BAKERY | SHARING MY FAVORITE CINNAMON BUN RECIPE.

Cinnamon buns and hot chocolate with cream.

Current favorites.

It’s close to Desember, so i’m practising my baking skills 👩🏼 First runner up is these cinnamon bunns. Hope you’ll enjoy them as much as i did.

Porsjoner 25

Ingredients

1 kg hvetemel

2 dl sukker

2 ts salt

1 ts malt kardemomme

1 pose tørrgjær

1 egg

6 dl melk

150 g romtemperert smør i terninger

Fyll:

100 g romtemperert smør

4 ss sukker

1 ss malt kanel

1 egg til pensling


Instructions

1. Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl lunket melk og smør til senere i elteprosessen.

2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.

3. Tilsett smør og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn, 5-10 minutter. La deigen hvile under et klede i cirka 1 time.

4. Mens deigen hever kan du lage fyllet: Bland romtemperert smør med sukker og kanel.

5. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1 cm tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs. Tvinn hver remse og snurr dem to ganger rundt to samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden.

6. Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk med et klede. Bollene etterheves minimum 30 minutter.

7. Stek kanelknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.


Liker

Kommentarer