I dagens samhälle så är det så mycket press på oss ungdomar. Nu tänker säkert många av er vuxna, Ja men PÅ VÅR TID... Är så himla trött på dom 3 orden. "På vår tid." Ja men er tid är över.

De flesta vuxna fattar inte hur mycket press vi ungdomar faktiskt har på oss. Ja det är det hela med att prestera bra i skolan och få höga betyg. Men det är så mycket mer än så. För att "passa in" så måste man, ha många kompisar, ha idealkroppen, träna, festa, vara smart, hjälpa till hemma, ta körkort, bestämma sin framtid osv osv och SAMTIDIGT sköta skolan. Bara skolan tar såå mycket energi. Du ska inte bara gå dit de 6-8 timmarna om dagen. Du ska även ha energi nog till att lyssna och vara aktiv på lektionerna, plugga till prov och inlämningar hemma, prestera på proven oavsett omständigheterna. Jag med funktionsnedsättning får till exempel inget extra stöd eller hjälp utan jag ska göra det under samma förhållanden som mina klasskompisar. Skolan är tuff. Om ni inte sett det "nya" betygssystemet så borde ni nog kolla in det. Ganska underhållande faktiskt. Man ska vara bra på ALLT för att få godkänt.

Och när vi ungdomar väl blir så kallade "skoltrötta" och tar hjälp av tex kuratorer/psykologer/läkare så får i alla fall jag själv oftast höra: Ja men skolan är svår, Ja men bara kämpa på eller var det bara det du ville?

Jag är TRÖTT på att vi ungdomar inte ska få den hjälp och det stödet som behövs i dagens skola. Många förstår inte att det inte bara är till att sova 8 h och sen är det bra. Om Erik har sömnsvårigheter? Om Julia bråkar med sin pojkvän hela natten? Om Stig inte kan sova för hans föräldrar skriker på varandra? Om Molly inte kan sova för hon sitter uppe och skadar sig själv? Folk tänker inte på det.

Så snälla dagens lärare, föräldrar, folk som inte förstår och har höga förväntningar om oss ungdomar. Tänk till en extra gång innan ni drar slutsatsen att vi är lata. För det är sällan därför.

Tack för mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments