​Jaha då var det ett tag sen jag skrev sist. Jag som hade tänkt att nu skulle jag börja, men det blev inte riktigt så… Men jag gör nya försök. Jag har tänkt att denna sista tiden av 2015 ska vara en lite trial period och sen ska jag köra igång bättre 2016! 

Nu är det december och jag bara älskar december och jul!! Älskar allt mys som det innebär, godis, mat, ljus, kyla och helst lite snö vilket skiner med sin frånvaro. Har hört att det ska bli 10+ till helgen =/ Så ska det inte vara till jul. Jag har gjort vad jag har kunnat för att öka på jul och myskänslan med stjärnor i fönstren, hyacinter i alla rum, levande ljus överallt och julbak med lussebullar, julkolor m.m. Åh vad det hade varit mysigt med snö! Jag gjorde en så himla god chokladkola häromdagen, 1 dl ljussirap, 1 dl mörk sirap, 1 dl socker, 4 ml cacao, 3 dl grädde, några varv med havssaltkvarnen och 50g smör. Blanda allt i en kastrull och koka upp och låt koka tills det klarar kulproven i vattnet och sen häller du upp det i en ugnsform med antingen bakplåtspapper eller folie i och låter svalna. Sedan skär du upp och slår in det eller bara äter det rakt upp och ner. ett tips som jag tror blir väldigt gott är att ha i lite krossad lakrits i koket. 

God Jul!

Likes

Comments

Jaha, då sitter man här och har skaffat sig en blogg. Jag vet egentligen inte varför jag har gjort det, men jag tycker om att skriva ner saker. När jag gick i skolan så köpte jag alltid en ny almanacka varje terminsstart för jag tycker om att gå och välja ut en och så känner jag mig så viktig på något sätt när jag har en liggandes i väskan, och där jag skriver ner saker ibland. De första veckorna var jag alltid super duktig och skrev ner alla uppgifter, träningar, matcher, middagar etc., men sen blev jag mer och mer passiv med mina försök att vara organiserad. Jag visste helt enkelt att jag tog upp den från väskan för att kolla vad som skulle göras alltför sällan och samtidigt visste jag att jag inte hade några problem med att komma ihåg alla saker i huvudet. Men jag tycker fortfarande om almanackor på något konstigt vis. För någon månad sen var jag inne i en bokhandel och stod och vred och vända flera stycken och när jag väl bestämde mig för en så kom jag på att "hey det är ju oktober nu, inte tid för att köpa nya almanacka med 3 månader kvar på året…" Så jag får helt enkelt vänta tills de nya året kommer med min investering.

​​Och där var mitt första blogginlägg skrivet. Kanske astråkigt tycker många, men det var vad som kom ur en väldigt oerfaren bloggare nu på kvällskvisten. Jag tar nya tag i dagarna och kanske blir det intressantare, kanske inte.

God Natt

Likes

Comments