Hej. Det var väldigt länge sedan jag skrev men har haft fullt upp. Min farmor hade köpt en filt av mig så hon ville ha kuddar också så nu är jag i full färd med att göra örngott. De är i samma mönster som filtarna. Ska skicka en bild senare. Tack farmor för en suverän idé.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har inte skrivit på länge. Just nu håller jag på att virenk filt som är en enorm mormorsruta. Jag har hört att det är svårt och tar lång tid men jag har tålamod.

Likes

Comments

Nu är jag klar med mitt största projekt någonsin. Det är som en vanlig filt, men större. Det är ett överkast, gjort av mormorsrutor med blommor i. Nu har jag redan börjat på nästa filt. Den ska bli normalstor. Jag har arbetat länge på överkastet och det är tio rutor brett och sjutton eller arton rutor långt. Jag behöver fortfarande idéer men fortsätter med det jag kan. För några dagar sedan gjorde jag ett snusfodral; en väska för att ha snusdosan i. Här är en bild på överkastet jag gjort.

Likes

Comments

Jag har inte skrivit på länge men börjar igen. Problemet är det att jag har slut på idéer. Jag skulle gärna vilja ha lite hjälp från de som läser det här om ett nytt virkprojekt. Jag håller nu på med ett överkast som är riktigt stort. Alla idéer ärvälkomna för jag måste göra någonting annorlunda en stund efter jag haar gjort klart överkastet.

Likes

Comments

Inte det enklaste att göra kanske men nu är den klar. Det är en filt med blommor, men i babystorlek, då en vuxenfilt skulle vara lite väl mäktigt och dyrt för kunderna att köpa om man beräknar antalet garn, arbete utfört och tid förfluten. Därför gör jag bara babyfiltar till marknaden men jag har tagit paus för att göra vuxenfilten jag redan påbörjat. Jag har så mycket att göra inför marknaden så jag vet inte hur jag ska kunna hinna med allt innan sommaren, för allt jag har just nu är ett mobilfodral och en babyfilt vilket bara är två objekt.


Likes

Comments

Nu har jag flyttat lite ut på landet och börjar göra mig redo för loppmarknaden där jag kanske kan sprida min passion. Jag kommer sälja grytlappar, mobilfodral och babyfiltar så jag kommer ha fullt upp med att göra objekten. Det gör jag för att det kommer att bli väldigt roligt att prova fetta .

Likes

Comments

Lång tid har förflutit men nu har jag gjort en kappa till en liten leksakssäl. Tyckte att han blev rätt cool och jag gjorde det i free style.

Likes

Comments

Egentligen inte virkning, men en kombination av stickning och fingervirkning och ganska lätt att göra. Har dessutom flyttat så nu har jag andra att lära ut virkning till. De är väldigt ivriga och jag lär gärna ut virkning. Virkerskan fortsätter. Ny adress hindrar ingenting. Jag har stängt en dörr och därför öppnat en ny och vi ska göra en atiljé.

Likes

Comments

Här har vi alla förkortningar som jag kan:fm - fastmaska: man sticker in nålen, tar tråd och drar över båda ögglorna
sm - smygmaska: stick in nålen, ta tråd, dra över en ögla, ta tråd och ta över resterande ögla
lm - luftmaska: används alltid för att lägga upp; ta tråd och dra öglan över tråden och av nålen
st - stolpe: lägg tråden över nålen, framför öglan. Det lättaste är att man lägger över tråden mot dig, altså det andra hållet. Stick in nålen i en maska, ta tråd, dra över en ögla, ta tråd, dra över två öglor, ta tråd och dra över de sista två öglorna.
dst, 3st, 4st osv - dubbelstolpe, trippelstolpe, fyrastolpe osv: En förlängning av enkelstolpar. Lägg tråden över nålen så många gånger som du vill ha stolpen. I dubbelstolpar lägger du tråden två varv runt nålen och på trippelstolpar tre osv. Oamsett vilken stolpe du gör av de ovanstående tar du tråd efter att ha stuckit in nålen, drar över en och sedan ny tråd och fortsätt att dra över dem två och två.
hst - halvstolpar: en kortare version av enkelstolpar. Man lägger tråden över nålen, sticker in nålen i maskan, men på halvstolpar drar du över alla öglorna.
Mushmaskor - egentligen gjort av ofullständiga stolpar. Du gör som när du gör en halvstolpe, enkelstolpe, dubbelstolpe osv, men du lämnar den förra maskans ögla och den första öglan i stolpen. Sedan gör du stolpar tills du har så många du vill ha.
osv - och så vidare: egentligen inte någon virkningsterm men jag skriver det rätt ofta.

uppläggning,

Oftast börjar man så här:
gör en ögla på tråden och sätt virknålen i den. gör så många luftmaskor du vill ha. Om du vill börja virka runt så sätter du ihop den med en smygmaska i första luftmaskan. Vill du virka fram och tillbaka, fyrkanter eller annat så räcker det med att lägga upp luftmaskorna. Sedan, när man har lagt upp, kan man fortsätta med det man ska göra. Det behöver ju inte bli en cirkel när man börjar med en cirkel. Prästkragerutorna börjar med en rund mittring och mycket annat. Oansett hur man lägger upp är det viktigt att lära sig utöka och göra indrag om du ska jobba med fastmaskor eller smygmaskor och i vissa fall om man virkar varv av stolpar i en ring. Detta gäller mest cirklar.

Likes

Comments

Jag har upptäckt min passion. Det spelar ingen roll hur många filtar jag gör, eller fodral. Jag blir aldrig less, för jag har funnit mitt kall. Vissa skulle säga att jag är larvig men jag bryr mig inte. Därför har jag påbörjat ännu en filt och den ska min pappas flickvän få. Sedan ska jag göra en till min pappa. Här kommer länken till blommorna jag brukar göra 

http://bautawitch.se/2014/01/26/diy-mormorsrutor-med-prastkragardaisy-squares/​ 

Det är exakt dom jag brukar göra. 


Likes

Comments