Nu börjar det!

Har suttit i en aula i 1.5h och lyssnat på en av arrangörerna om vad vi ska lära oss de här 12 dagarna i Madrid, innan vi beger oss ut för att jobba aktivt på VM!

Kommer vara grupparbeten, PowerPointpresentationer, träningsgrupper och förhoppningsvis några baskettävlingar bland oss volontärer.

Jag och Elina började dagen med en bild innan föreläsningen!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi är framme i Spanien nu! Har sjungit svenska låtar och dansat lite :) Representerar Sverige så gott vi kan!

Nu ska vi sova! :)


Likes

Comments

Man är aldrig för gammal för lekar! Just nu sitter vi på golvet och kör klapplekar som om vi va 5 år! Ungefär såhär ser det ut!


Likes

Comments

Nu har vi åkt från Arlanda och mellanlandat i Frankfurt. I väntan på vårt nästa flyg så har vi ätit lunch och ska nu kolla runt lite på flygplatsen!

Foto på gruppen bör komma när vi alla är samlade i Madrid, med Sverige tröjorna på! ;)

Såhär såg vi ut på planet!Likes

Comments

Igår så samlades IVC-gänget igen och träffade en massa nya människor. De berättade vad made gör och om olika event som de varit med och organiserat, sen fick vi ställa en massa frågor. Det var jättetrevligt och många hade intressantes jobb. Det som var gemensamt för alla var deras engagemang och energi.

De vi träffade var:
Erik Lindell - Projektledare för Scania Cup
Lasse Nordmalm - Arrangerade EM 2003
Anders Albertsson - Generalsekreterare Svenska Friidrottsförbundet
Elin Hernerfors - Arrangerar 3x3 SM
Henrik Schöldström - SBBFs media och kommunikations ansvarig
Anna Nilsson - Volontäransvarig fotbolls EM 2013, jobbar på svenska fotbollsförbundet
Leif Johansson - RF, Centrum för idrottsevenemang

Alla hade intressanta historier att berätta och svarade på alla frågor som vi hade. Vi gick även a suprise guest; Hans Von Uthmann - SBBFs ordförande.

Dagen avslutades med att vi såg EM-kvalmatchen, Sverige - Ryssland och Sverige vann!

Det var en rolig och lyckad dag! Nu ska man endast avsluta onlinekursen och sedan tagga tusan till Spanien!

Likes

Comments

Imorgon är det dags för den andra träffen med de svenska IVC-deltagarna! Vi samlas kl 09.00 i Täljehallen och får träffa människor som arrangerar/arrangerat stora mästerskap och evenemang tidigare! Dagen kommer avslutas med att se EM-kvalet Sverige - Ryssland!

Ska bli intressant att veta vad de lägger fokus på, hur man söker sponsorer m.m. Det blir kul att träffa alla igen och lära känna alla lite bättre! Förhoppningsvis så får vi mer information om själva uppgifterna vi kommer utföra i Spanien!

Likes

Comments
Sitter och försöker avveckla alla delar på onlineutbildningen. 
Idag har jag klarat blocket IVC World Cup 2014, det var ganska mycket att läsa, men det gick bra. Klarade testet och hade 9/10 rätt. Jag sitter med mitt tredje block nu och det heter IVC Volunteering. Vi får lära oss en massa om regler, rättigheter och vad som förväntas av oss i Spanien. Det är lite spännande, men väldigt mycket text och powerpointen på denna del var endast en massa frågor som det ä bra om man kan besvara.  

Något som underlättar att jag sitter inne och pluggar, (trots att jag har avslutat vårterminen och vill ha lov), är att lyssna på Movits! De är sjukt nice, en musikstil som är en blandning mellan jazz och Hip Hop. En rekommendation för alla som vill  njuta av bra svängig musik under sommaren. 

Nu ska jag fortsätta plugga!

Likes

Comments

Innan vi åker till spanien så ska vi volontärer genomgå en onlinekurs. I den ska vi klara 5 quiz i 5 olika ämnen. Jag gjorde det första blocket för några veckor sen och det var om kommunikation. Hur man kommunicerar på bästa sätt, hur man vissar att man är tillgänglig och olika saker att tänka på när man kommunicerar med människor i stressade situationer. Det fanns självklart annat kring kommunikation också, men det va det jag anser var viktigast. 

Nu sitter jag med nästa block som är om historian bakom basketVM, vilka länder som varit topp 3 varje VM, vart VM har hållits varje år m.m. Jag känner att det är mycket fakta att ta in, men det är intressant. Mycket som jag kan tänka mig att Basketfanatiker kommer att fråga om  när man jobbar. Jag kommer nog ha en liten fusklapp eller WiFi för att kunna google det. SBFs historia och dess funktion är också med i detta block, det kan vara bra att veta lite om de man jobbar för och hur det fungerar där. 

Nu ska jag tillbaka till mitt pluggande så jag klara testet förhoppningsvis redan inatt, eller imorn. 

Likes

Comments

I torsdags började denna resa, eller den kanske började när jag skickade in ansökan i slutet av April. Hur som helst så hade träffades vi 12 volontärerna från Sverige för första gången.

Vi va i Solnahallen och träffade olika människor som brukar vara på stora event, fick ställa frågor och de fick förklara vad de vill ha av volontärer.

De vi fick träffa var:
Lena Wallin-Kantzy - Ledamot i FIBAs världsstyrelse och europastyrelse
Jonte Karlsson - Landslagschef
Henrik Dettmann - Finlands Landslagscoach och Bronsmedaljör VM-02 som headcoach för Tyskland.
Per Källman - Ungdomslandslagsansvarig
Atena Gerontidou - Landslagsmanager för dam- och herrlandslag
Magnus Dahlsborn - Viasat kommentator

Nästa gång vi träffas kommer vara den 18/6 i samband med EM-kvalet. Då ska vi träffa några nya personer som ordnat stora evenemang!


Likes

Comments