Vi pratade om selfisar, min mamma och jag! Hon delade med sig av tanken att folk och kan uppfatta en (läs: mig) som självupptagen när man (läs: jag) lägger ut bilder på sig (läs: mig) själv på social medier. I mitt försvar: Nu för tiden försöker jag begränsa mina ass bilder till instagram (där de hör hemma?!) för att inte provocera de konservativa alldeles för mycket haha men trots mina fattiga försök dyker de ändå upp: mina selfisar!

Mamma (som för övrigt är en av de ärligaste, underbaraste människorna i mitt liv) fortsatte på sin mening : "Hade jag inte känt dig hade jag trott att du var en narcissistisk bimbo med tanke på alla dina selfisar. Men du har faktiskt lärt mig att man inte ska döma en personen endast utifrån sina bilder ..." <3 Tack Mamma hahaha!

Hårda ord tycker du? Helt rätt tycker jag: Folk kan störa sig på när man delar med sig av sina tillgångar, fördelar och ytligheter på sociala medier (nu säger jag inte att mitt lilla ass på instagram är en tillgång, hahaha jag TRÄNAR hårt (ehh host) för att få kalla den för ass....så backa och ge mig lite space: Ass-under-contruction-coming-through ;))

Jag antar att min mamma representerar den mest vanligaste synen på selfisar i världen och helt rätt: Vi ogillar den som jagar likes och uppmärksamhet. Det finns inget autentiskt med ytligheter, för äkthet finns väl inte i sminkväska eller i BH:n ( eller joo, mina är faktiskt äkta,...ha då fick jag detta med sagt!) .. äktheten finns väl i hjärtat, i gester, empati och i genuin kärlek?

Men visst ogillar vi att någon framhäver sig med hjälp av sitt utseende ... många av oss tjejer har använt
" ja men hon eller han (vägrar skriva hen! ... happ nu gjorde jag den ändå! ) är bara avundsjuk" -frasen lika ofta som stackars små grabsen från Vellinge blir misshandlade utanför Slagthuset (förlåt, jag vet att det gör ont.).


Nu har vi det alltså konstaterat: Vi hatar ytliga människor som vill ha uppmärksamhet med hjälp av sitt utseende, usch! Och Inte ens när de klämmer in ett djupt citat i rubriken kan de få oss att tro att de är allt annat än ytliga. NOPE!

(Det verkar dock finnas några undantag som godkänns av de flesta i allmänhet när det kommer till selfisar och självklart borde de listas upp - låt oss alltså göra ett försök ..

Undantag 1. Om man fotar sin argsinta katt eller dreglande hund (förvirrad hamster funkar likaväl), då får man tillochmed vara lite slampig på bilden.... för det är ju djuren som ska framhävas.

Undantag 2. Om barnet/barnen är med, då får nyllet gärna finnas med på kortet. Skulle mamsingen dessutom visa liiide hud så får hon en extra like " då det är modigt att visa upp sin trötta kropp trots att man precis fått barn".

Undantag 3. Om man inte motsvarar skönhetsidealet. Är han/hon mindre attraktiv (ful), överviktig (fet)eller helt enkelt "super snäll" (singel och ensam) får den gärna lägga ut en extra selfies, no harm done här inte = inga fördomar  
Apropos fördomar: då var min lilla lista fäääääärdig!! Vill du lägga till något på listan? PM:a mig ;)


​Och nuuu .....en exklusiv fråga till er som har orkat läsa ända hit
(jag tappade nog 80% av mina 5 läsare i början av texten nånstans), nu kommer frågan som alla har väntat på!

*Trummelvirvel* Frågan jag knappt kan undvika att ställa lyder så klart; VEM BRYR SIG?!

Vem bryr sig om någon är bekräftelsekåt, vem bryr sig om att någon jagar likes, vem bryr sig om vad andra tänker, vem bryr sig om saker som inte berikar ens meningsfulla liv, vem bryr sig om någon annans business förutom sin egen, vem bryr sig om negativa saker som inte gynnar ens energi, vem bryr sig om att döma någon annan förutom sig själv?

Vem bryr sig? .... inte DU väl? Bra, inte jag heller! :) <3


One <3
XSouljahMove your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


I parken: Snubbe, 30 år spatserar runt med en barnvagn i parken och sneglar andfådd åt höger för att spana in den snygga blondinen som gick några meter framför honom ...😌

" Typiskt män" blev min första reaktion! Men sedan började jag (i sann Carrie Bradshaw style) fundera:

Är det verkligen bara män som spanar (oavsett singel eller upptagen)?
Är det bara män som sneglar liiiite diskret (höhö) åt höger för att få en blick av personen med det snygga asset?
Ohhh hells no! 😂

Ehhhhmmmm Klart inte! 😜Jag vill påstå att vi tjejer är ännu värre faktiskt! Vi kanske inte stirrar på den stackars inklämda pungen i de tighta Håkan Hellström brallorna (btw... why????!!!!) men resten av kroppen står absolut till vårt förfogande och vi må vara smygande när det kommer till inspaning av snubbens utbud men vi är skrämmande duktiga på att komma ihåg varenda liiiiiiten detalj på din kropp, yupp✌

Det är de detaljerna som ger oss näring till den s.k analysen varenda tjej genomför! Vi analyserar skiten ur saker vare sig vi vill eller inte!


Ett samtal mellan brudar kan låta så här (snarare monolog):
​"Åh han hade så fina ögon, mörk bruna med gula inslag och jätte långa ögonfransar (varför kan inte vi tjejer få så långa fransar), han hade ett litet födelsemärke på sitt lillfinger, det såg jag när han hämtade drinken ...med vänstra handen förresten. Han är alltså vänsterhänt, jag har hört att de som skriver med vänstra handen lever längre. Så om vi gifter oss så behöver han kanske stå på högra sidan annars blir det inga bra bilder när han får ringen på fingret......................................................."

Medan ett samtal mellan två snubbar hade låtit så här: "Spana guzzen därborta? Sån porrig blick hon hade bror tsss."

You get the picture! :D

Självklart är inte alla tjejer galna detaljerade "inspanare", men de flesta är det.... vi tuggar inte sönder snubbar med blickarna men vi tar oss gärna ett bett! 😝


Så här kommer min (motsägelsefulla) lista på 10 saker som gör mig knäsvag:

1. Långa killar, allt över 190 är en gåva från gud!

2. Ärr, ärr på kroppen eller i ansiktet ... "How you doin"?

3. Passion! Jag skiter i om du älskar dina frimärken, musik, bilar, ishockey eller din mormor... så länge det brinner i hjärtat på dig så är du det hetaste jag vet! PASSION är sexigt!

4. Blyghet - introverta (människor) är som vackra snöflingor som landar mjukt på marken utan att smälta. De hörs inte men de syns desto mer!

5. Självförtroende, genuint självförtroende. En snubbe som tar sin plats utan att skrika bekräftelsebehov! Trygghet och kunskap om sig själv är sjukt sexigt!

5. Nördar hm! ..när intelligens möter passion får jag fjärilar i hela kroppen! Han får gärna vara smartare än mig (hahaha ...ja det kanske inte är någon konst i sig) men jag har inga problem med att vara den underlägsna rent smarthetsmässigt (är det ett ord ens?).

6. ADHD - jag har en grej för dampungar som tänker utanför boxen! Jag ÄLSKAR att skratta! Får du mig att skratta från magen så kollar jag lätt om våra stjärntecken matchar och dampungar har oftast den effekten på mig! 

7. Romantik, åh det här får mig att smälta. Nu snackar vi inte middag med ljus och efterätt, nej nej! Här snackar vi om bloddroppande, djupträffande kärleksförklaringar a la Twilight! Jag dör för dig, du dör för mig - grejen funkar klockrent för mig!

8. Sarkasm - ​det är som balsam för själen.... vem älskar inte sarkasm? 

9. Händer - en man som inte bitar på sina fingernaglar får plus i kanten!

10. V.


Att uppskatta varandras skönheter är nog en av de bästa sakerna jag vet! Tänk hur tråkigt livet skulle vara om man inte fick titta på varandra?!

Så oavsett nybliven pappa, glad sambo, galen flickvän, uttråkad kille eller lycklig singel ...... spana på! <3

xSouljah
Likes

Comments

En av mina stora beroenden är fan ta mig nagellack! 💕Jag jobbade på Espresso House för några år sedan och då sa skiftledaren direkt att användning av nagellack var förbjuden! Det var hemskt! 😅
Jag antar att nagellack för mig är som läppstift för Maria Montazami haha! 😌


Jag har aldrig känt mig så naken och tråkig som på Espresso House! Naglarna är ju något personligt! De avslöjar om man är stressad, noggrann, neurotisk, livsglad - det är de små detaljerna som skapar den stora helheten! 👌🏼 Jag sa upp mig efter 2 veckor och blev kontorsråtta istället!


Så här kommer mitt tips till alla oss som älskar nagellack men som vill undvika hälsoriskerna med det;

Idun minerals nagellack!

"Nagellacken innehåller ingredienser av högsta kvalité och har en long-lasting formula som ger strålande glans. Nagellacken har en så kallad 5-free formula vilket innebär att man tagit bort fem hälsovådliga kemikalier. IDUN Minerals nagellack är berikat med mineraler, vitaminer och mandelolja. Dessa ingredienser är tillsatta för att vårda och skydda naglarna på bästa sätt."
Tagen från Iduns hemsida. 

Färgerna​ är sjukt snygga, dock får man köra på tre lager om man inte använder top-lacken! 

Glad höst! 💋💅


Finns på Apoteket. 95:- 

Likes

Comments

Det började i skolan då jag förstod att jag hade svårt att vänta på min tur! Jag hade svårt att vänta på min tur i matkön, att räcka upp handen i klassen, jag hade svårt att låta någon annan prata klart (om man vet vad den andre ska säga är det sjukt oeffektivt att vara tyst och invänta sin tur haha). Att stå i kö och vänta på sin tur kändes då som att jag blev fasthållen, som att huvudet skulle sprängas sönder och den otåliga känslans bet sig fast i hela kroppen! "GAAAAH släpp ut mig! "


Det var faktiskt på den vägen jag blev vegetarian yeeepp!! På den tiden var det inte lika poppis att smaska på böner som på nöff nöff vilket innebar för mig att det aldrig fanns någon kö (KING tänkte jag) och anmälde mig som vegetarian och fick lov att gå före i kön! ;) Nöööööjd!

Herregud, jag har alltid försökt hitta kryphål i systemet! På gymnasiet låtsades jag vara gravid för att kunna åka skolhissen (vem fan har tid för trappor när man alltid är sen till lektionerna?!). En annan gång hotade en mattant mig med att hon skulle lämna ett klagomål till rektorn för att jag alltid åt min mat utanför matsalen trots tillsägelser (jag hatade matsalen, det luktade instängt, var högljudd och det fanns aldrig en ren plats att sitta på) ! Efter att jag tröttnade på tantans utskällningar sprang jag till rektorn och lämnade ett klagomål om henne istället. Sedan diskuterade jag fram att få tillgång till ett eget rum i matsalen! Pooow känslan att softa med polarna i ett eget rum var fett nice hahaha! Det bästa av allt var att den bittra surkärringen aka mattant fick öppna rummet till mig varje gång jag skulle käka!
Jag vill tillägga att jag gick på 3 olika gymnasieskolor, det underlättade en hel del ;)


Jag var alltså en uppkäftig jävel med överskottsenergi och ett gott självförtroende. Brist på blygheten och underkastelse var dock inte populärt och jag fick smaka på mycket motstånd! Trots mitt goda självförtroende fick min självkänsla lida och hann aldrig riktigt ikapp! Jag vill minnas att jag kände mig rätt så ensam då jag aldrig har känt att jag passar in någonstans. Vid ett tillfälle bestämde jag mig för att bli skyddsombud för att hjälpa andra som kände som jag! Dock visste jag inte att man inte fick fysiskt slåss för att beskydda andra och det blev återigen problem :P ... åhh vilken snyfthistoria, men visst har även den ett happy-ending (och helt grattis dessutom! haha)!

Låt oss spola fram i tiden.....

Jag trillade på käften, jag blödde rädslor, ångesten flyttade in hos mig och min polare depression vägrade lämna! Det är jävligt ansträngande att alltid kämpa emot, att vägra ge efter för den primitiva och rädda majoriteten, att säga ja när alla andra skriker nej! Jag lät mig knäckas, Jag blev osäker på mina styrkor, på vad som är tillåtet att vara, på vem jag är med normer och måsten. Jag antar att det är sånt vi kallar för vanligt tonårsliv! .... naaa inte min grej asså!

Och nu till min lilla fundering; vad händer när vi anpassar oss till den graden då vi inte vågar lämna den grå klumpen kallat "trygghetszon" skapat av jante & Co? Vad händer med all kreativitet, brister som är till för att utvecklas, charmiga personligheter, individualiteten? Vad händer när vi inte vågar säga ja fast alla andra säger nej? Känn in min fråga..... så vad händer då? Exakt, Inte ett jävla skit!!

Jag är en enorm förespråkare för att tolerans, acceptans och ödmjukhet samt förståelse borde prägla vårt sätt att kommunicera med varandra men behöver vi människor bekämpa det vackra i att få följa vår egen röst bara för att vi är tränade till att låta bli? .... aldrig!

Vad händer med all den platsen som är till för dig men som förblir oanvänd för du inte vågar ta den? Inte ett jävla skit!


Imorse cyklade jag förbi den långa cykelkön vid trafikljuset (som vanligt) och ställde mig bredvid personen som stod först i kön (som vanligt) - och vet du varför?
FÖR DET FANNS PLATS! <3Så vad skulle hända om du levde ditt liv som du vill och inte måste

Våga ta din förbannade plats! <3


xSouljah

Likes

CommentsVita kaninen,

Imorse stod jag nyvaken med tandborsten i munnen på balkongen och vinkade mot solen som sakta kastade sina stolta strålar över de gröna träden nedanför mig.

Så enkelt, så självklart.

Det finns något magiskt i att få tjuvtitta på solen medan han lever sitt syfte (... jag tror faktiskt att solen är en han och att månen är en hon... visst är det en vacker tanke att deras hemliga kärlek till varanda aldrig kan bejakas då solen är förbannad till att vara vaken medan månen sover och vice versa? Some goood Romeo and Juliet shiiiit :)) !

Solen såg ut som ett gigantiskt eldklot, rund, perfekt - redo för att bli omfamnad och jag fick återigen träffa på min längtan som erbjöd mig sin hand! Det här med att få besök från sin längtan är en ljuvlig dock isolerande invit till att få lämna realiteten och hoppa in i sina alldeles för färgrika dagdrömmar.


Haha jag är en jävel på att dagdrömma! Jag försvinner på riktigt och allt runt omkring mig slutar andas och existera. Nackdelen med min livliga fantasi är dock att jag inte kan fokusera på folk, arbetsuppgifter eller trafiken haha! Jag går miste om mycket som händer i min närhet och oftast resulterar det i att jag hellre stannar i min inre värld än att ta del av den riktiga världen. Vem bryr sig om ytligheter när man kan få gå på äventyr? Peter Pan hade förstått mig!

Så här står jag då, på balkongen - stirrandes på den röda solen med min eltandborste i munnen (som glatt började droppa tandkräm på golvet) och längtar tillbaka till den tiden då veckodagarna inte hade några namn, då skogen var ens hem, då det kalla regnet var en överlevnadskälla och själen ens bästa vän!. Till den tiden då klockan inte existerade och kärlek till moder jord var lika genuin som ett gammalt löfte.


Åh som jag älskar att vakna på det sättet, tyst...........kärnfullt, pulserande äkta!

Må vi för alltid ha kvar vår längtan, må våra rötter för alltid bjuda upp på en vild dans .....snurr snurr! <3

xSouljah


//


White rabbit,

This morning I stood newly awake on the balcony with a toothbrush in my mouth and waved to the sun that slowly threw pride rays over the green trees below me.


So simple, so obvious.


There is something magical in secretly watching the sun while he lives his purpose (... I actually think that the sun is a he and that the moon is a she ... isn´t it a beautiful thought that their secret love for each other never will be affirmed because the sun is cursed to be awake while the moon is asleep and vice versa? Some goood Romeo and Juliet shiiiit :))!


The sun looked like a gigantic fireball, round, perfect - ready to be embraced, and I was again faced with my longing that offered me it´s hand! To get a visit from your longing is a lovely, however, insulating invite to leave reality and to jump into your very colorful daydreams.


Haha I'm a hell of a daydreamer! For real, I disappear and everything around me stops breathing and existing. The downside of my vivid imagination, however, is that I can not focus on people, tasks or traffic haha! I miss out on a lot of things that are going on around me and usually the result is that I'd rather stay in my inner world than to take part in the real world! Who cares about the superficialities when you can go on an adventure? Peter Pan understands me!


So here I am, then, on the balcony - staring at the big red sun with my electric toothbrush in the mouth (which happily began to drip toothpaste on the floor) and longing back to the days when the weekdays had no name, when the forest was my only home, when the cold rain was a source of survival and the soul was your best friend ! I was longing back to a time when the clock did not exist and love for Mother Earth was as genuine as an old promise.


Oh I love to wake up the way like I did today, quiet ........... pithy, vibrant authentic!

May we always keep our longing, may our roots always bid up to a wild dance ..... spin spin! <3


xSouljah
Likes

Comments

Åh äntligen vågar jag skriva högljudd, inte endast i tystnad! Jag har haft många bloggar, men endast i hemlighet! Rädslan för att vara personlig, naken och sårbar har nog varit för stor. Men jag utvecklas.
En väldigt fin vän (..med glitter på and a cherry on top) sa att jag har en skyldighet att dela med mig av min talang för bokstäverna och det fick mig att skapa denna blogg. Och visst är det nice att kunna skriva "jag" istället för "man", att få vara egocentrisk och personlig utan att behöva ta hänsyn till dessa vackra normer den där stackars jäveln utan självkänsla kallat "Jante" kom på ..(hette han förresten Jante?! ... Wikipedia nästa!")!

Hur som helst, det är snart höst och det är då min gnista hälsar på. Det här med gnistan är en vacker sak. Jag finner gnistan i melankoliska ting, mörker och dystra tillställningar (..och då menar jag inte tråkiga släktkalas haha). Jag känner mig som mest levande när det får vara lite blodigt, deppigt och känslosamt, visst låter det som perfektion? ;)

Jag äger alla dessa mörka känslor med hopp i själen och leenden på läpparna, det är alltså inspirationen jag vill komma åt genom att tillåta mig att känna, på riktigt! :) Medan andra sliper deprimerat kniven vässar jag euforisk pennan och fördjupar mig i ett hav av poesi. Vi alla bär på tankar, dessa är mina ..... och du får gärna ta del av de  <3

X SouljahLikes

Comments