VEGANSKA KANELBULLAR

Tips, Mat / recept

Till 40-45 bullar behöver du följande:

150 g rumsvarmt, mölkfritt smör eller margarin
5 dl mandelmjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1,4 l vetemjöl

Fyllning

200 g mjölkfritt smör eller margarin
1,5 dl strösocker
2 msk kanel

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål på 3 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret/margarinet i bitar, socker och kardemumma.

3. Tillsätt mjölet och arbeta degen ordentligt, det tar en stund. För hand runt 10 minuter tills dess att degen känns smidig.

4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 40 minuter.

5. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar och kavla ut.

6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut ett lager på din deg, rulla ihop till en rulle.

7. Skär rullen i 10 delar och lägg dem i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.

7. Pensla bullarna med ett ägg och ha på lite pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen på 225-250°C i 5-10 minuter. Är man helt och hållet vegan kan man göra sockerlag istället för att ha på ett ägg genom att koka 1 dl strösocker med 1 dl vatten tills att sockret har löst sig, men jag gjorde det smidigt för mig och använde ägg.

När bullarna sedan har gräddats är det bara att låta dem svalna lite granna och sedan är det bara att njuta av några nybakta bullar.

Hoppas det smakar!

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men mums 😍 tack för receptet vännen ❤️
nouw.com/matildaberlin

Instagram @gunnarssonn

Instagram @gunnarssonn