Dubai guide - kläder, alkohol etc

Det skrivs ju så mycket om Dubai och framför allt gällande kläder och alkohol.

I Dubai är alla trevliga och välkomnande. Det är en fantastisk mix av olika kulturer här men det som man främst lägger märke till är att det är vänligt och känns tryggt. Oavsett om man går ute sen kväll.

Rent är bara förnamnet, shoppingcenter och framför allt toaletter är galet rent i tanke på mängden folk som besöker. Det är stilrent, modernt och fräscht.

Angående kläder finns det en mix av det mesta och det verkar gå hem. Allt från kort klänning axellöst och heltäckande kläder. Jag var faktiskt lite orolig för detta då jag vill vara respektfull men samtidigt använda mina sommarkläder. Det är vad jag har sett inga problem oavsett men vi valde att visa respekt så vi har kört med täckta axlar och inte kortkort.
I ca 38 graders värme som det var när vi besökte Dubai kan man inte ha för mycket kläder, då smälter man. Förstår inte vad jag packade ner koftor för, helt omöjligt att använda eftersom temperaturen är otroligt hög även kvällstid. Ett tips är att packa en tunn sjal om du vill ha linne och samtidigt visa respekt.
Som barn kan man ha det mesta på sig skulle jag gissa. Våra barn har haft shorts och t-shirt samt klänning.

Alkohol då, ja, Dubai är ingen stad man planerar att bli sus i kupan i. Här serveras endast alkohol på vissa hotellbarer, några barer och vissa restauranger. Det är olagligt att dricka alkohol öppet och man får heller inte vara märkbart påverkad. Man får dock föra in alkohol i en begränsad mängd hit i resväskan samt köpa på flygplatsen vid landning så om man vill finns det möjlighet att ta en hutt på hotellrummet om man önskar. Det finns inga butiker i Dubai som säljer alkohol till turister. Innan vi åkte hit första gången läste jag om en kvinna som fängslades i 3 dagar eftersom hon druckit alkohol på flyget ner och sedan gjort alkoholtest på flygplatsen. Snacka oroväckande! Jag vet inga detaljer och kommer därför inte uttala mig om den händelsen utan konstatera att det är lugnt. Vi har flygit hit två gånger nu med Emirates som har fri bar. Vi har tagit några glas vin, iof inga mängder men inte sett röken av någon test av alhokol eller andra liknande kontroller. Dock bör man alltid dricka med sunt förnuft och det även i detta läget.

Flygplatsen i Dubai är hur stor som helst, här åker man tåg till bagageutlämningen. Långa köer vid via och passkontroll men inte värre än andra flygplatser vi varit på. Hur många bilar, flyg och människor i rörelse som helst. Men även här fint och väldigt rent.

Priserna är ungefär som i Sverige gällande mat men snabbmaten aningens billigare. Kläder i affärer som även finns hemma typ HM och Jack & Jones är mycket dyrare. Taxi och övrig transport är billigt. Finns marknader med prutmöjlighet där man kan fynda om man är ute efter det. Se mitt inlägg om shoppingcenter och marknad i mitt inlägg https://nouw.com/violasvarld/dubai-guide---lite-stallen-vi-besokt-36536482

WiFi har hög hastighet och finns gratis på de flesta ställerna.

På vissa platser behövs adapter för att ladda så ta med för säkerhetsskull. Men annars finns det ofta usb laddning.

Om du har några andra frågor eller funderingar, kommentera så ska jag försöka svara så gott jag kan.

  • Resa

Gillar

Kommentarer