Sjuk med 39 graders feber hela helgen. Inte alls kul men nu är jag tillbaka och påväg till skolan.

Igår tränade jag för Sofhie igen och Olle var lika fin som förra gången. Mjuk och arbetade på bra i slutet! På onsdag blir det hoppträning för Niklas och i helgen blir det tävling i Åsebo! Så taggad.

Ikväll ska jag på lag träff med Strömsholm och på onsdag ska jag även på vip kväll på en hästaffär. Veckan är som sagt fullspäckad med massa kul och jag hoppas att jag hinner med lite uppdatering här också.

Hoppas ni får en bra dag. Puss och kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag var det dressyr träning för Sofhie. Wow vilken känsla det blev och wow vilken tränare. Tusen tack!
Vi fokuserade på att få Olle att arbeta med bakbenen och att han skulle aktiveras bak.
Jag red fram nästan 30min innan träningen och det hjälpe verkligen.
Imorgon är det hoppträning för Åsa! Så taggad.
Hoppas ni haft en bra dag! Puss och kram

Likes

Comments

Jag har alltid en plan när jag rider men oftast är den ganska liten. Kanske är målet och planen att få Olle lösgjord, that´s it liksom men jag har märkt att ju mer tid jag lägger på att planera mitt pass ju bättre blir dom. Det räcker med att jag fokuserar på en sak i taget. Kanske min sits och ridpasset blir 100 gånger bättre. Ofta när jag red förut satt jag mig bara upp på hästryggen och red. Jag hade ingen plan om vad jag skulle göra eller vad jag skulle sträva efter i min ridning och Olles prestation.

Jag försöker att alltid ha ett syfte med dom övningar jag bygger fram. Jag gör det inte bara för att övningen såg rolig ut eller för att jag fått tips om att rida den. Jag måste veta vad övningen ska hjälpa till med. Jag kanske får i uppgift att bygga fram en studs. Ja visst tänker jag då och antar att jag ska bygga fram den för att få lite mjölksyra och gymnastik i ponnyn. Men det egentliga syftet kanske var att träna min balans eller få explosivitet i ponnyn. Utan att veta vad syftet är fastnar du bara i det som är bra. Du är inte kritisk nog och tänker "men det är inte det jag tränar på".

Känn efter vad din häst behöver. Är den stark kanske det bästa är att träna start och stopp. Men start och stopp är ju bar för en seg häst också. Du måste veta varför du ska träna på en sak och vad den ska ha för effekt för att träningen ska ge någon nytta över huvud taget.

På samma sätt som du resonerar på SO i skolan ska du göra med dina övningar och ridpass. Resonera, analysera, fokusera och planera. Det kanske låter tråkigt men så är det.

Nu börjar min dag dra mot sitt slut och även denna skolvecka. SO uppgiften jag skrev om innan fick jag lämna in på måndag vilket är väldigt skönt även om jag i princip är färdig. NO provet ska jag ha på måndag morgon så det blir nog plugga en hel del nu i helgen hahah. Hoppas ni haft en bra dag iallafall <3 Puss och kram

PS. Bild på min underbara katt Mella

Likes

CommentsGalet fin Olle på dagens träning! Vi tränade för Niklas Jonsson på Näs gård och känslan var otrolig.

Jag brukar ofta bli stressad när jag hoppar, det går fortare och fortare och jag tänker efter att jag agerat. Idag kunde jag behålla mitt lugn igenom hela träningen vilket gjorde att Olle hoppade fantastiskt.

Jag tänkte lite extra mycket på min höger skänkel och att han verkligen skulle följa skänkeln vilket funkade super i slutet.

Idag i skolan gjorde jag inget speciellt. Jag jobbade på som vanligt i svenska och so. I svenskan ska jag skriva en krönika och det känns ändå som att jag är på god väg. Krönikan jag skriver handlar om kroppshets och kroppsideal i dagens samhälle bland unga. I so har jag en uppgift som ska in på fredag om den globala hälsan i ett land som ligger under 0,5 i HDI (human development index). Jag har valt landet Guinea - Bissau och där har jag en ganska bra start ändå.

Hoppas ni haft en bra dag! Puss och kram ❤️

Likes

Comments

Det ska bli så otroligt kul att äntligen få börja blogga. Som sagt så är jag ny på att blogga och i det stora hela har jag ingen som helst erfarenhet av det men när jag för några dagar sen lästa igenom lite bloggar så blev jag så galet inspirerad! Jag kände att jag också ville vara med och kunna påverka människor på ett positivt sätt och att kunna inspirera dom!

Jag är då 14 år (född 04) och har en D-ponny valack född 08. Tillsammans med honom tävlar jag hoppning på LB LA nivå. Främst så kommer ni få läsa om mitt hästliv här på bloggen men även om skolan och hur jag får allting att gå ihop.

Nu ska jag dra iväg till skolan och jag hoppas att ni kommer få en bra dag! PS. Jag kommer uppdatera ca. varannan dag <3 <3

Likes

Comments