Minnen

God morgon på er alla

Ja, ni vet hur det är när man inte slipper utomlands- ja då får man börja minnas.

Satt härom kvällen och scrollade i telefonens bildminne och råkade hitta alla mina bilder som jag tagit på min och dotterns resa till Italien för 1,5 år sedan. Vi hade en underbar resa trots dåligt väder. Vi reste alltså till Pesaro som är en otroligt fin, förnäm, liten badort i närheten av Rimini.

Vi visste att det högst antagligen skulle vara svalare än vi önskat men att det skulle ösregna 5/7 dagar, kunde vi aldrig tänka oss. Vi promenerade alla dagar och njöt så gott vi kunde, trots regn och blåst . Vi hade i förväg planerat att åka till det pittoreska lilleputtlandet San Marino vilket vi var glada för. Ett otroligt fint land om ni frågar mej, trots regn och dimma som gjorde att vi fick uppleva den gamla staden, som annars också är lite kuslig, i tjock spöklik dimma. Vi tog linbana upp till The Old Town...

Linbana upp till The Old Town
I slutet av veckan var vi så utleda på vädret att vi bestämde oss för en extempore resa till världens vackraste stad Florens. Dit åkte vi med buss vilket var ett fint sätt att få uppleva mycket mer. Bussresan dit tog 4 h och under resan var det en guide som berättade om staden och dess historiska händelser. Vi såg hur landskapet förvandlades och blev allt grönare

Väl tillbaka i Pesaro, var vi var så utleda på allt regn och rusk att vi bestämde oss för att ta bussen till Florens ( där vi på väderkartan sett att det var SOL)

Resan tog 4 h en väg) men var den tiden så värd. Vi fick se och uppleva så mycket. För varje timme som gick, blev naturen allt grönare och till vår lycka sprack molntäcket upp och det blev sol.

Under bussresan hade en guide berättat lite om Florens och fast jag varit där tidigare och hört historierna, var det trevligt. Florens har så gamla anor att det kändes som om man förstod staden lite bättre när vi äntligen kunde gå omkring där.

När vi kom tillbaka till Pesaro igen, fortsatte vi njuta eftersom vi till slut fick två riktigt soliga och varma dagar.

Har aldrig åkt på en så lång bussresa tidigare men det var verkligen värt det. Många som bor i södra Finland, har jag hört att åkt buss till Stockholm , men jag har aldrig gjort det. Tänk att få åka buss igenom hela Europa 🥰👍! När man åker buss tar resan betydlig längre än med flyg, men man ser ju så mycket mer. Vilket är den längsta sträckan du åkt med buss?


Önskar dig en fin dag,

Lotta

❤️


  • 46 visningar

Gillar