Känner att jag bara mår så allmänt piss just nu speciellt över hela min skolsituation. Går ju somsagt i 1an i gymnasiet inriktning Hotell & turism och jag vet ju själv att jag har valt helt fel inriktning, det här är inte alls jag. Jag är insatt i politik & samhällsfrågor, det är vad jag brinner för och brunnit för enda sen jag var liten. Jag har alltid vart all in gällande debatter & världsbrutaliteter. Det var ju så tydligt ang. vilken linje jag skulle välja. Och det är det som är hela grejen, folk i speciellt min ålder har svårt att välja gymnasium just för att dem inte vet vad dem vill göra eller vad dem brinner för. Men det här är någonting jag brunnit för enda sedan barnsben & sen slutade jag upp i en linje där jag i slutändan kommer bli hotellreceptionist. Känns bara så tragiskt att jag kommer behöva gå 3 år i ett gymnasium där jag inte känner mig hemma eller där jag gör saker som jag vet att jag inte ämnad för.. Det är litterally 3 år av waisted time.

Och det här inlägget gör jag inte för att låta som en "klagmaja" or whutevah you wanna call it. Det här gör jag som ett tips för alla 00:or eller dem som ska börja gymnasiet nästa år, att vad fan du än gör lyssna på dig själv och vad du vill.  Vilket är tväremot av vad jag gjord, vilket var ett stort misstag. Jag lyssnade på vad andra hade & säga och jag lyssnade & tog mig till när dem sa att jag aldrig skulle klara av ett högförberedande gymnasium & att min ADHD var för grav för att någonsin skulle klara av en t.ex högförberedande linje. Men frågan är, är det inte svårare att klara av någonting som man inte känner sig motiverad eller intresserad till att göra? Jag lät omgivningens åsikter ha för stort impact på mig och mitt val, när det i slutändan egentligen endast handlar om mig och ingen annan. Så det är mitt tips till er som grubblar & till er som har nära vänner, släktingar & föräldrar som säger till er att ta en tankeställare gällande ert val. Fråga dig själv vad du vill, vad du känner för och vad som skulle passa dig. Låt det inte komma till att du hamnar i samma skede som jag där jag inte litade på mina egna avsikter där jag nu behöver gå till ett ställe dagligen som jag inte passar in i för ett öre.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God eftermiddag eller whut the fuck man än ska säga vid den här tiden av dagen.. Har vart en ganska overall seg helg, har mest legat hemma och slöat vilket jag egentligen hatar då jag får grov ångest utav att bara sitta inne egentligen, menmen jag antar att jag behövde det på sätt och vis medtanke på att jag nästan aldrig är hemma ändå förutom när jag ska sova eller hämta pengar lol.. Tragic but true..

Imorgon sätts iallafall skolan igång igen, och nu har jag verkligen bestämt mig för att ta tag i min skolgång och mitt liv generellt. Jag är 16 år nu, och jag vill verkligen börja ta tag i vissa problem som jag bara har valt att blunda åt. Det finns så mycket i mitt liv som jag vill göra & det finns så mycket som jag vet att jag är kapabel till att klara. Jag känner verkligen att det är dags nu. Jag ska först & främst sluta ta dåliga beslut som jag inte får någonting annat än dåliga konsekvenser för i slutet av dagen. Jag ska börja med att försöka ta min adhd medicin igen, då den faktiskt hjälper mig sjukt mycket, speciellt i skolan. Jag vill verkligen börja med fotbollen igen & sluta röka samt alla såkallade "chillkrökar" vill jag också få ett slut för. Jag känner att det är dags att växa upp nu på något sätt, det är dags att ta tag i livet på rktigt nu den här gången.. Det finns så många människor där ute som har hjälpt mig & försökt få upp mig på fötterna när jag mått som sämst och är anledningen till varför jag ens är kvar här idag & kan gå i skolan.. Det sista jag vill göra är att svika dem, so i feel like now is the best time to change..


Likes

Comments

Idag antar jag väl att det bara vart ytterligare en vanlig måndag, adhd hjärnan kickar in & jag analyserar, obeserverar allt & alla.. Jag öppnar upp ett mattetal & kan gå till att börja tänka på springande kaniner efter 2,5 sekunder..

Annars rullar väl livet på.. Haha så komsikt att det jag skrev överst i texten är så sant.. Det jag skrev är min vardag & kommer alltid vara hela mitt liv. Vet att många troligtvis kommer rynka på pannan nu, men jag ser verkligen min adhd diagnos som ingenting annat än en blessing. Hade aldrig vart den kreativa, öppna & outspoken personen som jag är idag utan den. Det är verkligen en del av mig & jag är så stolt över att få bära på den diagnosen.. Jag är så stolt över att säga att jag är stolt över att ha ADHD. Någonting jag aldrig hade gjort för ett år sen. Jag skämdes så otroligt mycket av att få det bekräftat att vara annorlunda, nu är det mer någonting som jag älskar. Jag älskar att vara annorlunda & sticka ut från mängden. Jag älskar att jag tänker på ett annat sätt än alla andra människor & jag absolut älskar den kreativiten som min ADHD har gett mig. Sen får vi självklart inte glömma att det i slutet av dagen är en funktionsnedsättning. Jag kommer alltid ha det svårare än "vanliga" människor när det gäller både det vardagliga livet & speciellt i skolan. Men jag krigar på & jag vet att jag kommer stå som herren på täppan en dag.

Med det här inlägget vill jag bara kortfattat säga till alla människor där ute som känner sig eller på något sätt skiljer sig från mängden, EMBRACE IT. BE PROUD. Var stolt över den du är, ditt tankesätt, hur du agerar i olika typer av situationer & hur du skiljer dig från alla andra. Du är en krigare & jag tror på dig. Att vara lika som alla andra, behöver inte alltid vara någonting positivt. Och att inte vara som alla andra kan också betyda att ligga ett steg före. 


Likes

Comments

Godmorgon peps, ligger i sängen just nu & försöker pigga upp mig själv lol. Idag är det skola för min del iaf vilket är jävligt skönt med tanke på att jag varit avstängd för en riktig jävla bullshit grej så yes ! It feels good to be back.. måste jalla mig lite nu + att jag skriver ett mobilinlägg från min kassa samsung mobil.. så det är ju segt.. men vi höres hörni!  Mwahhhh

Likes

Comments

Le picture

Likes

Comments

Då var jag tillbaka för 711e gången då, haha. Kommer trotsallt aldrig riktigt veta hur jag ska börja i ett "första intryck inlägg".. But i guess i'll start off with att berätta snabbt om vem jag är.. Caroline heter då alltså jag, 16 år & går första året i gymnasiet. Jag är bosatt i Stockholm tillsammans med min familj & har älskat att skriva enda sen jag var väldigt liten. Det är som en terapi för min del & är ett sätt att uttrycka sina känslor på. Den här bloggen kommer overall vara en ganska personligt inriktad blogg - då jag har gjort den mest för min egna skull, då det är perioder då jag känner att jag verkligen måste skriva av mig & för att kunna gå vidare med en del hårda smällar som livet har att erbjuda vissa stunder.. Men jag älskar också mode, hår & smink framförallt.. 

Anyways, ska ej tråka ut er allt för länge.. Seeya soon!


Likes

Comments