Efter mycket om och men lyckades vi matcha en dag där både vi och Dr. Gabriel kunde ses så vi kunde ta del av Geofrys terapibehandling. Det är otroligt viktigt för oss att dels vi men också ni som stöttat projektet får se hur allt går till, se utvecklingen och främst för att försäkra er att pengarna oavkortat gått till behandlingen av Geofry.

Behandlingen består av tre olika områden; kost, rörelse och de sociala och det var under rörelse-terapin som vi medverkade. Det kändes väldigt tryggt att se hur Dr. Gabriel agerade med Geofry och han har alltid med sin mamma och en socialarbetare. Och det märks att det gör Geofry otroligt säker och hans självförtroende bara växer och växer då de hejar på honom och uppmärksammar varje litet framsteg han gör i sin resa. Det märks även otroligt tydligt att han förstår att det är vi som hjälpt honom då han alltid vill visa oss att han kan stå och lyser upp varje gång vi besöker honom. Det värmer verkligen i ens hjärta!!

Har klippt ihop en liten video där ni kan ta del av hur det såg ut första gången vi träffade Geofry, hur en del av terapin ser ut samt hur han utvecklats!

På bilderna ser ni även hur han fått en splint som han ska ha 6h om dagen (på natten) för att räta ut handen på högerarmen då den hade en missbildning som gör att han har svårt för att räta ut den. Så förhoppningvis kommer detta hjälpa honom till en normal funktion. Vi har redan efter två dagar sett att den gjort framsteg så vi håller tummarna för att det fortsätter så!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För ett tag sen besökte vi Kazuri som är en fabrik där de tillverkar smycken, tallrikar, statyer, skålar o.s.v. av en sorts lera som de sedan målar och bränner i ugnar. Det som är speciellt med Kazuri är att de som jobbar där är ensamstående mammor och kvinnor med dålig ekonomi. Det finns män som jobbar där med men det huvudsakliga målet med företaget är att ge kvinnor som har de sämre ställt en chans att tjäna pengar samtidigt som de kan ha kul och samtala med andra kvinnor i samma situation.

När vi kom dit så fick vi en guidad tur där de berättade hur företaget grundades, lite historia samt en visning av hela processen från lera till färdig produkt. Väldigt intressant att se och kul att de tagit intiativ att hjälpa Kenyas kvinnor! Sen fick vi gå och shoppa i deras butik där vi hittade väldigt många fina grejer, synd att vi redan köpt de flesta av alla årets julklappar haha...


Likes

Comments

Den sista kvällen i Mombasa spenderade vi på en otroligt käck restaurang som faktiskt låg i en grotta. Det var hur mysigt som helst och maten var helt otroligt fantastisk! Lite synd att det regnade med tanke på att de annars hade varit "öppet tak" och att vi då hade suttit under stjärnhimlen. oh well, det var inte hela världen. Mysigt vart det iallafall och det var ett bra avslut på vår lilla mini-semester.

Nu så sägs det att valkaoset i Kenya ska vara över men en vet ju aldrig med detta landet, det kan likaväl bli ett nytt omval igen känns de som haha.. Men imorgon så ska vi iallafall äntligen få åka tillbaka till Mathare och få gosa med barnen på Good Samaritan igen! Känns som det var evigheter sen vi var där! Edit från förra inlägget: vi har valt att spendera ytterligare en dag i veckan på Good Samaritan, alltså tre dagar där och en på Cheryls. Det känns som det rätta just nu med tanke på att de behöver så mycket hjälp som möjligt nu när deras antal av barn ökat från 250 till 500st.


Likes

Comments

Hej!

Vi har fått in lite klagomål på att vi uppdaterar för dåligt, och det är väl så men vi vill också skylla på vårt otroligt dåliga wifi. Det har under de senaste veckorna antingen inte fungerat alls eller varit hiskeligt långsamt!

Sen senast så har väl vi båda åkt på varsin sjukdom men är idag pigga och krya så ni behöver inte oroa er allt för mycket ;) Annars så har vi besökt en by som heter Umoja, deltagit på två av Geofrys terapi-behandlingar, besökt Kazuri, varit på rubgyturnering, besökt Afrikas största slum Kibera samt varit på "hockey"-match. (Vi trodde vi skulle på ishockey men i Kenya innebär hockey innebandy fast ute typ haha..)

Förhoppningsvis så ska wifit samarbeta så vi kan skriva lite mer ingående inlägg om det som hänt sedan sist!

Likes

Comments

Godkväll allesammans!

I torsdags fick vi vara med om något otroligt roligt och spännande på skolan Cheryl's, nämligen en Fashion show och andra uppträdanden. Barnen hade pyntat den gemensamma lokalen med vackra blommor, målade glödlamporna i olika färger och fixat stolar till alla åskådare.

Vi hade dagen innan fått frågan om vi ville vara med som domare, vilket vi såklart ville! Vanligtvis brukar vi åka till Good Samaritan Childrens Home på torsdagar men åkte dit tidigare på fredagen innan vi åkte på en liten dagstripp istället. Vår uppgift va att välja de som hade kommit på första, andra, tredje och fjärdeplats och sedan dela ut priser i form av pennfack med 2 olika pennor, suddgummi, linjal och pennvässare i, som vi hade köpt till dem. Det va både killar och tjejer som var med i fashion showen vilket gjorde att de vann parvis. De som kom på första plats skulle sedan ta över tronen som Miss Cheryl's och Mr Cheryl's. Det var otroligt kul att se hur de gick in för detta och bjöd på sig själva!

Mellan klädbytena var det frivilliga uppträdanden där vissa dansade, sjöng eller spelade upp sketcher. Även här gick de in med 100% och vi måste bara säga; wow, vilka talanger det finns här!

Förra årets vinnare tillsammans med domarna.

Andra plats.

tredje plats.

Likes

Comments

Hej!!
Nu är det måndag och vi är tillbaka i Nairobi från vår lilla "semester". Måndagar innebär Cheryl's och idag har vi fått upplägget på hur vi kommer arbeta nu när även 8orna slutat skolan. Det är alltså bara de barnen som bor på Cheryl's som är kvar vilket är ungefär 10st. De vi kommer göra under vår sista månad här är att jobba måndagar och tisdagar på Cheryl's och onsdagar och torsdagar på Good Samaritan. På Cheryl's fick vi uppdraget att måla bilder från läroböckerna till klassrummen. T.ex. multiplikationstabellen, lungsystemet och klockor som vi målade idag. Sedan kommer vi även att hålla i datorlektioner med barnen samt barn från fosterhem utanför Cheryl's.

De har tidigare fått 4st stationära datorer donerade till sig samt en laptop och några surfplattor. Så vi kommer dels lära de att använda basic-program som Word, PowerPoint, Excel, Paint osv men de kommer även få lite tid att spela spel, lyssna på musik och kolla på videos. Att använda datorer och dessa program kan vara otroligt lärorikt och inte minst underlätta för de när de ska ut på arbetsmarknaden eller söka vidare till high school.

Likes

Comments

 Hejsan vänner!!

Som vi nämnt i tidigare inlägg så har vi avslutat projekt Geofry då vi fick in tillräckligt med pengar! Nu ligger fokuset därför på Projekt Bli Mätt som vi har presenterat för er om ni skrollar ner lite på bloggen.

Projektet handlar kort och gott om att samla in pengar till barnhemmet Good Samaritan som ligger i slummen Mathare. Där äter de mat en gång om dagen och har de tur så har besökare varit där som skänkt till dem så de har råd med ytterligare en måltid. Vårt mål är såklart att samla in så mycket pengar som möjligt för att kunna köpa mat till detta barnhem så dessa barn kan få en lite bättre vardag och kunna utvecklas på de sättet varje barn borde.
Har ni missat hela inlägget om detta projekt så är det bara att klicka på länken: PROJEKT BLI MÄTT

Vill du bidra?
Swisha valfri summa till: 0762640417

eller

Sätt in valfri summa på kontonr: 1127 20 62562 bank: Nordea

Märk swish eller insättning med BLI MÄTT

VARJE KRONA RÄKNAS!!!

​Några få av barnen.

Likes

Comments

Hej!!

Just nu befinner vi oss faktiskt i Mombasa som vi lite spontant bokade under måndagsförmiddagen. Detta är nämligen en resa vi pratat om att vi vill åka på då det är den näst största staden i Kenya samt att Afrikas vackraste strand, Diani Beach, ligger i Mombasa.

När vi kom till Cheryl's i måndag så fick vi info att när 8orna skriver sina finalexams så får ingen förutom Provvakter och polismän vistas på campuset tydligen? Detta betydde alltså att vi inte kunde vara på Cheryl's tisdag-torsdag. Och eftersom det har varit så oroligt dels i slummarna och runt omkring i Nairobi på grund av omvalet som hölls förra veckan så har vi inte kunnat åka till Good Samaritan då Erick tyckte de var för osäkert och fortfarande inte vill släppa iväg oss dit. Så istället för att bara sitta hemma och glo i tre dagar så bokade vi nattbuss till Mombasa för lite sol och bad. Trodde vi iallafall haha..

Vi var framme tidigt på tisdagmorgonen och åt en frulle på stranden innan vi la oss för lite solning. Nu i efterhand ångrar vi väl att vi inte tog vara på de härliga vädret med tanke på att vi vakna upp till fullkomligt skyfall på onsdag och torsdag haha..

Diani beach är verkligen helt fantastiskt fint och vi funderar redan på att klämma in en till resa hit innan vi drar oss hemåt till kalla Sverige. Vi behöver lite revansch känner vi från denna gången haha, så otroligt typiskt att lyckas pricka in de få regndagar de har.

Nästa helg bär det dock av mot Umoja! Det är en by upp i landet som styrs som ett matriarkat dvs av kvinnor och det är faktiskt så att det endast är kvinnor som är tillåtna att vistas i denna byn. Så det ska bli intressant!! Vi höres :)

Likes

Comments

Hejsan allesammans!

En av våra dagliga uppgifter på Cheryls childrens home & Cherish Watoto learning centre är att servera lunchen till barnen. Enda från början har vi märkt att alla barn inte äter och att det dels beror på att de inte äger någon tallrik samtidigt som den största delen av de som äter har trasiga plastlådor eller gamla smörpaket som tallrikar. Vi kollade upp lite hur mycket det hade kostat för oss att köpa tallrikar till dem och bestämde oss sedan för att helt enkelt göra de. Inte nog med att det är tillräckligt hemskt att de inte får så mycket mat och att de inte alltid har råd att ge barnen mat, så ska ju alla självklart ha möjligheten att äta när de finns! 

På skolan är det ca 152st barn så vi samlade in alla klasslistor och skrev barnens namn på tallrikarna för att sedan dela ut de till dem. Så kul att se hur de uppskattades och användes! Eftersom vi hade köpt 300st tallrikar så gav vi resterande till Mama Mercy på Good Samaritian som också blev otroligt glad och tacksam!Likes

Comments

Detta inlägget tänkte vi tillänga till alla ni fantastiska människor som skänkt pengar till Projekt: Geofry. Vi har alltså nu fått in vår målsumma och det medför att Geofry kommer att kunna fullfölja sin terapibehandling. Som nämnt i tidigare inlägg så ser vi redan en stor skillnad på hur Geofry mår och han gör sånna stora framsteg! Vi kommer under tiden hålla er uppdaterade om utvecklingen och publicera mer bilder kring hur terapin går till osv. Så från oss, Mama Mercy, Geofrys mamma och inte minst från lilla Geofry själv så vill vi visa vår oerhörda tacksamhet till varenda en av er som skänkt den lilla som den stora summan till detta projekt, ni är guld värda!!! Tillsammans har ni förändrat denna killens liv!


TUSEN TACK TILL ALLA NI SOM GJORT DETTA MÖJLIGT!

Åse Johansson

Karin Sjöstrand

Madeleine Ahlman

Emelie Lillskog

Gustaf Lundberg

Gunilla Johansson

Martin Sörqvist

Melina Olofsson

Nina Winkler

Saga Bergman

Charlotte Johansson

Maryam Al Khafadji

Izabella Stojkoska

Emelie Strandberg

Olivia Nilsson

Jessica Ekström

Eva Sörqvist

Marcus Størup

Stefan Sjöstrand

​Senast vi var på Good Samaritian visade de oss hur Geofry lärt sig att med hjälp av saker dra sig upp och ställa sig på benen!! Så kul att se hur han tar sånna stora steg och verkligen utvecklas!! 

Likes

Comments