Hej!

Vi ber om ursäkt för att det inte postats något på senaste men vi har haft mycket att göra med städning och packning.

Det har inte varit något speciellt tillskillnad från de andra arbetsdagarna. Några var vid frysen och några packade upp chips och läsk.

Vi har även firat Ida-Lovisa som fyllt 19år, en väldigt mysig dag med mycket god mat och bra häng. Samtidigt som ni i Sverige firade fettisdagen så firar man i Wales pannkaksdagen.

Nu är klockan 05.56 och vi gör klart det sista, snart väntar en lång dag full av resor och väntande... vi ses i ett sista blogginlägg sen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Söndagen spenderades ännu en gång på Londons gator. Vi tog oss en 50 minuters promenad från hotellet till Oxford Street. Där shoppade vi och åt middag på Pizza Hut innan vi begav oss hem till Merthyr Tydfil igen!

I måndags så var det återigen praktik. Det vi fick göra var att packa upp vagnar med varor på morgonen, sedan fyllde vi i massor utav papper som ska med tillbaka till skolan.

Idag var en dag fylld med många uppgifter! Vi började återigen dagen med att fylla på varor, både med kolonialt och fryst mat! Sedan så fick vi i uppdrag att ta bort skyltar som ska bytas ut och byta ut dessa mot nya! Dessa skyltar fanns bland annat i taket, på golvet, i hyllorna och på parkeringen.
I slutet av dagen så fick Rosalinne och Rasmus fronta hela färskvaruavdelningen medan Moa, Ida-Lovisa och Ronja fick sätta dit larm på alkoholflaskor som fanns vid kassorna.

Likes

Comments

Vi är nu i London och ska spendera en natt här på hotell. Vi alla är väldigt nöjda med dagens shopping, men tror inte våra plånböcker är lika nöjda..! Vi har även firat Ronja som fyller 19. Kvällen avslutades på Burgers & Cocktails, vilket var ett trevligt ställe att äta på. Nu bjuder vi på en bildbomb, ENJOY!

Likes

Comments

Igår blev det en lång dag o därför kom det inte upp något blogginlägg, men idag kanske det kommer upp två blogginlägg istället!

Vad vi gjorde på praktiken i fredags var att vi kollade datum på dricka och fyllde på varor som hade kommit.

Sedan så reducerade massor av varor, det var en hel kundvagn.

Just det ni som läste något inlägg för några dagar sedan så sa ju vi att det var sol den mesta tiden som vi var här, hörni man ska inte ropa vargen kommer.. igår snöade det och idag regnar det..

På kvällen så gick vi till en spelhall och hade kul på en fredagskväll, vi spelade lite olika spel och sen körde vi lazerdome, så himla kul!

/ Allt här kanske verkar perfekt men det finns brister. Igår så var vi ute på en krog på andra sidan gatan, vi hade jättekul och alla mådde bra. Sedan var det en kille som sexuellt ofredade mig (Ronja). Pratade med vakterna och såg till att han blev portad! Jag vill ta upp detta då jag tycker det är ett viktigt ämne och inget som ska tystas ner! Men jag mår bra idag. / Ronja

Likes

Comments

Denna arbetsdag har inte skiljt sig så mycket från våra andra arbetsdagar. Vi började dagen med att packa upp varor som hade kommit på leverans. Under tiden som vi packade upp varorna så märkte de flesta av oss hur deras uppställning av merförsäljnings produkter var. Bland annat på alkoholavdelningen fann vi då ett ställ fyllt med till exempel kondomer, det ser man aldrig i de större matbutikerna i Sverige. Här väljer de att ställa merförsäljnings produkterna med varor som kopplar med dem, och då är det på ALLA avdelningar.

Vi la också märket till att vissa produkter har blindskrift på sig, det ser man inte heller så ofta i Sverige. Dagen fortsatte med att vi fick reducera priser på varor som hade kort datum och även snygga till butiken lite extra. som sagt, en väldigt standard dag.

Likes

Comments

Det går ju rykten om att Storbritannien har regn 360 av 365 dagar så regnar det. Känner ju lite att vi är nog här på dagarna det inte regnar, har vi har faktiskt sol nästan varje dag!

Okej skämt o sido idag på morgonen så gick vi till Merthyr Tydfil’s college där vi mötte upp Chris som hjälpe oss att boka lite bussar, men det får ni se i framtida inlägg!

Vi vill bara säga stort tack till Chris som la sin energi på att hjälpa oss. Även fick vi kolla runt lite på collage. Det var så fint på college, väldigt stora öppna ytor och mycket fönster.

Men vi är ju ändå här för att ha praktik på COOP. Idag så ställde vi frontade ut ny alkohol på hyllorna. Här köper folk alkohol som man köper läsk i Sverige, det är sjukt!

Sedan så märkte vi om 240 chips påsar just nu kostar en påse chips 2-3 kr??

Likes

Comments

Tisdag och ännu en jobbdag avklarad! Vi fick b.la packa upp massor av chips på hyllorna, fronta och ta bort kampanjhyllorna samt lägga dit nya varor.

Det går väldigt bra för oss med allt, det märks att de tycker vi är självständiga samt tar stort ansvar.

Moa jobbar hemma i Sverige på Coop och har upptäkt att det skiljer sig mycket mellan Coop och vårt praktikställe Co-op. Den främsta skillnaden är lagret. Här på Co-op har de ingen riktig sopstation, vi får lägga wellpapp etc. i plastade burar som de får byta väldigt ofta.

De har väldigt smala hyllor på lagret här så man knappt får plats med varor, vilket gör att man måste ställa varorna på golvet och det leder i sin tyr att det blir trångt.

Det skiljer sig även i sättet de jobbar på. Här gör de allting på eftermiddagen när det är som mest kunder, alltså gör om i butiken och packar upp varor. Medan i Sverige gör man det på morgonen så att det är rent och fint lagom tills alla kunder kommer och har slutat jobbet.

Här på Co-op så har de väldigt små och få kassor. Det är oftast endast en kassa öppen trots att det är lång kö. Det är vanligt att folk betalar i förbutiken oavsett om de har vagn eller korg.

Likes

Comments

Dagens blogg kommer bli en väldigt kort en. Som rubriken lyder så hade vi då en helt vanlig jobbdag idag. Den ända skillnaden idag var då att vi jobba 9-16 istället för 10-17. Vi hade en och samma arbetsuppgift hela dagen som då var att sänka priser på varor som hade kort datum, inte mer än så.

Vi reagerade på en speciell butik som vi inte har i vår stad, och knappt i Sverige över huvud taget. Denna butik var då en frukt och grönsaks butik. En butik med riktigt fina och färska frukter och grönsaker som man knappt kan få tag på i en helt vanlig matbutik hemma. Vi var då lite överraskade att de hade öppet fast det ändå är vinter, väldigt trevligt.

Detta var vår start på veckan! Hoppas att ni gilla det, så hörs vi så länge!

Likes

Comments

Rasmus födelsedag spenderade vi i Cardiff där vi shoppade en hel del. Först så gick vi till Primark där vi spenderade ungefär 2 timmar. Primark är som ett ”mini Ullared” på tre våningar. Vi gick därifrån med massor av grejer allihopa. Sedan fortsatte vi dagen med att fortsätta att kolla i butiker och bara ha det mysigt.

Efter en lång dag på stan så tog vi tåget hemåt igen. Vi tänkte först att vi slla skulle gå ut och äta eftersom Rasmus ändå fyller år. Men det slutade med att vi bestämde oss för att bara gå ner till ett kebabställe där vi köpte med oss mat och åt hemma. Vi var slla väldigt trötta efter dagen och kände att det skulle vara skönt att bara sitta hemma.

Imorgon är det dax för jobb igen mellan 9-16 och ett nytt blogginlägg kommer givetvis upp imorgon igen, ha det så bra sålänge

Likes

Comments

Hej! Först vill vi be om ursäkt för att det inte kom något inlägg igår, vi var helt slut efter jobbdagen.

Det vi gjorde var att stå hela dagen vid frysarna och kolla alla datum på varorna, väldigt kallt men behövligt.

Idag var Ronja, Ida-Lovisa och Rasmus in till Retail park, en plats med några butiker! Väldigt trevligt samt en skön promenad dit. Annars har vi alla mest tagit det lugnt och laddar upp inför morgondagen som ska spenderas i Cardiff.

Likes

Comments