Ny belysning i köket

Är galet kär i vår nya taklampa i köket.

Den kommer från Aneta Belysning och heter Orfeus. Är förvånad över hur förtjust jag är, fastän jag har väldigt svårt med taklampor överlag. Vi har ju aldrig t ex haft en riktig taklampa i vårt vardagsrum. Nu finns där en plafond som vi satt upp bara för att maken tjatade. Det är väldigt svårt att hitta de perfekta lamporna tycker jag. En taklampa skall vara estetiskt snygg, ha ett behagligt sken samtidigt som den hänger rätt d v s inte för högt eller för lågt och gärna mitt ovanför ett bord. Denna nya ger hela köket ett helt nytt utseende och drömmer redan om att ha en bordslampa i samma serie.. I köket!

För övrigt gillar jag mest bordslampor som är placerade här och där just på de rätta ställena i hemmet. De skall inge behagligt sken och lysa upp där det behövs. I ett utrymme , skall det enligt reglerna finnas 7 ljuskällor. Kan berätta att vi definitivt inte har det. Hur är det med dej och belysningen i ditt hem? Gillar du att ha det ljust eller föredrar du som jag, mindre ljuskällor som höjer mysfaktorn?

Idag är herr K hemma från jobbet. Han tog en ledig dag då lokförarna bestämde sig att gå i strejk. Han slipper inte till jobbet utan att det tar gräsligt länge att åka med flera bussar. Körde honom igår men idag är han då ledig. Få se vad vi hittar på. Ute skiner solen så kanske det blir en promenad..


Ha det så fint,

Lotta

  • 43 visningar

Gillar

Kommentarer