Tänkte skriva lite om hur mina skoldagar ser ut.

På de flesta skolor här har man samma schema varje dag, dvs. samma lektioner vid samma tider. Jag går i skolan från 8-14.48.

Mitt schema ser ut såhär:

1st hour: English 11A (Kl. 8-8.58)

Detta är ju rätt självförklarande; Engelska. Skulle egentligen haft english 12, men de råkade sätta mig i 11 på grund av missförstånd. Har dock inget emot detta, då jag verkligen tycker om läraren och hans undervisning, plus att 11 tydligen är mer utmanande än 12 (ingen logik egentligen). Jag skulle säga att kursen till stor del består av litteraturanalys, vilket är något jag tycker om. Har 102% eller ett A i denna kurs.

2nd hour: Publications A (Kl. 9.03-10.04)

Det här är då alltså en klass där man jobbar med skolans yearbook (alltså en bok om hela skolåret, med alla sporter, klubbar och aktiviteter/händelser osv.) Vi får även fotografiuppgifter + att vi måste sälja annonser till företag. Klassen är väldigt lätt, och det enda som vi faktiskt behöver arbeta med är att möta kraven för sidorna i yearbooken. Det kan bli rätt tråkigt på vissa lektioner ibland om man ej har en sida som behöver arbetas med, då man då mest bara får sitta och vänta eller göra andra läxor. Har 100% eller ett A.

3rd hour: Video Production (Kl. 10.09-11.07)

Precis som det låter så gör vi filmer. Det är nog den kursen jag har som är mest chill; Det enda vi behöver göra är typ att skriva manus, filma och sen redigera, även om vi har enstaka mindre prov här och där. Det bästa med denna klass är dock läraren! Hon är verkligen helt fantastisk, och jag har drama med henne nästa termin så jag får ha kvar henne. Har 100% eller ett A.

4th hour: Civics (Kl. 11.12-12.12)

Den här klassen handlar om government och politik. Har lärt mig extremt mycket om hur den amerikanska regeringen är uppbyggd, även om nivån på politiska diskussioner i denna klass är rätt låg. Läraren är hyfsat tuff, men väldigt bra och rättvis om man gör sitt arbete rätt. Tyvärr är det rätt många i denna klass som har rätt dåliga attityder och är omotiverade, vilket drar ner nivån på undervisningen ibland. Dock finns det även några roliga människor som höjer stämningen, så därför har jag inget alls emot kursen. Av alla mina klasser så är nog den här den "svåraste", i och med att vi får rätt mycket läxor och prov. Har 97.32% eller ett A.

LUNCH (12.12-12.42)

5th hour: Global Issues (Kl. 12.47-13.45)

Här lär vi oss om samhällsstrukturer och utveckling på globala nivåer etc. Tänker inte säga mycket mer om denna klass än att det inte är min favorit, haha. Även om ämnet är något som verkligen intresserar mig så är själva klassen stereotypiska "slackers" och sättet vi gör saker på är extremt repetitivt och inte så effektivt. Läraren är bra dock. har 99% (A).

6th hour: Acapella Choir (Kl. 13.50-14.48)

Min favoritklass!! Detta är då alltså kör (väldigt självförklarande). Trots namnet sjunger vi inte alls alltid acapella. Det är en riktigt bra kör, då det är den bästa i skolan, och den är hyfsat välkänd. Människorna här är underbara och vi har genuint kul tillsammans. Läraren är också jättebra och rolig. Har 100% (A).


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I USA

Hej allihop (Om det nu är någon som fortfarande följer den här bloggen, haha). Jag hade helt glömt bort att jag faktiskt har den här bloggen, men jag tänkte smått starta upp den lite igen.

För det första tänkte jag kort uppdatera lite om läget. Jag har nu varit här i Flushing i mer än 14 veckor (!!!). Det känns helt sjukt att tiden går så snabbt. Här flyter det mesta på bra! Har kommit in i vardagen väldigt mycket känns det som.

Jag började skolan 6e september, så där har jag gått i nästan 3 månader nu. Även om det var väldigt nervöst i början så gick allt väldigt bra, och jag kom hyfsat snabbt in i skolrelaterade rutiner.

Utöver skolan har jag bla. vart med i powderpuff (där tjejerna spelar fotboll) under hoco-veckan, varit med i skolpjäsen, haft konsert med kören och mycket mer. Kommer skriva separata inlägg som går mer in på detta, men for now tänkte jag bara uppdatera om att jag lever.

Likes

Comments

I USA

Hej, nu har jag varit här i Flushing i snart en vecka och insåg nyss att jag faktiskt har en blogg, haha. Skrev faktiskt ett långt inlägg förra onsdagen, dagen innan jag skulle sätta mig på planet, men det krånglade så all text försvann och jag gav upp.

Tänkte berätta lite om äventyret som var flygresan hit. Jag åkte hemifrån till Arlanda vid runt 4.30 på morgonen. Med tanke på att jag hade gått och lagt mig runt 1 så borde jag ha varit rejält trött, men jag var för nervös/taggad att jag inte kände av det. Efter att ha sagt hejdå till min familj (lyckades hålla de flesta tårarna inne) gick jag till min gate och mötte upp de andra AFS-studenterna jag skulle åka med.

Så, klockan 6.10 lyfte planet mot München, där vi sedan skulle åka direktflyg till Chicago, möta upp AFS och andra studenter i samma område och ta olika bussar till våra delstater. Där skulle vi sovit en natt på hotell och ha lite arrival orientation osv innan våra familjer skulle hämta oss. Oj vad det gick fel, haha.

Flyget till München gick snabbt och smidigt, och när vi kom fram satte vi oss på ett café för att vänta in planet. När vi till slut bestämde oss för att ta oss till gaten upptäckte vi flera olika köer. Tänker inte ens försöka förklara haha. Det var så konstigt, först fick vi stå i en kö helt utan system i evigheter bara för att visa upp våra pass, sen fick endast jag och en till tjej av någon anledning gå igenom en till säkerhetskontroll, och sedan fick vi redan på att planet var 3 timmar försenat. Jobbigt, tänkte vi, nu måste vi vänta ännu längre och vi kommer bli sena till att möta upp AFS i Chicago. Vi fick ställa oss i ännu en kö som inte rörde på sig överhuvudtaget. Ingen visste något om vad syftet med den var, och vi fick inte heller gå ur den för att köpa lunch. Vi var vid det här laget väldigt irriterade, då personalen vägrade svara på frågorna vi hade. När vi, efter vad som kändes som 10 år, äntligen kom fram fick vi höra att planet var inställt och att vi skulle gå ur kön. HALLÅ??????????? Herre vad jag var arg, stod och svor åt dem på svenska.

Efter mycket om och men och samtal med AFS fick vi till slut ombokade flygbiljetter... Till Boston, där vi skulle sova en natt. Jahapp, tänkte vi, och fick springa för att hinna med planet. När vi efter många långa timmar landade i Boston möttes vi upp av en jättetrevlig AFS-volontär som hjälpte oss hitta rätt till hotellet. Där sov jag som en bebis... I typ 4 timmar för sen var vi tvungna att gå upp :') Allt gick smidigt sen, jag fick ta ett plan från Chicago till Detroit som visserligen blev lite försenat. Där mötte jag upp min underbara värdfamilj. Vi köpte pizza på vägen hem, jag tog en dusch och sen däckade jag i sängen.

Så nu är jag här, och har vart det sen i fredags. Trivs SÅ bra, allt känns perfekt med värdfamiljen och området. Har fått träffa några släktingar och min värdsysters kompisar, och alla är verkligen så trevliga. Det enda som har krånglat har vart att skaffa ett simkort till min mobil, då den tydligen inte var upplåst fast 3 sa att den var det osv. Aja, det lär ordna sig! Tänkte att jag skulle bli bättre på att blogga de kommande månaderna än jag har vart under sommaren.Likes

Comments

​hej hej!! Som ni kanske märkt suger jag på att uppdatera, men helt ärligt så har det inte hänt så jättemycket som är värt att berätta om sen senast. Har haft mycket kontakt med värdfamiljen, skypeat med dom osv. och ju mer jag lär känna dom desto mer känns det som att jag verkligen hamnat rätt. Det känns väldigt tryggt att vi har möjligheten att prata, ställa frågor till varandra osv. Innan vi ses, då jag tror att det gör det lättare att anpassa sig än om jag kommit dit helt ovetande om vilka sorts människor jag faktiskt ska bo hos i tio hela månader. 

Utöver detta så har jag slutat mitt första år i gymnasiet! Känns jätteskönt även om mina betyg kunde vart bättre... hehe 

Så nu har jag sommarlov! I helgen var jag på AFS prep camp (lördag-söndag) vilket faktiskt var jättekul. kan erkänna att jag var smått otaggad innan, mest för att jag var så himla trött och seg, men det var jätteroligt och intressant. Kändes skönt att kunna prata med andra som kunde förstå ens osammanhängande känslor. Lärde känna flera trevliga människor (shoutout t er dsdv). 

Det är iaf mindre än 2 månader kvar !! känns helt overkligt. puss & kram skriver när jag har något att faktiskt skriva om haha :'))

Likes

Comments

Förberedelser, Innan USA

​Som sagt har jag fått min värdfamilj nu! Blev ganska chockad, då jag trodde jag skulle få den senare av någon anledning haha. Låg och halvsov när min pappa gick förbi mitt rum och ba "du har fått värdfamilj lol". Vaknade på en halv sekund och sprang upp ännu snabbare. 

Jag ska iallafall bo i Flushing, Michigan, vilket är en förort till Flint på runt 8300 invånare. Där ska jag gå på Flushing High School. Det verkar vara ett jättefint och mysigt område (Kan ha vart så att jag kollade på google street view)

Min värdfamilj består av mamma, pappa och fyra barn på 20, 19, 15 och 12 år. De tycker bla. om baseboll, jakt och många andra sporter. De har även två katter (älskar!!)

Jag är så nöjd! Har pratat med värdmamman och två av min värdsyskon på facebook, och det känns superbra. Kände mig direkt bekväm i att prata med dom. 

Är så taggad just nu! Vill åka typ idag. Skriver kanske lite mer senare om skolan etc. 

Kram!

Likes

Comments

Hej nu jag har fått en värdfamilj! Uppdaterar med mer information när jag mailat med familjen då jag helst vill ha deras tillåtelse innan jag skriver något, men jag ska iallafall till Michigan. 

Likes

Comments

Innan USA

​Tänkte köra 100 frågor, mest för att jag är uttråkad men även för att ni ska kunna lära känna mig lite bättre. Frågorna hittade jag på Lovas blogg (Rekommenderas)


1: Namn? Vilma Ingrid Maria Fransson

2: Stjärntecken? Skytte, fast vissa svenska horoskop säger att jag är skorpion?? Så himla oklart haha

3: Någonting du saknar? ​Klassresan i polen 2015, början av ettan innan alla började sluta i klassen, mina sisters from other misters som bor lite överallt (Ni vet vilka ni är)

4: Tresaker som du älskar? ​Min katt, mina vänner/min familj och ridning

5: Fyra avtändande saker, enligt dig? ​Snubbiga killar, inskränkthet, smutsigt hår och folk som tuggar med öppen mun

6: Har du lärt dig ett nytt språk? ​Nej, om man inte räknar med engelska och min fruktansvärt dåliga franska.

7: Har du en Bästa vän? ​Har några nära men min absolut bästa är jennifer

8: Din sexuella läggning? Bi

9: Din första dejt? ​Oj jag vet inte haha :-/ Kanske när jag och en kille var ute och cyklade när vi var nio

10: Hur lång är du? 160 cm

11: Vad saknar du just nu? ​Har jag inte redan svarat på detta???

12: Vilken tid föddes du? ​Typ på eftermiddagen någon gång, kommer inte ihåg

13: Din Favoritfärg? ​Marinblått, pastellrosa

14: Är du kär i någon? Nej inte just nu

15: Favoritcitat? ​Finns många!!

16:Favoritplats? ​Vitabergsparken och tantolunden på sommaren <3

17: Favoritmat? ​Vårrullar!!! 

18: Är du någon gång ironisk? ​Alldeles för ofta

19: Vad lyssnar du på just nu? ​Kyoto - Yung Lean

20: Vad lägger du först märke till med en nyperson? ​Leendet typ? Vet ej

21: Skostorlek? 35-36, har pinsamt små fötter

22: Ögonfärg? Grön

23: Hårfärg? Mörkblont/ljusbrunt ish

24: Favoritfärg på kläder? ​Har typ bara svarta kläder haha :-( Men gillar grått ocså

25: Har du någon gång busringt någon? Japp, throwback trean

26: Vad är färgen på dina underkläder du har pådig? ​Svarta

27: 3 Viktigaste egenskaperna med en partner? ​Spontanitet, humor, snällhet

28: Favoritfilm? ​Nä vet du vad kan inte välja en :-@ Men The Shining, Pulp Fiction och Moonrise Kingdom är några av mina favoriter

29: Hur känner du dig just nu? ​Lite trött och uttråkad, 

30: Någon du älskar? ​Min familj

31: Din relationsstatus? Singel

32: Din relation med dina föräldrar? ​Vi är väldigt nära, kan inte tänka mig att jag faktiskt ska lämna dem

33: Favorithögtid? ​JUL!!!!!!!

34. Vad har du på dig just nu? ​Leggings, ett linne och en stickad tröja 

35: Tatueringar/piercingar du vill ha? ​Vill ha näs- och navelpiercing, men det blir efter USA isf. Finns en massa tatueringar jag vill ha, men  inga som jag konkret bestämt mig för haha

36: Vad längtar du till just nu? ​Sommarlov, att få värdfamilj och USA såklart!!!

37: Hatar du och ditt ex Varandra? ​Finns ett ex som jag.. inte har en så bra relation med. Säger inget mer än så

38: Får du "Godmorgon"- och"Godnatt"-SMS? ​Om jag pratar med någon och hen eller jag ska gå och lägga oss så skriver vi ju godnatt, annars nej haha :-/

39: Har du någonsin kysst personen du senastSMS:ade? ​Japp haha

40: När höll du senaste handen med någon? ​Oj ingen aning

41: Hur lång tid tar det för dig att göra digklar på morgonen? ​Typ 30 min om jag är snabb

42: Har du rakat benen de senaste tredagarna? Japp

43: Vart är du just nu? hemma i soffan

44: Om du var full, vem skulle ta hand omdig? ​Jennifer <3

45: Har du varit på ett bröllop? Japp, två

46: Bor du med dina föräldrar? Ja

47: Längtar du till något? ​USA såklart!!!

48: Känner du någon av motsatt kön du kanberätta allt för? ​Alltså sorgligt nog nej

49: Har du varit underviktig? Ja

50: När kramade du någon senast? ​Kommer ej ihåg men det var iaf min mamma

51: Vad skulle du göra om den senaste personendu kysste, kysste någon annan framför dig? ​Skulle inte bry mig alltså

52: Finns det någon du litar på men inte borde? ​Antagligen ja

53: Något du inte gillar med idag? ​va hos tandläkaren :-(

54: Om du kunde träffa vem som helst på jorden,vem skulle det vara? ​Alex turner <3

55: Vad tänker du på mest? ​Skolan, USA

56: Din konstigaste talang? ​Var fett bra på att svälja tabletter utan vatten men sen fick jag sluta för min matstrupe fuckades upp av det :-/

57: Har du några konstiga fobier? ​Nej, men gillar inte tändare 

58: Föredrar du att vara bakom eller framför kameran? ​Beror på situationen

59: Vad var din senaste lögn om? ​Tänker jag inte skriva här faktiskt

60: Föredrar du att ringa via telefon, eller videochatta? Telefon

61: Tror du på spöken? Nä 

62: Tror du på magi? ​Vi säger att jag gör det

63: Tror du på lycka? Ja

64: Hur är vädret just nu? ​fint

65: Vilken var den senaste boken du läste? ​1984 av George Orwell

66: Gillar du lukten av bensin? ​Vet faktiskt inte

67: Har du några smeknamn? ​Violmos av linnea, annars nej

68: Senaste skadan? ​Fick bedövning hos tandläkaren så råkade bita mig jättehårt i läppen, nu har jag en fläskläpp :-(

69: Spenderar du pengar eller sparar du dom? ​Suger på att spara pengar haha

70: Kan du röra din näsa med tungan? Nej

71: Är det något rosa i rummet du är i nu? ​En liten ask haha

72: Favoritdjur? ​Häst!! Katt!! Panda!!

73: Vad gjorde du igår vid midnatt? ​Snapchatade

74: Vad tror du satans efternamn är? ​Trump

75: Vilken sång gör dig mest glad när du hör den? ​Girls av the 1975

76: Hur kan man vinna ditt hjärta? 🏾️Svik mig inte

77: Vad vill du ha skrivet på din gravsten? ​Något kul. Tack på förhand

78: Har du varit olyckligt kär? ​Typ ja

79: Ditt favoritord? Korruption. Går att använda i vilken uppsats som helst!! lovar

80: En bra blogg du följer? ​En massa utbytisar!!

81: Om hela världen lyssnade på dig, vad skulle du säga? ​Sluta vara så själviska och rösta för guds skull inte på partier med fascistiska ideal

82: Känner du någon som sitter i fängelse? ​Nej

83: Vad har du för bakgrundsbild på datorn? ​Mia Wallace från Pulp Fiction <3

84: Favoritreplik? ​"Here's Johnny!"

85: Använt den någon gång? ​JA hahahah

86: Fått IG i ett ämne/kurs? ​Nej

87: Kysst en kille? ​Ja

88: Kysst en tjej? ​Ja

89: Kysst någon i regnet? ​Tror det

90: Haft ett jobb? ​Har ett nu

91: Lämnat huset utan plånbok? ​Ja

92: Mobbat någon på internet? ​Nej

93: Haft sex offentligt? ​Nej

94: Rökt? ​Ja

95: Druckit alkohol? ​Ja

96: Är du vegetarian/vegan? ​Nej

97: Varit inne på datorn 5 timmar i sträck? ​Ja

98: Tittat på tv 5 timmar i sträck? ​Ja <3

99: Varit utomlands? ​Japp

100: Fått ditt hjärta krossat? ​Sorgligt nog ja

Likes

Comments

Vilket land ska du till?

USA!

Vilken organisation reser du med?

AFS! Kan verkligen rekommendera, de har varit fantastiska hittills.

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

Det spelar genuint 0 roll för mig. Är väldigt nöjd med att åka till mellanvästern!

Har du fått familj eller gjort stat/region-val?

På AFS får man önska ankomstflygplatser, alltså regioner i landet. Fick först LAX vilket var mitt förstahandsval, men det ändrades till Chicago. Det betyder att jag kan hamna i Illinois, Indiana, Iowa, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, South Dakota eller Wisconsin, alltså mellanvästern. Har inte fått familj än så det är ej 100% spikat och klart att jag verkligen hamnar i någon av de staterna, då det kan ändras om det är en familj i en annan del av landet som vill hosta mig.

Kommer du åka på något förberedelseläger?

Ja, åker på förberedande utbildning 18-19 juni med andra AFSare!

Vad ser du mest fram emot?

Åhh... allt? Nej men att uppleva den amerikanska kulturen, att bli en del av min värdfamilj, att lära känna folk i min ålder från hela världen, att få gå i high school... Listan är oändlig haha!

Vad fruktar du mest?

Är nog mest rädd för att inte trivas i min värdfamilj.

Vill du prova någon ny sport?

Ja det tror jag! Har tänkt rätt mycket och velat mellan volleyboll och cheerleading.

Vad kommer du sakna mest?

Förutom det uppenbara, typ familj och vänner, så måste jag säga tryggheten. Även om jag såklart ser framemot att stå på egna ben och känna av att jag klarar att vara självständig, så är jag även nervös över det. Att inte kunna ringa vem som helst när som helst pga. tidsskillnader, att inte kunna krama min katt när jag mår dåligt, etc.

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?

Oj det vet jag faktiskt inte än, men det skulle ju vara najs haha

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:

Så himla svår fråga haha! Vill ju helst hinna besöka typ allt som finns liksom. 

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

JA! Är så himla taggad att jag knappt kan vänta. Ser så himla mycket framemot detta och tror att det kommer bli ett riktigt äventyr. 

Likes

Comments

Innan USA

​Hej! 

Det här är mitt första inlägg på min blogg som kommer handla om mitt utbytesår i USA. Jag heter Vilma och är en positiv tjej på 16 år som bor utanför Stockholm, men som i augusti kommer packa mina väskor och flytta till USA för att spendera ett år där. Detta är första gången jag bloggar (Om man bortser från när jag var 10) så ni får ursäkta om det går... sådär. 

Tack så mycket för att ni läste, och jag hoppas att ni väljer att fortsätta titta in här! 

Kram Vilma

Likes

Comments