Ett hus på landet

Som liten tillbringade jag alla somrar på vår sommarstuga i den vackra finska skärgården. Då uppskattade man inte att man hade ett sommarparadis att åka till men nu som vuxen saknar jag det väldigt mycket. Vår sommarstuga fanns på en ö och det var jättejobbigt att komma dit. Vi åkte först 60 km med bil och sedan skulle allt packas från bil till båt och sedan styrde vi båten mot det vi kallade "landet". Saknar närheten till havet och det är säkert därför som jag älskar att om somrarna vara på Åland- nära havet och den vackra naturen.

Har i flera år försökt intala mannen att vi skulle skaffa oss vår egen sommarstuga men han är tyvärr inte lika ivrig som jag. Han ser kanske mer allt det jobbiga som ett sommarboende för med sig. Inte jag :)

Mitt i den kalla vintern , oftast när de första soliga dagarna infunnit sig, brukar min längtan dyka upp och jag brukar se efter smultronställen på nätet. Att bygga hus, ett eget, vore underbart. Då kunde man få exakt som man vill och jag vet ju att jag har en massa saker som jag vill av min sommarvilla. Vill ha en strandtomt med simmöjligheter, vill ha en gård där man kan ha blomsterrabatter, bärbuskar och inte minst äppelträd. Stället skall dessutom kunna nås med bil och inte vara så långt från bebyggelse och affärer att det tar en hel dag att åka och handla.

Egentligen borde man ju flytta permanent till en liten ort och bygga sitt drömhem. Hemmet man själv byggt, med stor trädgård och som låg ett stenkast från havet. Då skulle man slå två flugor i en smäll. Sommarvilla och det man kan kalla "hem".

Har du ett sommarställe dit du åker på sommaren, eller bor du i villa ute på landet? Vad är det du gillar bäst med ditt liv?


Ha en fin dag,

Lotta


  • 62 visningar

Gillar

Kommentarer