Dubai guide - att ta sig fram

Dubai är en fantastisk stad där du inte vill missa något.

Självklart kan du välja att promenera överrallt men tänk på att avstånden är galet långa mellan vissa platser. Vi har provat lite olika varianter som jag tänkte jag skulle dela med mig av.

Taxi
Billigt men inte lika billigt om du reser mellan flygplats och annan destination. Men i övrigt är det mycket billigt. Vi nyttjade det mellan flygplats och hotell och bokade via nätet vilket var smidigt. Fräscha taxibilar i stort sett överallt. Vissa bolag går att boka via app, annars måste man ringa efter taxi.

Uber
Detta provade vi flera gånger och det är supersmidigt och billigt. Uber kom på 3 minuter, förbetalade i appen och blev hämtade i en jättefin bil med en trevlig förare.

Buss

Buss finns överrallt och även här. Billigt och smidigt, oftast kan du använda samma kort som på tågen.

Tåg
Moderna och fina tåg som i huvudsak går röda linjen genom hela Dubai. Vi köpte ett kort var som vi laddade med pengar. Detta blippades sedan när vi gick genom spärr. Kostade 3 AED för en resa inom zon vilket är otroligt billigt. Själva kortet kostade 6 AED. Finns även en tvärbana (team) , orangea linjen, som kan ta dig till Dubai Marina med omnejd. Tvärbanan använder samma kort som den röda linjen men istället för att blippa vid spärren blippar du kortet vid en station innan påstigning och efter avstigning.

Monorail, Atlantis tåg
Från station Gateway på orangea linjen kan du ta ett litet tåg raka vägen ut till Atlantis Aqua adventure och hotell Atlantis The Palm. Till detta tåget köper du ett separat kort, det kostade när vi åkte 30 AED per person t&r. Barn under 5 år och 110cm höga åker gratis. Placera dig längst fram i tåget på vägen dit så får du en magisk utsikt och en riktigt bra fotomoment. Eller längst bak på vägen åter såklart.

  • Postad i: Resa

Gillar