Jag har snart läst ut Lina Limans bok Konsten att fejka arabiska, en berättelse om autism. I boken berättar Liman om sitt liv som autistisk utan diagnos. Hon får diagnosen först när hon är 32 år gammal. Jag tänker mig att den här boken kan vara nyttig läsning för anhöriga åt människor med autism och för vuxna människor, som liksom jag misstänker neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och överväger att göra en utredning.

Livet är jobbigt för alla, men det måste finnas en övre gräns för hur jobbigt det egentligen ska vara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I och med att jag bytt jobb så har jag fått en massa fritid. Jag jobbar bara var tredje helg och det är så skönt att stämpla ut fredag eftermiddag och veta att två lediga dagar hemma tillsammans med min kärlek väntar. Anders har ju som bekant ett riktigt vuxenjobb och jobbar bara måndag till fredag.

Den här helgen har vi varit iväg och köpt en plastgran. Vi har även monterat och pyntat den. Granen är vit och kulorna går i silver och rosa. Den är glittrig och prinsessig och helt underbar!


Vi var också på Raw for Good, ett café här i Umeå som serverar rawfood. Vilken besvikelse det var! Det var verkligen så uselt. Jag beställde en wrap för 120 kr. Den gjordes inte ens i ordning på beställning, utan plockades fram ur en kylmonter där den låg inplastad. Wrappen var fylld med bladsallad, tomat och gurka. Inget mer. Till det fick man två oljiga soltorkade tomater ("rawfood" var det ja) och en liten klick dressing. Det kändes så fattigt och oambitiöst. Ska jag vara helt ärlig så var detta det absolut sämsta jag ätit ute någonsin. Det kändes jävligt trist, rawfood måste ju inte vara tråkigt.

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig nu. Bröllopsplaneringen har gjort mig väldigt stressad innan, men nu börjar vi få ordning på det mesta. Vi har skickat in hindersprövning till Skatteverket, fått en offert för bröllopsfesten och bokat tid för att prova ut kläder. På fredag ska vi till Högtidskläder här i Umeå och prova ut en klänning åt mig och en kostym åt Anders. Jag har också försökt skriva ner hur jag vill att vigselgudstjänsten ska gå till.

Likes

Comments

Den här veckan har nästan hela min familj varit här i Umeå på besök. 2/3 syskon med avkommor och respektive. Det har varit så roligt och mysigt. Ett av mina syskonbarn har sovit här och han sa härom dagen att det var som att bo på hotell och äta på restaurang. Är ändå ganska nöjd med det betyget!

Likes

Comments

Förra veckan var jag och Anders på restaurang Båten här i Umeå. Vi satt på uteserveringen och åt en jättegod tempehburgare med sötpotatispommes till. Vi åt ölpanerade lökringar också, men de tog jag ingen bild på. Allt var så gott!

Annars händer det inte så mycket. Jag jobbar mycket och det är jättekul. Dagarna flyger iväg och snart är det september. Då åker vi till Miami!

Likes

Comments

Igår hämtade Anders mig från jobbet och på vägen hem fick vi syn på en ekorre. Anders stannade bilen så vi kunde titta på ekorren och se vad hen tänkte hitta på. Ekorren hoppade över vägen och in på en tomt där hen satte sig under en fågelmatare för att sno till sig lite nötter och frön. Så gulligt! Jag vet inte hur länge vi stod där, men tillräckligt länge för att det skulle bildas en kö av bilar bakom oss, med arga trafikanter som tutade på oss...! Det var så typiskt oss. Vi ser en söt ekorre och då spelar ingenting annat någon roll längre.

Likes

Comments

Igår gjorde jag premiär utomhus för mina allra högsta skor. De är hela 15 cm höga, men har 5 cm platå som gör dem bekväma och relativt enkla att gå i. De är ursprungligen från Nelly.com, men jag köpte dem på Myrorna för nästan inga pengar alls.

Likes

Comments