Header

Hej allihopa!

Ironiskt med rubriken med tanke på att vi faktiskt åker vidare till Rom ikväll meeeen. Vi har haft två fantastiska men intensiva dagar i Paris, checkat av måstena och lite till.

Vi var helt slut efter att ha tagit nattbuss ifrån Bryssel till Paris för att den var så sen att vi var vakna iprincip hela natten. Väl framme i Paris valde vi därför att gå på en rundvandring på nästan 3h som var jätteintressant och lärorik men efter det behövde vi båda sova innan vi gick ut för att äta middag. Därav har vi inte jättemycket bloggmaterial ifrån måndagen. Väl utvilade på tisdagmorgonen kändes det dock som om vi gjorde hela Paris, med betoning på kändes.

Vi startade dagen med frukost på Café Mareva. Gott och nyttigt (alltså inte fransk).

Gick vidare till ön Ile de la cité som ligger mitt i Seine och såg bland annat den här kända Disneykatedralen - Notre Dame de Paris.

Vi leker konstintresserade en snabbis före...

.... vi gick till Trimphbågen.

Vi och ett annat måste. Här spenderade vi eftermiddagen med picknick (typiskt turist i Paris?) som övergick till kväll.....

..... och vi hoppade på en båttur runt Seine med ett glittrande Eiffeltorn i bakgrunden.

Är nu på väg att spendera en halvdag i Paris innan vi drar vidare till Rom som blir vårt sista stopp. Hörs på lördag med vår sista update!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

... det är där EU-parlamentet ligger, va?

Ja precis det vi tänkte också, att det var det enda Bryssel hade att erbjuda. Det visade sig dock att allt funderande över hur vi skulle spendera våra 14h i Bryssel, utöver ett besök på EU-parlamentet inte var några som helst problem.

Huvudstaden var full av fantastiska parker och eftersom vi hade vädret på vår sida spenderade vi många timmar i dem - däribland med lunch, tupplurer, kortspel och självklart på att bara njuta av dess unika miljöer.

Och såklart den belgiska chokladen?? Med galet goda praliner och tryffel som finns i alla möjliga smakkombinationer och chokladfontäner här och var förstår vi varför Belgien sägs ha världens bästa choklad.

Och sist men inte minst har Bryssel också ett av världens vackraste torg, Grand-Place, som absolut inte gör sig rättvist på bild, absolut något man måste uppleva med egna ögon. Med andra ord, en fantastisk stad även bakom EU-fasaden. Med det sagt, åk dit!

#sponsoredbybrussel

Likes

Comments

(Motivet alltså)

Kanalen som går genom hela Red Light District är bara en av stadens alla kanaler

Förresten, här är några hus som pryder någon av kanalerna..

Markander i mängder, framförallt och mysigast i området Jordan
Cyklister i Amsterdam är trafikfaran nummer 1

Likes

Comments

Hiii!

Sitter för tillfället på bussen mot Bryssel och kollar runt på lite vandrarhem sista minuten. Bara för att ha en plan B ifall stationen inte skulle vara dygnsöppen för en övernattning.. Har också käkat varsin sallad och är nu redo för feta belgiska våfflor.

Har haft riktigt bra dagar i Amsterdam som har bjudit på väldiga kontraster - gemytliga små marknader bakom stora kedjor, små gränder som möts i Red light district och frisk luft kring kanalerna som blandas med cannabisrök. Här kommer i alla fall vår vistelse i bilder/

Efterlängtad skylt efter att ha gått 6,5 km FYRAAA på morgonen. Det var alltså efter att ha sovit sammanlagt -inget på nattbuss pga galen chaufför (han körde alltså in två timmar).

Gick vidare till cuyp market aka populäraste marknaden i Amsterdam. Sålde allt från souvenirer, färska grönsaker till färska fruktjuicer som dessa (knappt 1€ och galet goda).

Gick förbi hipp vintagebutik med bra kläder (levisjeans för två hundralappar?).

Gick till Foodhallen som hade massor av matstånd i gastronomisk miljö. Kostade lite mer men kolla bilden liksom.

Vi valde dock ett billigare alternativ :p

Väl utvilade (...) efter en natt på hostel med både springande råttor på golvet och "jointrullande-amsterdamstammisar" promenerade vi till området Jordan. Ett otroligt charmigt kvarter med både marknader och omtalade frukostställen. Vi hamnade på Piqniq som vi hade kollat upp kvällen innan och över all förväntan!! Både god frukost och trivsam miljö, stort plus.

Efter frukosten var tanken att vi skulle besöka "Anne Frank Huis" som det till vår stora besvikelse krävdes förbokade biljetter för, dessutom ett bra tag före vistelsen. Desto gladare blev vi när det visade sig att fåtal biljetter släpptes en gån varje dag och vi fick tag på två av dessa!! Besöket lämnade ett starkt avtryck då huset både var välbehållet i sin dåtida miljö samtidigt som det tog in berättelsen på ett proffsigt sätt. Stark rekommendation!
Av en ren slump hann vi också med ett besök på utställningen "we have a dream" som även den var över förväntningarna. PoK <3

Likes

Comments

Hej!!

Efter att ha spenderat 30 vakna timmar i Berlin har vi upplevt allt från forna Östberlins historia till mäktiga katedraler, skyskrapor till graffititäckta gatuscener (mer om det snart..) och sura cafétanter till currywurst-arbetande glädjespridare.


Där öst mötte väst

Brandenburg Gate

Från en currywurst-arbetande glädjespridare

Orgelpipor i hundratal som fyllde Berlins Katedral med stämningsfull musik

Där öst skildes från väst

Likes

Comments

Hej!!

Just nu sitter vi och dricker te på starbuckskaffé i Köpenhamn. Dels för att det innebär gratis wi-fi men också för att vi måste fördriva tiden med drygt 3h. Vi ska nämligen ta nattbuss till Berlin ifrån Köpenhamn vid 23.40. Hur som helst har vi haft en trevlig eftermiddag här i Kph som egentligen bara är en "mellanlandning" i resan - har följt Ströget, gått till pittoreska Nyhavn, tagit varsin burgare och bara strövat runt för att se staden till fots.

Likes

Comments

Hej alla ni som hittat hit!

Vår första (gemensamma) resa som ni kommer att få ta del av på den här bloggen blir en lågbudgetresa till Europas metropoler. Vi har länge snackat om att göra någon tågluff runt om i dem närliggande länderna, så efter lite tjejmys och sms-utbyten under den senaste veckan bestämde vi oss för att dra iväg snarast. Sagt och gjort hade vi efter ett x antal timmar fått ihop bussresor, flyg och hostels med varandra - vilket innebär att vi på tisdag bär av mot södra Europa på vår första lilla backpacktrip (!!). Rutten blir följande: Kalmar-Köpenhamn-Berlin-Amsterdam-Bryssel-Paris-Rom-Köpenhamn-Kalmar

Vår förhoppning med bloggen är att ni genom denna vill följa med på kommande resor i form av bilder och ord. Vi är otroligt förväntansfulla inför detta och hoppas ni vill hänga på, PoK

Likes

Comments