Header

I fredags, 22/9, besökte våran skola ett naturreservat. Under dagen fick vi göra massa roliga saker. Naturreservatet heter El Chorro! Här är lite bilder från dagen där

När dagsutflykten var klar och vi kommit tillbaka till skolan gick vi hem för att äta middag. Jag och Olga går samma väg hem som alltid och utan att ens lägga märka till så hade vi tydligen gått förbi en grupp killar, det ska man inte göra...

Här i Fuengirola finns massa saker man som tjej bör tänka på för att undvika övergrepp och annat hemskt. Tyvärr.

Killarna vi hade gått förbi börjar ropa "snyggningar" "tjejer kolla hit" "wow", det strunta vi i , vi orkade inte bry oss. Sen börjar dom springa ikapp oss och en av killarna kommer väldigt nära och frågar mig vad klockan är, jag svara på hans fråga och han tackar. MEN enligt honom var det tydligen lämpligt att tafsa på min rumpa samtidigt som han tackade. Det var absolut inte lämpligt enligt mig. Jag tar tag i honom och skäller ut honom. Han och sina kompisar blir rädda och springer iväg. Olga och jag blir så arga och letar upp killarna. När vi hittat dom står vi och stirrar på dom tills killen som tog på mig kommer och ber om ursäkt. Vi står mitt på gatan och läxar upp killen hur man ska behandla andra. Sen går vi.

USCH. INTE OK.

Jag blev ledsen efter det som hände men samtidigt väldigt stolt över mig själv och Olga.

Att han tog mig på rumpan är inte jätte farligt om man vet allt annat som kan hända. Jag menar inte att det han gjorde var ok för det är helt SJUKT. Det finns ingen rätt att han får göra så utan min tillåtelse.

Visst det kanske är deras kultur att hålla på så här MEN för mig spelar det faktiskt ingen roll. Det är något jag inte kan acceptera i någon kultur.

DET är så viktigt att våga säga ifrån och stå upp för sig själv. Jag hoppas innerligt att killen och hans kompisar aldrig kommer göra om det de gjorde. ALDRIG. Och att de lärt sig en läxa för hela livet. Sen när de får barn ska dom lära dom om jämställdhet mellan män och kvinnor, inte se kvinnor som objekt, för det gör vissa män här.

KRAM VILMA <3

Måste bara visa hur våran solnedgång ser ut!!! Så fin!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

MIJAS

En kväll åkte vi upp i bergen här i Fuengirola. Vi hamnade i en liten by som heter Mijas. Så mysigt och fint ställe. Det fanns massvis med restauranger och små butiker, även tjurfäktning (så hemskt) och fina kyrkor. Med buss till MIjas tar det ungefär 30 min, så vi kommer definitivt besöka MIjas igen!


TRÄNING

Vi har under de senaste dagarna kommit igång med träningen. Vi brukar då och då springa innan middagen och ibland köra styrka på baksidan av tomten. Som det ser ut nu kommer vi nog snart börja spela tennis också! Så kul.

FÖRSTA KVÄLLEN UTE

I fredags var det inspark för alla nya på skolan. Vi fick göra 11 stycken uppdrag och den grupp som var klar först vann. Efter insparken blev det dags för fest. Himla rolig kväll med roligt folk.


Likes

Comments

Än så länge går vi överallt. Till skolan, stranden, matbutiken, kompisar, restauranger, ja till det mesta. Funkar suveränt. De senaste dagarna har vi gått över 1 mil per dag... Inte konstigt att det känns i bena. Vi har även börjat springa lite här i området, väldigt bergigt också väldigt kul.

Vädret fortsätter att leverera här nere, därför blir det mycket häng på la playa och poolen.

Att vara vegetarian här nere funkar bättre än vad vi trodde. Hemma i värdfamiljen är det inga problem det kan däremot vara svårare på stan när vi ska på restauranger. VI älskar Spaniens färska frukter och grönsaker, magiska.

AQUATHLON. Första Fredagen här tävlade hela gymnasiet i något som skolan kallar, aquatholn. Man tävlar klassvis i en staffet. Vissa simmar och vissa springer, först till mål vinner. Våran klass (som man ser i mitten) kom 3a! Det var en rolig kväll.

En eftermiddag fick vi för oss att fläta håret, barndomsdrömmen. Och så blev det.

Det var kul ett tag, men hjälp vad ont det gjorde när man skulle sova, så dagen efter var dom redan ute ur håret.


HOPPAS NI MÅR TOPPEN.

KRAAAAM

Likes

Comments

Nu har vi bara varit här i tre dagar, vilket inte alls är så länge... Men det är så mycket intryck så det känns som en evighet.

Vi bor i en del av Fuengirola som heter Los Pacos, mycket tranquilo (lugnt) här. Vi har vi varit på skolans öppna hus, haft våra första skoldagar, solat och badat på stranden och en del andra saker. Vädret de senaste dagarna ha rearit varma. Det är ungefär 27 grader dygnet runt.

I morgon startar skolan enligt schema, ska bli kul att få lite rutin på vardagen efter att ha haft ett så långt och härligt sommarlov.

Här kommer lite bilder från de senaste dygnen!

Hoppas allt är bra med er, Kram


Likes

Comments

Anledningen till varför vi har startat upp den här bloggen är för att vi ska kunna med text och bilder visa för nära och kära hur vi har det nere i Spanien. Ungefär som en öppen dagbok.

Så... Idag kl.14.05 tar vi planet ner till Fuengirola som ligger i södra Spanien för att gå hela Gy.2. Det är en svensk skola så vi kommer inte att behöva gå om ett år när vi kommer tillbaka, vilket är väldigt skönt. Vi har hamnat i samma värdfamilj så det känns tryggt och bra. Vår värdfamilj består utav mamma Juani och hennes dotter som dock inte bor hemma längre. Så det blir vi och Juani. Vi kommer att bo i ett fint litet vitt radhus lite utanför Fuengirola, det är 20 min att gå därifrån till skolan.


Nu måste vi packa ner det sista och åka till Arlanda!

Puss och Kram

Likes

Comments

I helgen hade vi en avskedsfest för våra närmsta vänner hemma hos Vilma, det blev mycket dans och skratt.

Tack till alla ni som kom och gjorde vår kväll helt perfekt!


V I L M A & O L G A


Superviktigt med en MYSHÖRNA!

MIN FINA POJKVÄN NIKOLAI <3

STELLA OLGA VILMA KARIN

Likes

Comments

I år var andra året i rad som vi åkte ner till Galicien med Surfakademin för att ”leva, älska, surfa” som dom säger. Vi hängde med massa härliga människor och fick även öva lite på vår spanska, helt galet att vi om bara två veckor bor i Spanien!!

Här kommer ett litet bildregn från vår resa, och om ni har möjligheten åk till Galicien, otroligt fin miljö med sjukt bra surf!

Likes

Comments