Jaha nu har sommaren passerat och mycket har hänt men här på bloggen har visst tiden stått stilla!

Jag har jabbat lite i Motala kommun, konstigt jobb där de först anställer en och sedan berättar att de inte har något jobb för en.

Sen har jag lyckats få till några dagar i skärgården i familjens båt. Underbara dagar !

Sen var det dags för medeltidsveckan på Gotland! Jag är väldigt stolt över mig själv att jag under en hel vecka klarade av att sova i tält och att inte min kropp brakade ihop. Att jag fick träffa mina fantastiska vänner där är ju bara positivt de ger mig kraft att orka!

Knappt hade jag kommit hem från Gotland när jag fick det beskedet som jag verkligen inte ville ha. Min fantastiska förebild och bästa vän Farmor somnade in och det är fortfarande väldigt svårt att gå igenom vardagen utan att bli ledsen och sakna henne! Hon stod mig fruktansvärt nära och trots en väldigt fin begravning som var väldigt mycket henne är det jobbigt när jag blir själv och tankarna kommer över mig. Jag försöker minnas alla underbara stunder som vi fick ihop med just nu är det svårt då saknaden är så stor. Det är tur att jag sysselsätter mig på den 6 veckors långa praktik jag nu har, vi har fullt upp jag och barnen!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min födelsedag kom och gick och mina vänner överraskade min med lunch och efterrätt. Min älsklingsrätt och det avslutade med min största last i värden jordgubbar! Efter tre år så tror jag de har lärt känna mig😊. De gav mig ett super fint halsband. Det kommer att bli konstigt när vi slutar skolan och inte träffas varje dag... jag kommer sakna er enormt mycket!

Ni kan räkna med att jag kommer störa er i sommar 😊

När jag kom hem fick jag av mina rumskompisar något jag önskat mig länge en ny huvudkudde, och ett fint påslakan.

Mamma skickade ett super gulligt brev och jag fick kort från min gudmor. Med andra ord hade jag för en gångs skull en bra födelsedag 😊 kram på er därute!


Likes

Comments

Denna helg var jag bjuden på konfirmation. Min kurskamrats son konfirmerade sig. Jag blev jätteglad när jag fick inbjudan.

Men vad ger man en kille på fjorton år? Han har just inskaffat sig en moped så istället för att köpa något han inte ville ha köpte jag en dunk bensin. Han nämnde något om framgafflar med så han fick två eengångs gafflar jag skrivit fram på.

Sen kunde jag inte låta bli, så jag gjorde rosor med bas av jordgubbar och modelerings cholkad. (Glömde naturligtvis att fota dem) och en ätbar bibel. Jag hade super trevligt tack för att ni bjöd mig 😊

Likes

Comments

Tiden går! Jag har inte skrivit så mycket på bloggen på länge men de beror mest på skolan. Jag har haft praktik och sedan upptäckte vi att lärarna gett oss en ny uppgift som vi inte förstod. Lägg det till i alla andra uppgifter som vi inte förstår så kanske ni kan förlåta att jag inte har skrivit här.

Jag har gjort något dumt! Jag har dammsugit lägenheten, nu har jag så ont i kroppen. Men de behövdes verkligen dammsugas!

Nu är vi snart inne på sista terminen. Det känns lite sorgligt att min vardag kommer att ändras ännu en gång och jag har inte en aning om vad som händer sen. Vart jag kommer jobba eller bo! Det är läskigt att tänka på alla man lärt känna i skolan, hur blir de med dem efter vi slutar? Kommer vi umgås eller tappar vi kontakten och bara blir minnen för varandra?

Likes

Comments

När min ena kombo kom hem från att ha hälsat på sina föräldrar kom hon med en present till mig. Hon hade varit på IKEA och köpt barn skydd så att jag inte ska gå in i saker.... Tror har lärt känna mig nu!

Likes

Comments

Jag har tröttnat på att vara själv, på att kroppen inte kan det jag vill att den ska kunna. Jag har tröttnat på att allt verkar hände runt omkring mig och jag kan inte göra något åt det. Jag är trött och lite förtvivlad över att jag inte kan hjälpa mina vänner som är deprimerade.

Jag vet inte hur eller vad jag kan göra för att hjälpa dem! Skulle vilja ta bort deras smärta om jag bara kunde!

Sen på det är det mycket i skolan och känner mig väl lite övergiven just nu...

Jq ja imorgon är en annan dag!

Likes

Comments

Nu har näst sista terminen startat om ett år så är vi färdiga! Galet vad tiden har gått fort!

Här hemma har vi gjort julgodis och piffat upp lägenheten. Snart är det jul och sen innan vi vet om det är sommaren här igen. Just nu känns det som livet springer och jag försöker att hänga med men kroppen inte orkar!

Jag har ett nyårslöfte som jag är rädd för. Jag har lyckats skjuta på att gå till doktorn men nu protesterar kroppen mer och oftare att jag nog måste försöka få den hjälpen jag kan få!

God jul på er alla där ute!

Likes

Comments

Igår lyckades vi i mitt "gäng" med något som oftast är komplicerat!! Vi hittade ett datum som alla var lediga på!

Vi hade myskväll i julens tema, vi fikade, pysslade åt mat och avslutade med julklppsspelet. Vi behöver inte prata om den biten då min vinst inte blev så stor och jag inte fick paketet med bjällran på. Förutom det hade fantastiskt trevligt med mycket skratt och glädje tårar! En jättefin kväll.

Dagen efter var inte lika trevligt vår värmepump fungerar tydligen inte som den ska. Så fram till kl 14.00 var temperaturen inomhus nere på 12° nu har jag reserv element och värmen fungerar för tillfället.

Så fort mina vänner fick reda på mitt värme problem blev jag inbjuden till dem direkt! Jag har underbara vänner!!!

Likes

Comments

Jag har läst lite av mina gamla inlägg och insett att jag inte har förklarat hur min sjukdom eds eller Eehler Danlos syndrom påverkar mig och mitt liv. Jag fick min diagnos bara för några år sedan men sjukdomen har jag haft sedan födseln, eftersom det är en genetisk sjukdom måste båda föräldrarna vara bärare av genen. Så tack mamma och pappa för det!

Jag lider av hypermobilitets kategorin eller typ tre. Det betyder att då "normala" leder är som rep är mina som gummisnoddar. Jag har väldigt lätt att vricka mina fötter och handleder. Få så kallade subluxationer eller luxationer alltså mina leder kan lätt hoppa ur led eller nästan hoppa ur led. Än har de inte helt hoppat ur som tur är!

Min version ( då det är väldigt individuellt) gör att jag alltid går med värk i hela kroppen. Mins ni växtvärlden man kunde få i puberteten? Eller när man har kramp i typ vaden? Den värken har jag varje dag 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. På det kan jag ha ont, det går upp och ner i hur ont jag har. Men jag har alltid grund smärtan. Hos doktorn får man säga på en skala mellan 1-10 hur ont man har då 1 är ingen smärta, då är min dagliga smärta mellan 5-7 iblan får jag så ont att jag helst vill lämna min egen kropp då klassar jag det som 10.

Man vänjer sig vid att ha ont tro det eller ej. Men eftersom jag har ont skickar min kropp hela tiden signaler till min hjärna som berättar att jag har ont,(det gör friska kroppar med fast inte varje dag hela tiden) det gör att min hjärna alltid är överbelastad. Vilket resulterar i att jag kan vara super trött vissa dagar. Då en hjärna som inte är överbelastad kan få in och tolka mer signaler än vad min kan går jag lätt in i saker typ dörrar kanter och väggar.

Det underlättar ju inte att med denna sjukdom har man lätt att få blåmärken. Jag har nästan alltid blåmärken på kroppen.

En annan effekt är att mitt minne blir urkasst när jag har mina perioder av ont. Jag minns nästan inget och orkar inte mycket. Om jag sitter på en föreläsning i skolan kan jag välja om jag ska lyssna eller om jag ska anteckna. Det funkar inte att göra båda då. Jag har sån tur att jag har fantastiska klasskamrater som ställer upp för mig och delar med sig av sina anteckningar under dessa perioder.

Jag har märkt att ju äldre jag blir desto mindre klarar min kropp av att göra. För ett par år sedan hade jag inga problem att exempelvis bowla med vänner, ja jag fick inte efter men en kväll orkade jag bowla. Nu klarar jag bara en "rullning" (jag vet inte vad det kallas när man rullar klotet en omgång mot käglorna).

Men det jag tycker är svårast med denna sjukdom är att jag ser ju inte sjuk ut och då förstår inte omgivningen hur sjuka jag faktiskt är eller hur ont jag har. Sedan kan vi ta detta med läkare när vi ändå är igång. Jag undviker att gå till doktorn så mycket jag kan dels för att jag är rädd att hen ska säga att jag är sjukare än vad jag själv vill låtsas om. Men framför allt för att jag måste förklara vad min sjukdom går ut på och hur den fungerar. Många läkare vet inte ens vad det är! Det blir sakta bättre men många många har fortfarande ingen kunskap om eds.

Jag läste någonstans att det finns de som är inbillningssjuka själv är jag inbillnings frisk.

Så till alla mina vänner som faktiskt bryr sig (och ni är många och jag är mycket tacksam över att ni finns!!) tjata på mig att jag ska följa med jag vill vara med även om min kropp inte orkar. Då jag säger njae det kanske inte går kom till mig då för jag vill umgås med er även om kroppen vill vila, vi kan ju sitta i min säng och prata skit eller något!


Om ni har orkat läsa hela denna text så säger jag tack då är det kanske någon mer som lärt sig vad EDS är för något.


Likes

Comments

Jaha då hade vi en av dem mest udda tentorna jag har varit med om för tre veckor sedan. Nu när resultatet ska avslöjas skriver vår lärare att hon har rättat alla men vi får inte svaret förren nästa vecka, hur kul är det inte ibland?! 

Just nu sitter vi och skriver B-uppsats inte så himla kul när vi ska hinna detta på kort tid då vi inte har haft mer än två dagar att samla in information, vi valde enkäter... 

Men vi ska nog klara detta med och så får vi plugga till omtentan (som jag troligtvis kommer att få göra) 

Ja ja nu ska jag slå in lite julklappar :)

Likes

Comments