Verktyg jag behöver...

Ja, jag älskar verkligen att pyssla på här hemma. På våren fixade jag upp vårt urgamla matbord som säkert hade minst åtta lager målfärg på sig. Jag har aldrig egentligen haft egna eldrivna hjälpmedel med vilka jag kunnat göra jobb som detta men efter att jag blev färdig inredare och blev intresserad av att restaurera och fixa gamla möbler, inskaffade jag mig först en varmluftsblåsare som effektivt tar bort gammal målfärg (flera lager om det så behövs) samt en planslipningsmaskin som ytan slät och fin.

Vårt matbord var väldigt svårt att få fint. Tog många dagar att få bort all färg men när jag väl fick det fixat och kunde börja slipa, såg jag potentialen i all köpa gamla möbler och rusta upp dem som jag vill. Älskar ju antikt och fint och har faktiskt många nya projekt på gång. Det jobbiga är ju att man behöver utrymme att göra sådant, vilket jag egentligen inte har. Längtar alltså till våren när man kan stå utomhus och greja.

Snart är det jul och jag har en lång lista på vilka apparater och hjälpmedel jag skulle behöva. På listan står bland annat en rotationslaser, en hålsåg, en ordentlig slagborr och en ordentlig limpistol. Saken är den att ifall man inte har praktiska hjälpmedel som gör att jobbet blir lite lättare, är det inte lika kul längre. Gillar du att restaurera gamla möbler, som jag?

Ha en riktigt fin dag,

Lotta


  • 43 visningar

Gillar

Kommentarer