Jag har haft några hektiska veckor vilket gjort att jag lagt bloggen åt sidan. Jag har börjat på mitt nya jobb och trivs som fisken i vattnet. Hemtjänstsyrket är verkligen något för mig kan jag glatt säga. Alla fina människor man möter och den fina responsen man får förgyller verkligen ens vardag.

Förutom det har jag umgåtts med Benjamin två helger i rad. Han åker till Kirruna i helgen för att göra sin praktik i fyra veckor så vi passade på att umgås extra mycket innan. Förra lördagen hade jag också mitt barnkalas. Detta tror jag inte att jag nämnt på bloggen. Jag hade i alla fall temat barnkalas och oj vad det blev lyckat! Alla mina bästa vänner var där och vi körde bland annat musikquiz, fiskdamm och hela havet stormar. Vilken nostalgi!!

Det är lite av vad som har hänt under de senaste veckorna jag inte bloggat. Jag vet inte hur mycket jag kommer blogga denna vecka eftersom jag jobbar hela helgen. Det kommer förmodligen ett nytt inlägg på måndag. Hoppas du får en bra vecka!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna dag började på allra bästa sätt, jag skrev på ett anställningskontrakt hos ett hemtjänstföretag här i Umeå. För en vecka sedan trodde jag inte att jag skulle få det här jobbet men på grund av ändrade planer öppnades dörren för mig.

Och det bästa med allt!! De lovade mig i princip att jag skulle få jobba där i sommar vilket känns otroligt skönt. Nu behöver jag inte oroa mig för att jag inte ska få ett jobb i sommar utan allt är fixat. Dessutom så sa dem att jag gärna får stanna kvar efter sommaren och jobba. Min planer kan ju ändras, jag kanske vill börja plugga direkt efteråt men det känns så bra att om jag inte skulle göra det så har jag ett jobb.

Inskolningen börjar nästa vecka och det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli kul att prova på något nytt och jag tror detta yrke kommer vara väldigt givande. Tänk bara att mitt besök hos en människa kan få betyda jättemycket. Det känns bra att få underlätta någon annans vardag.

Det var dagens höjdpunkt för mig. Hoppas ni andra också haft en bra dag!!

//Vilma

Likes

Comments

​I fredags passade jag på att äta lunch på Max då jag bara har en lektion på fredagar. Jag satte mig vid ett bord i ett hörn, lite i skymundan så att jag inte skulle träffa någon jag kände haha. Precis när jag hade fått min mat kom en mamma med en barnvagn och sin fyraårige son springandes framför henne. De slog sig ner vid bordet bredvid mig. Den fyraårige sonen tittade nyfiket runt i lokalen och petade på alla möjliga saker medan mamman väntade på att deras mat skulle bli klar. Efter en stund fick de sin mat och hennes fyraårige son började genast äta. När några minuter gått så frågar sonen sin mamma: "Mamma, vart är morfar?". Hans mamma strycker honom över huvudet och svarar att morfar är i himlen. Hennes son tittar på henne och nickar men blir sedan lite fundersam. "Skulle man kunna säga att han sitter på ett flygplan upp dit nu?". Mamman skrattar och tar en klunk av sin dricka. "Ja, det kan man säga" svarar hon sedan. Hennes son fortsätter äta, han verkar nöjd över svaret och forsätter att titta runt i lokalen. Efter några minuter frågar han: "Mamma, vad händer ihimlen?". Hans mamma verkar bli lite överraskad av frågan men svarar tillslut väldigt ärligt "Jag vet faktiskt inte". 

I denna stund hade jag velat gå fram till dem och säga: "I himlen finns Gud och väntar på oss". Tänk om den där pojken hade fått höra det svaret istället, hur hade han reagerat då? Det blev så tydligt att vi är uppvuxna med olika synsätt och tankar kring världen och hur den skapades. Jag önskar att han någon gång får reda på att det finns en Gud som älskar honom obeskrivligt mycket och som väntar på honom uppe i himlen. En Gud som aldrig kommer vika av från hans sidan utan kommer finns med i vått och tort. När jorden faller samman så väntar han på oss på en mycket bättre plats. Egentligen vet jag inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägg, det var bara några tankar jag fick när jag satt och åt.

Likes

Comments

Hej!

Idag var det äntligen min tur att fylla år. Om jag ska vara ärlig så känns det inte lika speciellt längre med födelsedagar. Dock så tackar jag inte nej till presenter eller uppvaktning.

Benjamin har varit här i helgen. Han kom i torsdags och stannade tills idag. Igår åt vi och resten av familjen på Pinchos. Älskar verkligen Pinchos! Det är så mysigt och fint med cirkustemat och maten jättegod. Efter middagen for vi hem och spelade spel.

Idag så vaknade jag vid åtta. Längdskidorna började halv tio så jag och Benjamin tittade på det. Jag fick även min födelsedagspresent av Benjamin, pennor som jag kan måla med i min målarbok. Av mamma och pappa fick jag glas, bestick och pengar. Tacksam över allt fint jag fått.

Ikväll ska jag ta det lugnt, plugga lite och måla i min målarbok. Hoppas ni haft en bra dag!

//Vilma

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag hört flera säga att de är avundsjuka på den kristna gemenskapen. Jag förstår dem. Visst är tanken underbar att det finns en plats där ungdomar och människor kan träffas där fokuset inte ligger på alkohol, droger, sex, status och politik. Dock vill jag påpeka att det finns andra sammanhang som inte är religiösa som också inte har sitt fokus på detta. Exempelvis studiecirklar.

Enligt mig finns det dock en skillnad mellan den kristna gemenskapen och studiecirklar. Du behöver inte prestera någonting för att komma med i den. Du behöver inte vara en mästare på att sticka eller skriva. Det är helt kravlöst. Men ändå tror människor att man måste uppfylla en massa krav för att få vara med. Man får inte ljuga, stjäla, ligga innan äktenskapet osv. Min önskan är att det inte ska vara så. Dock så består kyrkan av människor med olika bakgrunder, erfarenheter, åsikter och personligheter. Människor i kyrkan är inte bättre än andra. Vi har alla fel och brister. Ibland tror vi att vi vet bäst och att vi tyvärr har rätt att dömma andra. I min bibel står det dock att vi människor inte ska dömma varandra.

Så till dig som skulle vilja ta del av den kristna gemenskapen men inte vågar  på grund av rädsla. Jag vill bara säga att du inte behöver vara rädd. Även om kyrkan består av människor precis som du och jag så samlas vi inför en Gud som älskar oss precis som vi är. Vi behöver inte prestera något för att förtjäna hans kärlek. Alla får vara med.

//Vilma

Likes

Comments

Jag är en sådan supersocial person som älskar att umgås och prata med människor. När jag var liten tyckte jag det var väldigt roligt då mamma och pappas kompisar var på besök. Om jag fick veta i början på veckan att vi skulle få middagsgäster till helgen så gick jag och längtade dagarna innan. I mitt kompisgäng är jag en av dem som pratar mest och är väldigt dålig på att låta andra få prata kan jag erkänna. Det här med att lyssna måste jag defintivt bli bättre på.


Jag är också väldigt mån om mina relationer och lägger mycket tid på tänka hur alla har det vilket både är bra och dåligt har jag lärt mig. Jag har ganska många vänner men desto färre närmare vänner. Jag tror det har att göra med att jag är ganska eftertänksam och berättar inte allt för vem som helst. Karolina är min äldsta vän som jag har känt sedan vi var cirka ett år. Hon är en vän som jag aldrig kan tröttna på och när vi väl träffas även fast det kan ha gått flera månader sedan sist så är det precis som vanligt. Så tacksam över dig min fina vän! Jag har också mitt tjejgäng från kyrkan som jag brukar presentera dem som. Dock så gör vi annat än att be tillsammans och gå till kyrkan haha. Dessa tjejer känner nog mig bäst för de får verkligen se alla sidor av Vilma. Jag är inte en annan person när jag är med dem jämfört med när jag är med mina icke kristna vänner. Jag skulle säga att jag kanske bara visar en ytterligare del av mig själv, nämligen min tro. Det faller sig mer naturligt när jag vet att tron är något vi delar.

Förutom mina vänner så står jag nära min familj också. Det är många gånger jag har funderat över vad jag skulle göra utan dem. Min pappa är min ständiga klippa och trygghet, min mamma är en virvelvind precis som jag och vet hur jag tänker och känner, min bror är den mest lättsamma och lugnaste personen jag vet. Tacksam över den fina uppväxten jag har fått.


Sist men inte minst så kommer vi till Benjamin. Den personen som överöser mig med så mycket kärlek dagligen. Visserligen har vi bara känt varandra i lite mer än två år och varit tillsammans i ett år men det känns som jag har känt honom hela livet. Det finns ingen person som får mig att skratta så mycket eller som får mig att känna mig så älskad som Benjamin. Älskar dig!! Genom honom har jag också fått flera nya vänner som jag också är väldigt tacksamma för.

Likes

Comments

Juli

I början av juli for jag iväg på min livs resa till andra sidan jorden. Jag minns hur nervös, pirrig, glad och nyfiken jag var inför resan. I USA var jag i fem veckor och arbetade hos en familj där mamman är dotter till mina grannar här hemma. Under dessa veckor lärde jag mig väldigt mycket om mig själv. Resan var emellan åt tuff men jag bevisade för mig själv att jag klarar det mesta.Augusti

Jag kom hem från USA i början av månaden och for efter bara några dagar ner till Örebro med ett gäng kompisar. Vi åkte på en kristen festival som heter Frizon där vi sov i tält i några nätter. Det var kul men när jag tittar tillbaka så hade det varit skönt att vara hemma en vecka innan och bara ta det lugnt.

September

Vardagen kom igång igen. I skolan hade jag fullt upp och det var väldigt stressigt. Jag började skriva på gymnasiearbetet och la ner ganska mycket tid på det. Benjamin fyllde 20 år och det firades med att vi kidnappade honom, for iväg till Boden och badade och sedan åkte vi till Klövern igen för att umgås på kvällen. Dagen efter firade jag och Benjamin att vi hade varit tillsammans ett år. En speciell och känslofylld dag som spenderades upp på berget där vi blev tillsammans. <3

Likes

Comments

April

I början av påsklovet åkte jag upp till Benjamin. Vi umgicks med Alfred och Vera vilket alltid är lika roligt. I slutet av april åkte jag och min familj till London. Resan till London är nog en av höjdpunkterna under 2017. Om man kan bli kär i en stad så blev jag det då. Alla byggnader var så fina och människorna supertrevliga. Vi shoppade, jag och mamma gick på afternoon tea, vi umgicks med två av mamma och pappas kompisar och utforskade staden.


Maj

Vi firade Deborah som fyllde 18 den 29 april. Vi åt på pinchos och hade det supertrevligt. Det är inte varje dag man träffar alla sina bästa vänner samtidigt. Love them!! Benjamin var också här och vi hade en myshelg med bland annat en tur till parken där vi åt glass och snackade. Sist men inte minst så åkte jag till London igen. Denna gång åkte jag med kyrkan. Förutom boendet som var väldigt sunkigt så var även denna resa en av höjdpunkterna under året. Vi besökte olika kyrkor, shoppade, gick på musikalen av Lejonkungen och åt god mat. Pricken över i:et var att alla mina bästa vänner var med.

Juni

Jag umgicks en del med Benjamin innan min resa till USA. I London hade jag bland annat köpt en chewbacca-dräkt till honom som han blev väldigt glad över. Vi åt lunch ute, spelade fotboll och var på brännbollsyran. Under juni månad tog även min bästis sen barns ben studenten och glädjen var enorm. Hon var så fin i sin klänning och studentmössa!! Jag, Deborah och Elina for även ut på en utflykt till Brännland. Vi hade först tänkt ta ett dopp i kalkbrottet men det slutade med att vi satte oss på ett litet berg. Midsommar firades uppe i Luleå med Benjamin, hans familj och våra kompisar.

Likes

Comments

Januari
Firade nyår i Härnösand med Benjamin och våra kompisar. Ett speciellt nyår då det var det första nyåret som jag och Benjamin firade som ett par. Jag fyllde också arton och det firades med familjen, släkt och vänner. Av mamma och pappa fick jag en resa till London som vi kommer till sen.

Februari
Det var för första gången YA camp i Dalkarså utanför Umeå. En helg som innehöll gemenskap, aktiviteter, möten och lovsång. I julklapp fick jag en hockeybiljett av Benjamin vilket vi passade på att utnyttja i februari. Benjamin tog frivilligt på sig en Skellefteå AIK-tröja och den passade honom väldigt bra haha.

Mars
Vår årliga skoterhelg ägde rum uppe i Klövern. En helg med massa skoteråkning, skratt och sena kvällar. Trivs så bra med dessa människor!! Jag stannade kvar hos Benjamin och vi passade på att åka skridskor inne i Luleå.

Likes

Comments

Hej och gott nytt år!

Nu är jag hemma igen efter några härliga dagar i Sundsvall. Trött och lite sliten men det hör till. Jag har firat in det nya året på det bästa sättet enligt mig, nämligen med kompisar och Gud! Så tacksam för att jag får vara en del av Guds familj. Jag blir rörd när jag tänker på det. Att det finns någon som älskar mig villkorslöst trots alla mina fel och brister. Gud var med mig förra året och jag vet att han kommer stå vid min sida även detta år. 

Det blir ett kort inlägg men det är för att jag inte känner att jag har orken just nu till att skriva ett superlångt. Bjuder istället på några bilder som får summera mitt nyårsfirande. Glöm inte att du är älskad precis som du är och att det finns en Gud som vill det allra bästa för dig.

//Vilma

Likes

Comments