Hanö - Offroad

Ängarna flyger förbi utanför bilfönstret, ett lågt flygande plan passerar ovanför bilen. Vi ska på utflykt och vi är väldigt entusiastiska! Eller i alla fall två av oss eller ärligt talat är jag nog mest entusiastisk.

Vi ska ta båten till Hanö och om Google har rätt är det fantastiskt fint där.

Precis på minuten hinner vi med båten som är mycket större än förväntat. Finns flera olika sittytor inne och ute och den har en fin toalett.
Resan tog ca 35 min och la till på Hanö precis som planerat.

Vi hade med oss lunch vilket var tur för utbudet på ön är sämst och priset hutlöst (om du frågar mig). Vi köpte varsin dricka och priset var orimligt högt. Jag kan förstå priset om det är väldigt svårt att frakta dit dricka etc men några flak läsk kan man lätt ta på båten som går flera gånger per dag. Ett minus men visst, nästa gång tar vi med mer dricka så kommer allt bli topp.

På plats vid kajen finns kärror att låna och kartor. Man kan även få packningen körd av en åkgräsklippare. Supermysigt och jättefina hus. Kan tänka mig att det är fantastiskt att strosa omkring bland de fina husen.

Vi hade sett den där fina stenade udden längst upp på Google och det var den vi satsade på för dagen. Dessvärre var vägen dit klart otydligt skyltat vilket gjorde att vi kom helt fel. Visst verkar det näst intill omöjligt att komma fel på en så pass liten ö men vi lyckades. Vägen vi gick på slutade plötsligt och vi fortsatte på en mindre stig in i en jättefint skogsparti men slingriga träd och massor av sten. Tyvärr tog även den stigen slut och där var vi. Efter en minst sagt jobbig stenpromenad tog vi oss ut till havet. Sista biten var genom taggbuskar så på benen rann det blod och fötterna var ömma. En sann offroad känsla som verkligen inte var glamour.

Vid havet insåg vi att målet var en bra bit fram och det fanns ingen stig utan terrängen bestod av olika storlekar på stenar. Att hoppa och klättra på stenar med tung packning, ej fotriktiga skor och två barn var verkligen en utmaning. Sista biten ville mina otränade ben vika sig.

Men sedan nådde vi vårt mål! Sjukt svettiga, törstiga och ömma men oj vad fint det var. Tyvärr var det svårt att bada då det var mycket vågor och även där fullt med sten. Stenarna vid vattnet är glashala så vi fick nöja oss med att bada benen och skvätta upp på resten. Vi behövde verkligen svalka oss. Efter det sk doppet åt vi lunch och njöt av vyerna. Blekinge och dess skärgård är magiskt!!!

När vi skulle åter till färjan hittade vi den riktiga stigen och oj vilken skillnad!!! En plan stig som var bred och effektiv. Tänk om vi hade hittat den på vägen dit, då hade vi hunnit njuta betydligt längre.

Summan av Hanö är trots starten väldigt positiv. Det finns flera ställen som bjuder in till bad, picknick och strosande. Atmosfären är hemtrevlig och välkomnande. Hit kommer vi åka igen men nästa gång ska vi undvika offroad.

  • Resa

Gillar

Kommentarer