BOTA HÖSTDEPRESSIONEN

Övrigt, Tips, Inspiration

Nu i dessa mörka hösttider så kan det lätt hända att man hamnar i en trötthet och depression. Detta är ju såklart jättevanligt och jag tror vi alla hamnar där. Man blir lätt omotiverad när det blir mörkt tidigt, det är kallt och trist ute och man vill inget annat än ligga hemma och dra täcket över sig.

Men jag tycker att hösten är den mysigaste tiden på året (om man bortser från december och juletiden). Under regn och rusk så får jag massa energi. Jag tycker det är extra motiverande att träna och jag tar framförallt också mig tiden till att vila mellan allt som sker och är nog som mest produktiv under hösten. Därför tänkte jag dela med mig av lite tips och hemligheter som hjälper mig och som kanske kan bota din höstdepression.

1. Träna! Jag vet att det kan vara supertråkigt att gå till gymmet eller bege sig ut och springa, men jag lovar er att ni kommer bli så mycket piggare och må så mycket bättre efteråt. Ni behöver inte pumpa på något gym utan det kan räcka med att ta på sig varma kläder och reflexer och bege sig ut på en promenad. Det är så fantastiskt frisk luft ute på höstkvällarna och ni kommer somna som stockar efter en mysig promenad eller ett träningspass.

2. Lyssna på uppiggande musik. Är det så att du kan så ska du helst sätta på härlig musik redan på morgonen när du vaknar och gör dig i ordning för dagen. Det gör så otroligt mycket att ha bra musik kring sig. Ha inte några lugna låtar utan låtar man blir glad av och kanske kan dansa lite till. Vill ni ha tips på en lista på spotify har ni min träningslista/lista att dansa till HÄR

3. Boka en liten resa. Det behöver inte vara något storslaget utan det kan vara en weekend och helst efter julen. Då får man längta lite och drömma sig bort. Det kan också vara härligt att åka iväg en lite tripp under hösten också. Som sagt behöver det inte vara något häftigt utan det kan vara en vistelse på ett hotell i en annan stad här i Sverige eller varför inte Köpenhamn? Men jag tror i alla fall att längtan och ha något att se fram emot kan bota depressionen en hel del!

4. Ha en bättre kost. Detta kan vara svårt nu under hösten då sötsuget är som störst, men försök! Inte för din vikts skull utan för att du ska få mer energi och ork under höstens alla måsten. Men sen skulle jag även säga att du behöver äta lite choklad då och då för att få den där må-bra-känslan och bli lite lyckligare, men överdriva kanske man inte behöver göra.

5. Umgås med nära och kära. Har du en partner är det fantastiskt att umgås med den såhär års och mys järnet med din partner för det tror jag verkligen ger massa energi. Är det så att man inte har en partner så ska man mysa gärnet med sin familj och sina vänner. Hitta på kul saker ihop som gör att ni glömmer av tid och rum.

Hoppas att ni provar dessa tipsen och att ni får en fantastisk fortsättning på den här hösten. Dessa tips gäller dock inte bara under hösten utan hela året runt när man känner sig deppig för att vädret är mörkt och grått.
Ha en fortsatt fin höst kompisar och glöm inte att det snart är jul och då vänder det snabbt från deppigt till mysigt, eller vad säger ni?

Gillar

Kommentarer

linneasvvensson
linneasvvensson,
Så bra blogg! Följer dagligen, keep going!!! ♡
nouw.com/linneasvvensson
watilda
watilda,
Åh tack så mycket fina du! <3
nouw.com/watilda

Instagram @gunnarssonn

Instagram @gunnarssonn