Kaffesump som peeling

Något som kan kännas lite knasigt men som ofta är en ypperlig idé, är att blanda saker som finns i skafferiet ihop med hud och hårvård. I detta fall handlar mitt inlägg om kaffesump! Om du som jag, dricker en kopp kaffe på morgonen, släng inte din kaffesump , din hy kommer tacka dig! Kaffebönan är fylld med alla möjliga bra ämnen för både hy och själ!

Allt du behöver för att göra en skön mask/peeling är en jungfru olja av eget val, kaffesump och lite honung! Honungen är egentligen inget måste , men jag tycker "krämen" blir lättare att jobba med om där är lite kletig honung bland med! Jag använde mig av min kokosolja som olje-val! 

Då man blandar krämen är det inte så noga med var måtten är , kom bara ihåg att majoriteten av massan skall vara kaffekrossen. Något som är bra att komma ihåg är att om du har en väldigt torr hy i normala fall kan du få lite finnar första gången du använder dig av denna mask, dessa uppkommer på grund av oljan. Detta är på grund av att din hy inte är van med att få olja så kroppen producerar till din hy olja trotts att du redan givit din hy olja. Om din hy i vanliga fall är väldigt fet så är det din kropp som överproducerar fett för att du ständigt torkar ut din hy , den skriker "oj nu måste vi producera mera här kommer hon och torkar ut oss igen".
​Därför skall man aldrig använda uttorkande produkter på en fet hy , behandla däremot en fet hy med mera fett så kommer kroppen att neutralisera produktionen och balansen i hyn kommer återställa sig. Kroppen fattar till sist att den inte behöver producera mer fett utan istället uppkommer det en balans.
​Upprepa därför metoden några gånger så skall du se att din hy förstår efter ett tag att den får regelbundet fukt till sig, så att kroppen inte behöver överproducera fett i huden. 

​​Blanda de tre ingredienserna tills du upplever du uppnått en bra blandning, sedan så är det bara att börja applicera den på ansiktet! Låt masken sedan sitta på ansiktet i minst fem minuter. Då sedan fem minuter har gått,  är det tid för att börja massera krämen i ansiktet. De små kornen kommer på så sätt avlägsna alla döda hudceller och rena huden på djupet. Dessutom sätter det igång blodcirkulationen i ansiktet. Detta räcker att du masserar ansiktet med krämen i några minuter. Nu då du är klar med det är det bara att skölja bort. Upplever du att du fått för mycket olja i ditt ansikte kan man lätt torka av ansiktet lätt med en makeup servett eller en bomullspad.

Kaffekornen har samma effekt som en skrubbvante , men är snällare för huden. Eftersom en skrubbvante ofta kan vara väldigt våldsam mot den sköra huden i ansiktet och göra mer skada än nytta är vanten inte att rekommendera i ansiktet, därför är peeling krämer ett bättre alternativ. Vanten går dock bra att använda på resten av kroppen!​​

Samma kräm går även att använda på kroppen! Har även läst att kaffesump går att använda mot celluliter på något sätt men det behöver jag pröva själv innan jag rekommenderar .... Kan dock ändå tänka mig att de gör någon skillnad efter upprepad behandling.

​​Resultatet av masken är ett ansikte med mer lyster samt ren och fin hy på djupet!
Hoppas ni också nu prövar på kaffesump till våren , jag tycker att det fungerar jätte bra! Kram på er!

  • 11 442 visningar

Gillar

Kommentarer