag skrev här att Eslövs kommun skulle höra av sig i januari och säga vilken vigselförrättare vi skulle få. Mycket riktigt ringde dem i januari, dock med en annan nyhet än väntat. "Hej jag ringer för att meddela att nya regler har kommit in och vi kommer inte viga någon i juli månad." jag blev väldigt chokad och arg och sa att de kan inte komma så sent och säga att de inte viger någon när de redan lovat oss i september att vi skulle få en vigselförrättare. Hon i luren svarade " jag beklagar att det blivit så, det är såfall om ni kan tänka er att flytta datumet till en månad tidigare". Nä det kan jag inte tänka mig då allt är redan bokat och bestämt. hon svarade bara med att då fick jag lösa det med en annan kommun. Kan säga att jag blev riktigt arg när jag väl bearbetat samtalet.

Detta är min hemkommun som också skulle vara helt gratis, de andra kommunerna jag kollat på tar 1000 kr i avgift plus körersättning. Jag pratade med min mamma som känner en diakonissa och som tur var kan hon viga oss ! Hon gör det till och med på sin lediga tid ! hur söt är inte hon ❤ Dock har inte alla den turen och kan tänka mig att där är en del panikartade brudpar som fått samma besked som vi.

Jag och min m2b (man to be) ville inte ha en präst först, då vi inte ville ha så mycket gudssnack, dock har prästen sagt att då det är på hennes lediga dag är det bara somliga saker hon behöver ha med om Gud, annars kommer vi få ha det väldigt fritt. Huvudsaken för mig att jag blir gift med min älskling.

Likes

Comments

Jag har köpt en krona att ha till bröllopet.. men nu har jag börjat ångra mig, vet inte ens hur jag ska få till håret... Ska jag behöva lägga ner pengar på en frisör? Är kronan för liten? Vill jag ha en större eller ingen alls? jag vill ha utsläppt hår på bröllopet, gärna lockigt/vågigt. Slöjan jag har är rätt svår att få på plats och kräver en liten bit av håret att bli uppsatt. Att jag har börjat tvivla på kronan är för att jag tycker nästan den e för liten för mitt ansikte... Men vet inte om jag tycker det blir lite för mycket utklädnad med större tiara.


Likes

Comments

Jag och Robin vill ha ett borgligt bröllop, vi är inte mycket för gudssnacket utan känner att vi gifter oss för vår kärleks skull och inte Guds. I boken "Allt om Bröllop" tipsar dem att skaffa en vigselförrättare ca ett år innan bröllopet. Örenäs Slott tillhör Landskrona kommun, så jag tänkte att man slipper kanske körersättningskostnad om man väljer en förrättare via den kommunen, men så var det inte! Landskrona kommun tar 1000 kr i kostnad för att man skulle få en vigselförrättare via dem, de hade kostat oss 500 kr om vi bodde i deras kommun.

Jag valde att ringa Eslövs kommun som jag och min fästman tillhör och tur var väl de ! Det var helt gratis via dem, till och med körersättningen är inget vi måste stå för ! Så underbart. Vissa kommuner tar bara betalt för de och andra inte, så se till att ring runt lite om ni också vill ha en borglig vigsel.

Dock så hör de inte av sig förrän nästa år om vem som kommer bli vår vigselförrättare, men vi är i alla fall inbokade! De sa också till oss om hur viktigt det är att skicka in hindersprövningspapperna senast 2 veckor innan bröllopet till dem, något som många glömmer bort. Dock är det inget jag kan fixa än, då papperna går ut efter 4 månader. Så det är först i Maj jag kan skicka in papperna till skatteverket om hindersprövning.

Likes

Comments

Jag har fyra brudtärnor och R har 2 bestmans. Givetvis är där för och nackdelar med att ha många brudtärnor. Nackdelen är att alla ska komma överens om både klänning och allt annat som hör till deras uppgifter. Fördelen är att inte bara en slipper ha pressen på sig att fixa allt. Jag har en huvudtärna så hon är ju den som är lite av en team ledare och får vara den som tar beslut när inte jag kan. Tänk på att välja brudtärnor som är bra för dig själv! Någon som kan hjälpa dig att få saker gjort, någon som får dig att må bra och någon som är viktig att dela den stora dagen med, mer än att de bara är gäst. Jag själv skulle väl rekommendera att inte ha ett ojämnt antal brudtärnor, är man tre blir det lätt att en hamnar utanför.

Men måste erkänna att det är ingen lätt uppgift att ha, inget är som på film, speciellt inte med en begränsad budget. Jag själv vet inte hur jag skulle kunna lösa allt med tex möhippa och att vara ett bra stöd för bruden när bruden själv inte vet vad hon ska börja med.

Jag har dock själv börjat sänka mina krav på hur perfekt och speciellt bröllopet skulle vara. Menar huvudsaken är att man har roligt och att jag och Robin blir gifta. ❤

Likes

Comments

I morse hade jag två mardrömmar på rad om bröllopet, det mesta handla om dukningen, men tror där var en oro egentligen för hur man ska placera alla gäster. Det hade varit kul att blanda hans släkt med mina, men man vill även att gästerna ska känna sig trygga och ha en rolig stund! I boken "Allt om Bröllop", tipsar de om att göra bordsplacering först en månad innan bröllopet, vilket egentligen makes sense då man helt vet vilka som kommer att vara där. Men jag har redan börjat tänka på de och då min släkt och hans släkt aldrig träffats är det rätt viktigt att man tänker efter vem som skulle passa med vem. Här nedan är en länk om ni trycker på bilden, till boken jag har, jag köpte den för ca 300 kr men här finns den för ett riktigt bra pris !

innan mina drömmar i morse blev mardrömmar var där en massa underhållning som gjorde att alla hade roligt, vilket fick mig att fundera på att kanske skaffa något extra kul till bröllopet som tex en ståuppkomiker eller liveband. Men med en snabb research insåg jag att det har vi inte råd med. Får helt enkelt leta efter fler lekar som kan passa alla och sätta igång lite skratt !

Likes

Comments

Lite lekar är alltid kul att ha för att liva upp stämningen! Här är litelekar som jag hittat som jag lätt hade kunnat ha på vårt bröllop!

HITTA BRUDGUMMENS BEN

Bruden ska med förbundna ögon och hitta brudgummens ben. Bind för brudens ögon med en sjal. Ta fram fem herrar plus brudgummen och be dem ställa sig på stolarna med sina byxben uppdragna. Bruden ska sedan känna sig fram vilka ben som tillhör brudgummen.

(själv kommer jag nog föredra att min man hittar rätt ben..man vill ju inte förstöra sminket !)

FRÅGESPORT

Dela upp gästerna i olika lag och låt de svara på frågor om brudparet. Kör frågesporten i en paus eller i väntan på att brudparet ska anlända till festen. När det är dags för de rätta svaren kallas brudparet fram för att få svara på frågorna. Det lag som vinner får en flaska bubbel.

SKOLEKEN

En traditionell bröllopslek där brudgummen och bruden byter en sko med varandra och sedan läser någon (t ex toastmaster) upp ett antal påståenden, t ex "Vem städar mest hemma?". Då ska brudparet hålla upp den partnerns sko som de tycker städar mest hemma. Brudparet sitter med ryggarna mot varandra och ser alltså inte vilken sko den andra håller upp. En lek som lockar till många skratt.


ENDAST EN HAND

En lek där brudparet får utmana sina föräldrar (kan ju också vara syskonpar, två vänner osv). De får bara använda en hand var, så i varje par får alltså bara två hän och så får de olika utmaningar att göra. Den första är att skala ett äpple och då håller t ex brudgummen i äpplet och bruden i skalaren. Samma för motståndarparet. Andra utmaningen kan vara att öppna ett kinderägg och bygga ihop figuren som är inuti.


UPPDRAG UNDER TALLRIKEN
Denna leken är väldigt rolig och sätter fart på ett bröllop direkt.
Det gäller att lägga ett uppdrag under varje bröllopsgästs tallrik. Uppdraget är hemligt och det måste man informera om.

Vill man inte ge alla gäster ett uppdrag så är det ibland ännu roligare.

Förslag på uppdrag:

Prata med någon som inte syns

Börja alla meningar med "En gång för länge sedan"

Byta glas med andra

När du pratar med någon så berätta om när "faster" också gjorde det men hon var full.

Smaka av din grannes mat

Torka din bordsgranne om munnen

Skåla hela tiden för din födelsedag

Klappa händerna för allt när andra är tysta

Bli lyrisk över småsaker

Prata om din pappa hela tiden när han cyklade full

Res dig hela tiden som att du är på väg någonstans

Börja harkla dig högt i mellan åt

Prata om hur bra det är utanför huset

Vissla "kan du vissla Johanna om och om igen"

Beröm maten väldigt överdrivet som om det var det bästa du ätit någonsin

Klaga på att det finns för lite sprit. Speciellt till din hund som är här någonstans.

Utropa en skål för presidenten 5 gånger

Kommentera en och samma bil om och om igen

Prata om din semester ofta och ingående

Lägg ansiktet på bordet och fortsätt sedan där du var som om ingenting har hänt

Skratta lite då och då när andra är tysta

Avbryta dig själv mitt i meningar med: "-Va?" Fortsätt sedan din mening som om inget hänt.

Fråga grannen till höger vad hon jobbar med hela tiden

Slå hårt i glaset när din granne går på toaletten

Varje gång någon öppnar en öl skulle du knacka i bordet

Varje gång det knackar i bordet ska du fråga högt och tydligt "var det någon som knackade?"

Beröm en persons kläder flera gånger under kvällen

Kolla på golvet som om du tappat någon tills någon frågar vad du letar efter

GISSA ORDET/ MENINGARNA

Leken går ut på att den ena i brudparet, låt oss säga brudgummen, får på sig ett par hörlurar med musik så att han inte hör något annat. Nu ska han försöka lista ut vilket ord/mening som bruden försöker säga till honom. Det gäller alltså för bruden att artikulera så tydligt som möjligt för att brudgummen ska kunna se vad hon säger.

En väldigt rolig lek som är mycket svårare än man tror. Det krävs många gissningar och ofta blir det helt fel ord!bild från google

Likes

Comments

Sitter och funderar över vilka olika typer av bordsdekorationer vi kan tänka oss ha.. Fick idén att man kunde kanske köpt billiga Ikea glas och dekorerat dem med rosa rosetter eller pärlor, glitter, spets eller något i det stucket, fyllt med antingen sand eller varför inte pärlor eller "diamanter" (tänk om man vore så rik att man slänger ner riktiga diamanter till dekoration.. puuh) i alla fall back to reality, kanske man kan fylla det med vatten och ha ett ljus som flyter! Man behöver inte dekorera glasen om dekorationen i dem är fina! Sen kan man ha ett annat glas bredvid som man har en enkel ros i, antingen bara blomman som flyter på vattnet eller en ros och lite murgröna. Kanske man kan skriva "just married" på glasen? Hmmm... Hitta bilder som likna idéerna jag har i huvudet!


Såg även denna fina idén med spegeln 😍

Likes

Comments

Korten skulle varit klara för så längesen. Men de är dem inte. Där är en detalj på dem som jag bara inte får ihop. Kanske borde jag inte göra det så svårt för mig, men har det jobbigt att komma på en enkel eller ny lösning. Så mitt tips till er är att gör inget som är för krångligt för er, det för en att tappa suget på allt som har med bröllop att göra. Sen när man ska skicka ut de riktiga inbjudningarna, ska jag hålla utkik efter kort som någon annan gör till en. Så jag känner nu i alla fall.

Att jag inte fick färdigt korten fick mig att ge upp att blogga också. MEEEN nu vill jag bara få det gjort! Jag vill känna bröllopsfebern igen!

Vi har också försökt träffa vår bröllopsfotograf, vill ha en provfotografering innan vi känner att vi vågar boka helt, är ändå mycket pengar en fotograf vill ha. Men dåligt väder, sjukdom och smärta har skjutit upp de gånger vi bokat. Nu skulle vi ha gjort provfotograferingen imorgon, men istället för bröllopsfeber har jag åkt på riktig feber och halsont. Så ännu en gång skjuts de upp.

Dock är de dags att jag börjar göra något åt alla planer inför bröllopet istället för att tänka att allt löser sig.

Likes

Comments