För en tid sedan köpte jag hem gurkmeja för att använda i ansiktsmask, pga de antiinflammatoriska egenskaperna det har men jag har aldrig kommit till skott att göra någon ansiktsmask med det, för att jag läst att man blir lite gul i ansiktet av det, så jag har faktiskt inte vågat! Haha. Jag vet inte hur svårt det är att få bort?!

Men nu har jag läst mer om gurkmeja och snubblat över lite recept i diverse forum. Så när jag hittade ett recept på Guldmjölk, så kunde jag inte hålla mig från att prova göra en kopp då jag hade det mesta hemma som behövs! Jag trodde väl inte att det skulle vara någon höjdare, då det bla är svartpeppar i... men oj, vad överraskad jag blev! För det smakade inte alls illa! Detta skulle jag lätt kunna få i mig varje dag! Ovan smak men jag tycker ändå det var ... gott faktiskt!
Det jag inte hade hemma var cayennepeppar, flytande vaniljextrakt och kardemumma. Hade i ett kryddmått äkta vaniljpulver istället för flytande vaniljextrakt.

Receptet kommer här. Jag hade även i en tesked riven färsk ingefära i mjölken.
Istället för flytande vaniljextrakt hade jag i ett kryddmått äkta vaniljpulver.

Ingredienser
Gurkmejapasta
1/2 dl gurkmeja
1 1/2 – 2 dl vatten
1/3 tsk svartpeppar

Håller i ca 2 veckor i kylskåp.

Guldmjölk
1 tsk gurkmejapasta
3 dl valfri, osötad mjölk (tex havremjölk)
ca 1/2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk flytande vaniljextrakt
en nypa cayennepeppar
en nypa svartpeppar
1 tsk ekologisk, kallpressad kokosolja
1/2 tsk honung

Gör så här
Börja med att koka ingredienserna till gurkmejapastan på svag värme i cirka 10 minuter.

Guldmjölken
Låt 1 tsk gurkmejapasta sjuda i en kastrull ihop med mjölk och kryddor på låg värme under omrörning i någon minut tills drycken börjar ryka. Tänk på att måttet för kardemumma kan variera beroende på om du maler kardemumman själv eller köper färdig. Ta lite i taget och smaka av. Ta av kastrullen från plattan och rör i 1 tsk kokosolja samt 1/2 tsk honung. Söta mer efter behag. Drick omedelbart och rör om då och då. Guldmjölk kan med fördel drickas 1-2 gånger om dagen, gärna på kvällen.

Receptet kommer från http://kurera.se/antiinflammatorisk-guldmjolk/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments