Få färgen ur håret med C-vitamin brustabletter

Hej på er fina fina läsare!

Jo alltså originalet av det här inlägget försvann ju som man kan se på inlägget som finns ovan detta , men vad gör man ? Skriver om det såklart! Det är ändå ett så bra tips så ja tycker det är fullt värt det att skriva om det. Måste dock medge jag rädd jag skall glömma någon viktig detalj, känns som det kanske inte blir tillräckligt utförligt skrivet då det liksom redan skrivits en gång , förstår ni hur jag menar?

Men hej och hå nu kör vi varv två då...

De av er som  följer mig på Instagram, ni vet vad det här handlar om. Men för er som inte vet det är det alltså så att jag la upp en bild på Instagram här om dagen och sa att jag blekte håret med C-vitamin tabletter. Jo det är sant! Det fungerar!

Vad du egentligen gör är att du driver färgen ur håret. Det fräter alltså inte bort färg som de blandningar du får i butiken gör. Detta fungerar alltså på dig som kanske blivit mörkare i håret än planerat då du färgat det eller att din färg blivit överlag för intensiv , eller att du vill gå från en extrem färg till en annan, men behöver få ur toningen först. (Själv hade jag i det för mitt hår tog i sig för mycket färg av mitt silverschampo).

Själv tycker jag det är fel att kalla det blekning , då du inte med denna metod kan gå från naturlig blond till blondare, utan det är främst en avfärgning där du kan gå några toner ljusare om man färgat håret mörkare eller en extrem färg. Man brukar prata om att det ljusar upp håret med 2-3 nyanser ungefär per gång. Vill man på ett skonsamt sätt gå från naturligt blond till blondare är nog citrondroppar i håret kombinerat med skolsken det bästa sättet.

Det finns människor som applicerar krämen direkt på torrt hår och anser det fungerar bäst , själv rekommenderar jag dig att schamponera håret, skölja ur och sedan låta det bli handuks-torrt. Schamponeringen öppnar nämligen hårstråna så att krämen lättare kommer åt färgen, och kan lösa upp den.

Vad du behöver är :

- C-vitamin brustabletter (märke och smak spelar ingen roll, du kommer ju ändå att tvätta ur det)

- Flytande honung (det är egentligen helt valfritt , honungen gör det bara lättare att applicera krämen)

- Balsam eller Schampo (HELST ett som inte innehåller parabener eller silikoner exempelvis TRESemmé:s naturals balsam. Detta är också lite knepigt för det står lite olika i olika recept , men jag skulle köra balsam, iallafall om man schamponerade håret innan!)

- Citron droppar (Endera såna på flaska eller färsk, detta är också valfritt, men jag har alltid i det då jag gör smeten)

- Duschmössa/Plastfolie

- Varm vintermössa / Handuk

Gör så här:

Krossa 5-6 c-vitamin tabletter till ett fint mjöl. Här kan du ta hjälp av en mortel så går det smidigt! Ta en rätt så stor burk då du blandar ihop krämen , den kommer nämligen att svälla!

Blanda sedan pulvret med 1 msk honung och 3 msk balsam/schampo och några droppar citron. Veva sedan omkring i smeten en stund för att få den jämn. Nästan med det samma kommer du se att massan sväller och börjar så småningom se ut som marshmallows, det är brustabletterna som reagerar på fukten. Då du schamponerat håret, sköljt ur, och sedan fått det handduks-torrt kan du börja att applicera.

Applicera krämen endast på de områdena du vill att krämen skall ljusa upp, det är onödigt att lägga i hela håret, om det inte behövs. Då du är klar kan du beroende på ditt hårs längd och vad det är du avfärgar, lägga plastfolie endera kring hela huvudet eller bara kring topparna du applicerat på. Du kan även använda en duschmössa eller en plastpåse och för att håret skall hållas innanför den lägga håret fast med en hårsnodd.

Då du sedan är inplastad för att hålla håret varmt, kan du för bästa resultat sätta därefter på en mössa eller en handduk. Du kan använda något annat också, huvudsaken är att du håller håret varmt , så var kreativ!

Om du vid det här skedet upplever att krämen svider, var bara lugn , det är citronen som reagerar med din hud. Upplever du att det svider har du antagligen rätt så torr hy och de små små små sår som torr hud egentligen är, får helt enkelt i sig lite citron, som i sin tur gör att det svider. Precis som det svider att få apelsin saft eller citron i ögonen! Dethär är helt ofarligt och om det inte är olidlig smärta , behöver du inte tvätta ur det.

Krämen kan också efter ett tag börja att rinna lite grann så ha inte på dig ditt favoritplagg om du inte vill ha färgfläckar på det. Rinnandet kan man tackla med att lägga små papperstussar mellan plasten och huvudet vid hårfästet och byta ut dem vid behov.

Låt krämen sitta i en timme. Och lugn bara lugn, den kommer inte att göra ditt hår vitt , det bleker inte mer än två nyanser sedan gör det inget mer. Sitt alltså ner i lugn och ro med det i håret så att det får jobba ordentligt, här kan du tillexempel se en film! När sedan en timme gått, eller lite på, sköljer du bara håret och tvättar det som vanligt. Om du inte är van att schamponera dina toppar, kan du massera balsam i håret två gånger istället. Men gör du det är det viktigt att verkligen lägga tid på det så du får ur honungen , det kan vara lite knepigt.

Håret blir inte lika torrt av denna process som en vanlig blekning ,eftersom det är mycket, mycket skonsammare, MEN jag tycker man ändå att man kan ge håret extra kärlek och efter man är klar med processen och nöjd med resultatet applicera hårinpackning i håret och låta det gotta sig en stund. Om du inte har hårinpackning hemma kan du även lägga i någon hårolja efteråt. (eller båda!)

Sen är du klar! Är resultatet inte så ljust som du förväntat dig är det bara att upprepa exakt samma process en gång till.

Kram på er!

  • 46 789 visningar

Gillar

Kommentarer

K
,
Funkar det på mörk mörk rött tror du? Typ vinrött? Vill ljusa upp det och sen färga till en härlig ljus brun nu till våren
Milla
,
Hej jag såg detta inlägg igår och testade masken idag. Tyvärr fungerade den inte det minsta lilla på mig vilket var tråkigt. Men det var värt ett försök. Lycka till åt er andra 😊
Pascalan
,
Jag var skeptisk först, men nu när jag har testat denna hemmakur så är jag positivt överraskad! Jag blev alldeles för mörk när jag senast var hos frisören (6 veckor sen) och nu ville jag försöka dra ur färgen på mest skonsamma sätt. Och detta funkade! Tänker göra samma kur nästa vecka när håret fått vila lite och se om det blir ännu ljusare 😊
Julius
,
Funkar det på blått hår???
Julia
,
Hej, jag har först blekt håret och sedan färgat det svagt råsa och sedan lagt en brun orange färg och på om jag testar den här metoden kommer då den råsa färgen fram?
Maria
,
Fungerar detta om man tonat håret rött men har brunt/guldigt hår innan?
Anna
,
hej! Hört om denna huskur på sååå många olika ställen, och de verkar som den verkligen funkar! Har dock en fråga: riskerar det blir det inte ojämnt? Är så orolig att jag ska få ojämn färg på håret när jag ska försöka få bort den alldeles för mörka toningen ut mitt bruna hår...?
Madeleinee
,
Riktigt bra inlägg! Ska testa detta imorgon tänkte jag! 😊 jag va hos frissan för en månad sen och ville bli neutralt röd, men gick där ifrån mörkröd vilket jag inte va så pepp på! Tror du detta funkar på mörkrött till lite mer ”neutralt ginger”? 😊
Hjälp!!
,
Hej jag behöver verkligen hjälp, färgade mitt hår föööör blont o vill nu gå tillbaka till lite mörkare blond som jag var innan, kan denna metoden isåfall hjälpa mig? Allltså inte bleka utan göra det aningen mörkare och få bort min hårfärgning!! Behöver svar, har lite panik, jag vill ha tillbaka min naturliga hårfärg!! Snälla hjälp mig! <3
Linnea
,
hej, jag har blekt håret 2 ggr nu men lyckas alltid få några ställen i håret där jag har mörkt hår, troligtvis från den tidigare färgningen. Skulle detta funka tror ni? 😊