Tjenatjena! Varit väldigt dålig på att uppdatera här det senaste pga av en del resande samt dåligt wifi, men har massa bilder att visa er nu så kommer komma upp en del tjoho! Vår första destination i Kambodja blev Siem Reap, där vi kollade på Ankor Wat. Det var sjukt häftigt måste jag säga. Man betalde 5dollar var för en tuktuk som körde runt en till alla de olika templen som fanns under en hel dag. Rekommenderar verkligen er att besöka detta om ni ska till Siem Reap, dock så är det extremt mycket turister vilket jag tyckte var tråkigt. Vi köpte 3-dagarsbiljetter för 40dollar men hade nog räckt med en dag.

Det är väldigt fattigt här i Kambodja, vilket jag visste att det skulle vara men blir väldigt påtagligt när man ser det med egna ögon. Det sitter barn på gatorna och rotar igenom soppåsar efter "värdefulla" saker, det kryllade av barn som inte kunde vara äldre än 8år som sålde vykort på Ankor Wat och även en massvis av barn som går runt inne i stan och säljer armband. Till en början trodde jag att barnen letade efter mat i soppåsarna så gick och köpte mat för att ge det till dom, men de var så rädda för någon att de inte ens vågade äta maten.

Vi har i det stora hela haft det väldigt bra hittills i Kambodja men om jag pratar för min egna del så har det även varit väldigt jobbigt men lärorikt att se allting. Det är svårt att förstå hur fattigt det är i vissa delar av världen förens du ser det med egna ögon. Sen blir det speciellt jobbigt när det är barn som blir utnyttjade av vuxna människor och man vet att man inte kan göra något åt saken i stunden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjatja blöggen! Jag och Elsa är i Siam Reap i Kambodja och sitter just nu och käkar lunch. Efter en väldigt intressant resa hit med uttagning av pengar på casinon i ingenmansland och med kämparglöd för att inte lyckas bli lurade på gränsen så lyckades vi ta oss fram. Vi har nu även lyckats åka nattåg med endast massa thailändare som i vanlig ordning skrattade åt oss, och även ett annat tåg där man blev så smutsig att man kunde dra ett vitt sträck på kroppen.

Likes

Comments

Idag bestämde jag, Elsa och Bella att vi skulle ta en taxibåt ut till en liten ö som ligger precis bredvid Koh Tao. Efter lite om och men så lyckades jag och Elsa ta oss upp till utsiktsplatsen, som var helt fantastisk! Egentligen var allt avstängt då delar av den uppbyggda trägången hade gått sönder men jag och Elsa klättrade på och löste det ändå haha. Alla tre höll på att kissa på oss av skratt då det verkligen var det sjukaste turiststället där det kryllade av vad som kändes som miljontals kineser som skulle ta kort på exakt allting, från alla olika vinklar som fanns. Sen hade alla för den delen på sig flytvästar också? På en strand??? Hahah tydligen kanske man inte lär sig att simma i Kina? Menmen roligt var det iaf men är inget ställe jag skulle rekommendera att åka till om man bara vill ligga på stranden då det som sagt är extremt mycket turister överallt och de tar till och med betalt för att få komma in på stranden.

  • 627 Readers

Likes

Comments

Efter ännu en lång dag på stranden så ska vi snart gå och äta på en restaurang som heter Fizz, som har blivit våran favorit här på Koh Tao! Har inte så mycket å skriva då vi endast ligger på stranden hela dagarna just nu men blir lite bildbomb istället.

  • 628 Readers

Likes

Comments

Tjenare gänget! Har sett att ni har minusgrader och snö i Göteborg, här borta är det 30+ och det ända vi gör just nu är att ligga på stranden och badar ungefär hela tiden eftersom det är så varmt. Vi börjar bli stammisar på ett ställe som heter "In Touch" som är hur mysigt som helst med utsikt över havet och jättegod och billig mat! Vi trivs här på Koh Tao helt enkelt. Vi har varit här nu i snart en vecka och hade gärna stannat längre, men snart är det dags för mig och Elsa att bege oss till Kambodja.

  • 635 Readers

Likes

Comments

  • 691 Readers

Likes

Comments

Efter några helvetesdagar så är vi äntligen framme på Koh Tao, och det är så vackert här! Första dagen så låg vi bara på stranden å chilla och bada massvis, sen på kvällen mötte vi upp gänget vi har rest med nu i några dagar för lite drinks. Super trevligt!

Olivia och Sam från Australien!!

Likes

Comments

Vi har helt ärligt haft världens sämsta resa till Khao Tao och vi är inte framme än. Efter 10 timmar på en buss så stannar den plötsligt till mitt i ingenstans och ber alla som ska till Khao Tao att gå av, bussen åker alltså iväg och lämnar oss mitt i ingenstans hahah... Efter ca en timme så kommer det en ny buss som vi sitter på i ca 30min tills det är dags att Gå av igen. Då inser vi att vi ska vänta på den jävla färjan i 3 timmar utomhus och det blåser något sjukt mycket. Dock träffade vi några jättehärligt britter som vi hänger med nu som vi körde scharader och blev bjudna på öl av.

Det blåser så mycket att det känns som att det regnar då det kommer upp massor med vatten från havet. Tillslut får vi gå på båten och jag och Elsa lyckas somna ganska snabbt. Efter 2.5 timmar vaknar vi av att alla går av båten så vi blir as taggade och tror att vi är framme, tills det visar sig att vi inte ens har lämnar hamnen än ":)". Det är alltså för dåligt väder för att åka så alla blir påknuffade på bussarna igen där vi får sätta oss och åka ännu 4 timmar. Nu är vi framme på något annat ställe där vi sitter och väntar på att få ta en båt till Koh Phangan istället för Koh Tao som vi ska få åka till imorgon istället. Har nu väntat i ungefär 6 timmar här och båten går inte förens om 2timmar.

  • 764 Readers

Likes

Comments

Direkt efter vi varit på Golden Mount hoppade vi in i en tuktuk och åkte till Wat Traimit där planen var att kolla på "Golden Buddha" som vi hade blivit tipsade om i Bibeln (Lonely Planet). Vi lyckades komma till en Golden Buddha, men inte riktigt den iaf jag och Elsa hade tänkt oss då det finns flera stycken. Men detta var fint det med!

Det som jag tycker varit lite tråkigt när man varit på alla dessa sevärdheter är att verkligen ALLT står på Thailändska, så det är helt omöjligt att förstå vad det står helt enkelt haha.. Självklart fortfarande kul att se allting men hade varit lite kul att få läsa lite om de olika sakerna också.

Den här sevärdheten låg mitt i China Town. Under februari har kineserna Chines New Year så det var fullt ös och hur mycket folk som helst som förberedde sig för sen stora dagen som är imorgon(Söndag)!

Vi fick hjälp av två kinesiska damer, på väldigt knackig engelska och lite Google translate från deras sida, med att förstå vad detta var för något. Det är alltså någon slags buljong som man får med ris, lite grönsaker och sen fick man välja vad man ville ha för kött till. Det fanns väldigt mycket spännande att välja mellan, tex grismage, anklever och vad vi tror var hjärta(?) från något djur. Men för oss mesar blev det bara pork. Det var faktiskt godare än vad vi trodde det skulle vara så det var väldigt kul!! Vi blev även bjudna på te, som jag dock tyckte smaka bara vatten haha men det var gott med något kallt att dricka.

Efter detta vandrade vi vidare på gatan och kom in i någon lite gränd som var helt fullproppad med folk. Här såldes det alla möjliga konstiga grejer och även goda(!!!!), som torkade små räkor som de åt som snacks och gigantiska fiskar. Alltså allt möjligt mat-och dekorationsväg som de skulle ha på Chinese New Year. Det verkade som att vi var de enda turisterna som hade hittat dit och blev verkligen utstirrade när vi gick runt där och var jättefascinerade över allt som fanns, men hur kul som helst!!

Av denna jättesöta och pratglada damen så köpte vi någon slags blandning mellan marshmallow/pannakaks efterrätt, som var hur goda som helst!!!! Smakade jättemycket kokos(mmmmhm) och kostade ynka 10bath för 8 stycken som motsvarar ungefär 2.5kr.

Efter detta var det dags för oss att bege oss tillbaka till Khaosan Road för att hämta våra väskor på hotellet och sätta oss på en buss som ska ta oss till Khao Tao. Ska bli skönt med lite beachlife och vi ska antagligen bo i en bungalow Wiho tagga!!!

Likes

Comments