Kære Alle.

Vi har tidligere på ugen modtaget et læserbrev, som vi gerne vil dele med jer, da vi synes at

spørgsmålet er meget realevant, i forhold til hvad denne blog beskæftiger sig med.

Det skal selvfølgelig påpeges at Louise, har indvilget i at dette bliver offentliggjort.

WCO


Læserbrev skrevet af Louise Andersen d. 27/5

Kære WCO

Først vil jeg takke jer, for at tage initiativ og belyse problemer internationalt. Jeg er dog i tvivl, hvordan har hinduismens kastesystem ligheder med social arv? Og hvis det har, sammenligner i det så med dansk social arv eller en form for social arv?

Desuden kunne jeg rigtig godt tænke mig at vide mere om det hiduistiske kastesystem og ideen bag det! Hvor kan jeg finde facts eller videoer omkring det?

Mvh Louise Andersen


Besvarelse:

Hej Louise.
Dejligt at du viser interesse for emnet!
Social arv er når man ikke er i stand til, at bryde et mønster, som ligger dig ”tvunget” blandt familie, omgivelser, kultur, religion, venner osv. Det kunne f.eks. være hvis hele din blodlinje har været kristne, og du beslutter dig for, at buddhisme er din religion. Derfor skifter du religion og bryder herved social arv, altså det pålagte mønster. I Danmark ville dette ikke give dig store konsekvenser, men i andre lande ville dette kunne medføre udelukkelse af din religion og/eller familie.

Ideen bag det hinduistiske kastesystem er, at holde blodlinjer i den samme samfundsklasse. Altså hvis du boede i Indien og din far var skomager, ville du være tvunget til at tage samme arbejde eller noget inden for samme arbejdsklasse. Hvis du ville vælge at lade vær, ville du blive udelukket fra det hinduistiske fællesskab, dit arbejde og i værste tilfælde din familie.

Dette føler vi er et stort problem, da det er opdeling af mennesker og deres værdi, altså med grove ord, en form for racisme, dog uden biologiske grunde.
I Danmark er vi så heldige at have et fornuftigt samfund, og derfor er det for det meste noget godt at bryde social arv, hvis det er med destinationen til et bedre sted. (Dette kan du læse mere om, under social arv // HER // )

Sammenhængen mellem social arv og det hinduistiske kastesystem er altså, at bryde din samfundsklasse. Vi relaterer dog til den danske sociale arv, da den er yderst fornuftig og derfor vil stille det hinduistiske kastesystem i en kritisk synsvinkel for danskerne.


Videoer og facts om Hinduisme og kastesystem kan du finde på vores hjemmeside! Håber vi fik besvaret dit spørgsmål!

Bedste hilsner WCODesign din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Kære alle.

Vi på WCO er tre unge mennesker som fornyligt, har fået åbnet vores øjne for hvilke problematikker, der ligger bag den hinduistiske kaste. Vi har førhen beskæftiget os med social arv og så hurtigt lighederne mellem de to emner. 

Vi har med denne blog til formål, at belyse kastesystemets problematikker og ligheder til social arv.

Vi håber på, at denne blog vil kunne skabe debat og opmærksomhed på emnet.

I vil på denne blog blive opdateret med oplysningsvideoer, debatindlæg og meget mere.


WCO Likes

Comments