Header

Hello friday

Snart helg

Matlådor

Allmänt

Äntligen fredag. Idag har det infunnit sig en rejäl fredagskänsla på hela kontoret. En av delägarna på firman låg med huvudet på lunchbordet förut och hade ingen lust att jobba mer haha. Men vi fick sätta igång ihop och göra lite nytta och vi hade rätt kul ändå.

Igår kom min katt in och var svullen över ena ögat. Han var även väldigt varig och hade ont. Vi trodde han varit i slagsmål med en annan katt. Han är annars en katt med väldigt mycket självförtroende men igår var han väldigt nedstämd och ville inte vara med oss som vanligt. Han brukar sova vid mina fötter men inatt har han sovit under sängen. Han vågade sig fram i morse först. När vi pratade om det på jobbet förut slog det mig att han nog blivit sparkad. Han har inga andra skador på kroppen eller rivsår utan bara svullen runt ögat. Är det så att en människa gått och sparkat på min katt kommer jag bli totalt skogstokig 😡. Ska se om det blir att jag åker till veterinären med honom. I morse kunde han öppna ögat och det var inte lika varigt så verkar gå åt rätt håll. Gör ont i kattmammahjärtat bara att se han så ledsen och nedstämd.

Igår var det ridning och jag red Thelma. När man rider henne som påminns man verkligen varför man älskar ridning. Hon är en sån underbar häst. Visst, hon är inte så musklad och hon är rätt vinglig men hon har verkligen kapaciteten att bli riktigt fin. Gårdagens pass förberedde vi lite inför nästa veckas hoppträning. Vi red lite bommar och tränade på öppnor. Hon gick så fint och i slutet av passet var hon som en dröm. Hon trampade verkligen under sig, travade med kraftiga steg och var riktigt mjuk. Hon brukar strula med öppnorna och vi brukar göra dom i skritt därför. Men denna gången travade vi och man satt med ett stort leende för hon löste det direkt.

På söndag är det årsmöte på ridklubben. Klubben riskerar nämligen att lägga ner på grund av att kommunen vägrar bidra med pengar. Denna kommunen är kända för att hellre riva en byggnad än att sälja (min bror ville köpa ett hus av dom för 1 mille. De valde istället att lägga 2 mille på att riva huset). Så risken är stor att dom river hela gården. För några år sen ramlade taket på ridhuset in under en ridlektion och 1 häst omkom. Det tog flera år för kommunen att inse att de faktiskt hade försäkring på bygget och byggde ett nytt. Det är skandal! Vet inte än om jag kan gå på mötet men annars får jag läsa protokollet som blir efteråt.

Thelma år 2011
Sjukt hur länge hon vart i mitt liv. Efter några års uppehåll så står hon nu på ridskolan jag rider på.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Idag är det .... torsdag. Var tvungen att dubbelkolla haha! Sitter på jobbet nu och har precis ätit lite frukost. Eftersom min kollega inte gjorde det han skulle igår så kan jag inte göra de uppgifter jag ska ha klart tills nästa vecka (väldigt störande). Så istället ska jag jobba på med webbutiken, lägga ut lite nyheter samt uppdatera lite texter.

Jag blir lite stressad när det blir dagar som denna. Jag jobbar oftast utan deadline. Men nu är det ett speciellt fall med en stor mässa som vi skall ställa ut på. Vi har redan investerad massor med pengar och mitt jobb är att göra allt det grafiska. Jag har fått en prioritetslista med 7 punkter som skall vara gjort innan 1 mars. Det är bland annat att göra minst 1 st 360-film. Jag måste fixa ett litet manus och fixa de som ska vara med i filmen. Det blir en informationsfilm men måste ändå styra upp allt. Denna ska visas på mässan inför väldigt många personer. Det ska även skickas in bilder och text för tryck på plexiglas. Men för att kunna trycka dessa så måste min kollega få till texterna och ändra diverse fel. Men om han inte gör det så kan jag inte skicka till tryck. Då blir jag stressad för det kommer ligga på mig om det inte blir klart.

Likes

Comments

Allmänt, #nouw30daychallenge

Igår ställde sig Sebastian och gjorde 16 st matlådor med 2 olika måltider. Det blev snabba korvgrytan samt mexikansk lasagne. Dessa två Viktväktar-rätter är verkligen perfekta för oss. De är lätta att göra, går relativt fort att laga och framför allt är de superbra när vi behöver komma tillbaka på rätt spår matmässigt. Så nu har vi lunch alla dagar + middag alla dagar. Det gör att han slipper laga mat, jag slipper diska massa kastruller och vi kan lägga in i appen direkt för hela veckan. Då kan man planera bättre.

Likes

Comments

Allmänt, #nouw30daychallenge

Denna helgen har gått alldeles för fort. Min mamma och hennes sambo har varit i Senegal i 2 veckor och kom hem i fredags. Min lillebror fyllde även år då men vi firade honom i lördags samt välkomnade dom hem från sin resa. De har nämligen vart och köpt hus där.

Vi firade inte alla hjärtans dag i onsdags så vi gjorde det istället i fredags. Då hade vi bestämt att vi fick frångå Viktväktarna 1 måltid och då ville vi göra det ordentligt. Vet inte om det är bra eller dåligt haha!
Jag ville ha en lite finare måltid med förrätt, varmrätt och efterrätt. Dock hade inte Sebastian samma tanke så vi fick kompromissa. Jag gjorde vitlöksbröd men avokado och tomat samt ost och gurka till förrätt. Så galet gott och enkelt att göra. Under tiden som jag förberedde detta så var han och köpte middagen, Fish and chips nere på favoritpizzerian haha! Till efterrätt blev det chips haha! Verkligen inte romantiskt men vi fick umgås och äta gott och det är det som räknas. Dock gick invägningen sämre pga vad vi åt. Endast -0,3 men alla minus är bra!

Jag har en förkärlek för glass och Ben & Jerry är en klar favorit. Dock är 1 förpackning B&J typ 50 sp (jag har 28 att äta/dag samt 42 i veckobonus). Hur gott det än må vara så är det inte värt att lägga typ 2 dagar värt i smartpoints på en glass. Men hittade Lohilo!! Då var en förpackning 6 sp. Visst B&J är 450g och denna var bara 175g men mer VV-vänlig och grymt god.

Vi har nu kört 1 vecka stenhård och vi har varit riktigt duktiga. Vi har slarvat som fasen tidigare på speciellt helger. Då har vi ätit det som fallit oss i smaken (godis) och inte reggat i appen. Men vi har gjort det varje dag (även helgen) samt gått en promenad på ca 30 min varje dag. Nu är det bara 6 veckor kvar tills vår belöning. Skriver "bara" för då känns det inte så långt bort haha!

Likes

Comments