Natten va ju ett helevete som jag skrev i tidigare inlägg. 
Man halv 9 gick jag och Folke upp efter en kort nattsömn. 
Ringde barn o medicin i Karlskoga då de fortfarande har så hög feber. Deras temp har legat på 39-40 grader sedan i lördags. 
Vi fick komma dit kl 11.00. 
Kl 13.00 var vi klara efter att Folke fått inhalera 2 ggr och lite kortison tabletter så han hade fruktansvärt jobbigt med sin astma. 
Annars så får vi bara rida ut stormen. 

Men efter det så blev jag avsläppt hos tatueraren Björn som fortsatte med sitt konstverk. 
Å direkt efter det så gick jag iväg på min yoga. 

Å nu äre min tur att hosta mig igenom natten 😣Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja vi är vakna än.... För att vi har en liten son som hostar sönder sina lungor och som skrikigt hela kvällen och fortsätter fortfarande. Samtidigt ligger flora och gråter av hög feber, hosta och utmattning i sovrummet. 

Vi är så trötta så vi tävlar om vem som hinner hänga sig först! I graven får man ialf sova. 

Detta är helt otroligt, ni anar inte. 


VARFÖR KAN DET ALDRIG FÅ KÄNNAS BRA?
Likes

Comments

Vet ni vad jag gör när jag känner att livet sätter mitt tålamod på spets. Jo....

Jag går undan och sätter på Spotify, lyssnar på mammas begravningsmusik och gråter flodvis. Sådär mycket så det svider i ögonen av all mascara som rinner in i ögat så man inte ser något. 
Tänker på specifika minnen med henne och försöker få mig att tro att hon står brevid mig och håller om mig. Kan nästan höra hennes ord till mig -"men lilla gumman"!

Efter den stunden som trasig själ så rycker jag upp mig och drar en suck av lättnad. En suck som betyder att "nu tar vi nya tag" och så känns allt så mycket lättare. 

Dä ä än dah i morrn'åLikes

Comments

VÅRAT RÅD TILL ER SOM INTE SKAFFAT BARN ÄN!
Ett barn duger! Eller lååååångt mellan rum mellan barnen underlättar!!!!

All kärlek år barnen. Love of my life!

Men helevete vilket helevete detta helevete är. 

2 barn som OFTAST är sjuka samtidigt är värre en jordens undergång. 

Ni anar inte.... 

De äter inte, de sover inte, de är aldrig glada, de hänger vid benen och skriker samtidigt, de spyr, de hostar, de skiter diarré, de har feber, de snorar, de har krupp hosta osv osv. 
Likes

Comments

Någonstans på vägen har någon glömt att alla vi som vårdar också är människor. Vi är inget ting. Inget det. Ändå, ska vi aldrig vara trasiga. Vi ska aldrig vara hungriga. Vi ska alltid vara på gott humör.
Aldrig tala om vad som stör. Vi ska ha överflödigt med tid. Nästan ge allt av våra liv. Ha armar som en bläckfisk och nå både hit och dit.

Men som motor behöver olja, behöver vi oxå energi. Vi kan inte hoppa över våran rast, förväntad att ta ett larm och inte äta på en hel arbetsdag. Vi kan inte vara friska jämt. Vi måste kunna vara sjuka. Vi ska inte behöva ha det där krystande samvetet för att det inte finns personal, om vi är hemma någon dag. Men det dåliga samvetet finns alltid där. För vi vill  göra det bästa vi kan med den tillgång vi har, med minsta tid och minsta möjliga arbetslag.

Jag är utbildad undersköterska, men oxå mer därtill. Jag ska vara allt från din läkare och lokalvårdare till din sällskapsdam eller spritleverans. Men ibland bara din klagomur eller någon som kan hålla din hand. Jag älskar människor. Olika sorters människor. Förmodligen precis som du. Så vi gör det, vi gör allt, oftast utan att klaga. Och vi gör det på riktigt, pengamässigt. För skit och ingenting. 

Jag sliter på min kropp, i ställningar som Gud inte visste fanns. Jag böjer, vrider och vänder, för att du ska veta att jag finns till hands. Jag går till jobbet även om jag har ont eller sjuk, för att du ska känna dig trygg vid livets slut. Jag går till jobbet även om jag inte borde vara där, för att du kanske är ensam och inte har kvar någon du håller kär.
Och jag går till jobbet för att jag hoppas att jag ger dig, lika mycket som du ger mig.

Idag är det tyvärr snarare en regel än ett undantag att klaga på vården. Jag har sett att tiden är besvärlig, att det är för mycket olika personal, att det brister i kommunikation och information, att det brister i språk, att mediciner kommer bort och att det är fel sort, att maten är förnedrande vidrig, att din middag är sen och att nedskärningar måste göras, för "åhoj vad det kostade att ligga på topp"

Jag kan fortsätta till oändligheten och lite till. Men något som aldrig hamnar i tidningen, är hur du bedömer mig. Kramen som symboliserar allt du tycker om med mig. Den kramen du ger mig, den hamnar aldrig på förstasidan. Tacksamheten som du visar när den lilla hjälpen du får, nästan rör dig vid tårar, den beskrivs aldrig i ord. Så jag böjer mig ner och gör vågen för dig, för du gör min dag och jag beundrar dig.

Som avslut vill jag tacka den som aldrig har klagat på mig och hylla dem alla, som tar hand om dig.


/Sandra sjölander kommunalarbetaren.

Likes

CommentsFolke ville ligga ner och titta upp i himlen när han åkte pulka för allra första gången 


Likes

Comments

Knatade på en vanlig morgon med västergården som slutmål. Hurrade inombords när jag såg att de plogat bara för min skull hela vägen från frendo och bortåt. Kände att jag kunde börja försöka mig på en PW då jag alltid bråkar med tiden på morgonen.

Jävlar! Hur fan hamnade jag på ALLA FYRA i en snuskig pose mitt på gatan. 

De jävlarna sandade ju aldrig gatan efter plogandet. Ren jävla Disney on ice. 

Å jävlar va ont det gjorde att ta emot sig med knäna.

Reste mig och låtsades som ingenting just inträffat och kollade runt så att försäkra mig om att jag inte iakttagits av någon skadeglad.

Knatade på igen med lite försiktigare steg.

Å nu står jag i en lika snuskig pose igen. Helt jävla plötsligt! 
Smärtan trängde sig igenom ben å märg. Några små pojkar med a-traktorer åker brevid mig när jag står där och känner efter om jag någonsin kan resa mig igen.

Min värsta morgon ever!Likes

Comments

Kollade på film igår Anna Nicole Smiths film! Tummen upp för den👍


Man har ju nästan glömt bort att hon funnits. Var tvungen att kolla på hennes reality serie som gick för några år sedan. Jädrans vilken dyster och förstörd kvinna. Gör som jag, kolla hennes film och sök sedan på hennes serie som visas på youtube. 

Likes

Comments

När vi trodde att olyckan över oss var lagd åt sidan så kommer den som en fontän ur folkes mun. Och den fortsatte att komma under hela em och kvällen. Även en släng ur floras mun såväl

Japp då kör vi igen.... Hoppas bara av hela mitt hjärta att den skonar honom mer än vad den gjorde mot florizen. 

Snälla Gud, sluta straffa våran familj 🙏

Likes

Comments