"Du kan ju inte äta någonting?" -Det kan jag visst det!

Hej på er alla fina hoppas ni mår bra för det gör jag! Idag tänkte jag skriva ett inlägg om mina kost val , sådär för att bryta denhär skönhets kedjan lite, hehe. Min blogg är ju inte enbart om just det , skönhet, utan även om annat som tangerar mitt liv! Hur som helst så verkar det väldigt svårt för vissa att förstå att allt här i världen inte kretsar kring potatis, pasta, bröd eller ris. Det finns ju altså sååå mycket annat gott man kan äta istället. Själv äter jag LCHF främst för min hälsas skull, för jag upplever jag mår bättre av det , men såklart gör de mig lite nöjd att något extra kilo har fallit bort från min kropp.

Men okej , vad äter jag oftast till mitt protein då? Då jag nu inte käkar alla dedär kolhydraterna? Det är inte så svårt egentligen. Jag äter helt enkelt grönsaker! De dagar jag inte snabbt slänger ihop en grönsallad äter jag andra grönsaker istället.

För att nämna några exempel kan jag exempelvis äta blomkålsmos, broccolimos, blomkålsris, zuccini-"pasta" eller dyligt. Fast nu skall jag berätta min lilla hemlighet. Jag är faktiskt lite lat på veckorna då det gäller matlagning. Och nu tänker ni , va? Men Victoria, du som är så intresserad av att laga mat , och nu säger du att du inte orkar laga mat? Ljuger du för oss?

Till det svarar jag.. Nej! Såklart jag inte ljuger för er! Men jag är också bara människa och alla dagar i veckan orkar man ju inte stå i köket heller! Som de flesta andra så tycker även jag ibland det är skönt då det går enkelt och snabbt!

Well, vad äter jag nu om veckorna då jag har lite tid? Jo, min favorit är faktiskt ungsrostade grönsaker. Gott & väldigt simpelt. Jag tar de grönsaker som finns hemma lägger dem på ett bakplåtspapper på en plåt, ringlar lite olivolja över och lägger lite kryddor jag gillar ovanpå. (Här brukar jag ta en pepparblandning , salt och lite vitlökspulver eller färsk vitlök) Lägger sedan dem i ugnen på 200 grader i 15- 20 minuter och så är det klart!

Mina favoriter i ugnen är en blandning av paprika, sparris & haircut verts. Men även tunnt skivad blomkål är supergott! Sen kan jag tycka det är gott att äta en riktigt krämig fetaost till det. Nam Nam Nam!

Hoppas detta även inspirerade er att prova, det är det helt klart värt! Puss på er så hörs vi!

  • 431 views

Likes

Comments

erikssoncaroline
erikssoncaroline,
Jag har ätit LCHF sen 2011 (med en liten paus från sommaren 2014 tills början av det här året). Det finns ju hur mycket som helst man kan äta förutom de där potatisarna och riset som bara är en utfyllnad på tallriken. :) Det problemet är tror jag, är att folk inte tror man kan bli mätt om man inte har några potatisar på tallriken, men det blir man ju.
www.carloine.blogspot.com
vixifyx
vixifyx,
preciis vad jag också tror! :) Va roligt att du hittade min blogg! :)
nouw.com/vixifyx
Write a comment...
IP: 82.99.3.229