Header

Hej på er. Sorry ännu en gång för att jag inte har bloggat på ett tag! Men det har varit då mycket på den senaste tiden. Så jag har inte riktigt haft ridbar blogga och jag har inte orkat! Men nu är jag tillbaka.
Har varit förkyld sen i onsdags så har varit hemma från skolan och samt torsdag och fredag, dom dagarna jag praktiserar på. Man ska helst inte jobba när man är sjuk, speciellt inte när det är äldre personer som man jobbar med.

Det är jättekul att för prao som undersköterska istället för att sitta vid en skolbänk och lära sej allt det här, som jag får lära mej när jag är ute på en riktig arbetsplats.
Men vissa uppgifter är mindre trevliga än vad andra uppgifter är. Det första jag gör när jag kommer dit på morgonen är att väcka vissa patienter och hjälpa dom ur sängen och hjälpa dom till matsalen, där dom äter frukost. Vissa äter på sina rum. Och vissa klarar sej själva.
Men vissa när jag kommer in i ett rum/lägenhet. Då måste jag fört hjälpa patienten på toa och sen byta laka, eftersom vissa inte kan hålla sej på natten och inte klarar av att gå på toa själva.
Som ett exempel.

Men nu i början får jag inte göra så mycket, eftersom jag måste gå brevid och titta på för att kunna lära mej. Men sen när jag känner mej redo, då får jag utföra uppgifter själv. Men min handledare måste vara men hela tiden. Om det skulle hända något, om t.ex en patien ramlar, då måste vi båda hjälpas åt att lyfts upp patienten. Jag får nämligen inte göra några tyngre lyft själv, då jag är under 18 och kan skada min rygg om jag lyfter personen på fel sätt.

Jag får även som en extra lön. För att jag är där och hjälper dom. Så det är ju bra! Att man även får en mindre summa för att man jobbar, fast en det är på skoltid.

Haha så ser jag ut med arbetskläder!

Vi hörs i ett senare inlägg.
Nu ska jag hoppa av min buss!
Kram på er!
// Vill

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er hoppas allt är bra med er! Med mej ärendet bara bra! Går på medicin nu för min magkatarr. Så förhoppningsvis är det konstanta magontet borta om några dagar!

Men det är ett annat kapitel. Och ska nu prats om något helt annat!

Jag tycker det är konstigt att jag, nu sitter och pluggar till sjuksköterska! Eller egentligen så är det inte då konstigt! För typ 1 år sedan satt jag och pluggade samhälle och bli mäklare.

När jag var liten lekte jag ofta doktor med mamma, pappa och kompisar! Och har altid kollat på serien "112 på liv och död" där man blad annat för följa ambulansen och hur dom jobbar inom sjukvården och programmet "Sjukhuset" man får följa med på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Läkarna, sjuksköterskor, CT (dom som utbildar sej till läkare m.m. Har altid tyckt att det var intressant att se på! Men jag hade aldrig själv tankarna att bli sjuksköterska. Det var förens när jag gick i 9:an som mina lärare sa till mej att jag skulle söka sjukvårds-linjen.

Men jag sa nej och ville bli mäklare istället.

Jag är så jäkla glad att jag glad att jag träffade John och han motiverade mej blanda annat att jag skulle byta! Och det gjorde jag ju. Men det är bara inte för hans skull att jag går VO-linjen. Det för att jag tänkte om helt.

Imorgon så är det min första dag på praktiken. Det ska bli så kul. Imorgon blir det mest att gå runt och lära känns stället och massor av info att ta in och att sitta med min handledare och fyllan några kontrakt som måste fyllas i så jag har tillstånd att få vara där.

Nu skannas fortsätta att lyssna på musik.
Kram på er!
Hörs i ett senare inlägg!
// Vill Larje!

Likes

Comments

Hej p er hoppas allt är bra!?

Jag vet vad ni tänker när jag skriver att jag får brev från polisen eller kommer få. När man är lärlings-elev så vill praktikplatsen ha ett utdrag från mitt brottsregister och se så jag inte är fälld för något brott jag har gjort. Nu vet jag ju själv att jag inte är någon brottsling.

Vet inte hur många skoltimmar jag har suttit i skolan och bara fyllt i massor av kontrakt som jag måste gå med på! Det är säker 30-40 olika papper jag har fyllt i. Och det är det värt måste jag ju säga! Hahaha

Detta var bara ett litet snabb inlägg. Nu tänkte jag sova då klockan är 00:59 och min väckarklocka ringen 06:30 imorgon bitti!

Kram på er!
// Vill Larje

Likes

Comments

Hej på er hoppas allt är bra med er! Med mej är det bara bra. Fast på dom senaste tre dagarna har jag haft konstant ont i magen. Vet inte direkt var det beror på! Hoppas det inte är blindtarmen...! För då måste jag opereras.

Håll i hatten nu. Nu ska ni få höra något ni trodde jag aldrig skulle göra men gjorde i helgen. Söndags.
Ni som har följt min blogg, ni vet ju att min kille och hans kompisar gillar att spela datorspel. Så idag drog John och och hans polare med mej till ett internetkafé och så satt vi och lirade battlefield 4. Haha det var riktigt kul!

I torsdags skulle jag ha haft skola men klockan 06:53 får jag ett sms från min mentor om att hon är sjuk och ställde in dagens lektioner, då vi vara har henne. Så jag stängde av mitt larm och sov vidare. Såååå skönt!

När klockan slog 15:00 så mötte jag upp Alondra i TC och vi fotade lite till bloggen. Det är lika kul som altid. Att leta efter bra platser och byggnader att fota på. Alla blodet blev verkligen superbra! Båda vi blev verkligen supernöjda.

En av bilderna vi tog! Fler kommer senare.

Är så fakking taggad! På torsdag börjar min praktik och jag är inte längre ledig på torsdagarna och fredagarna, slappeskolan är över. Kommer att vara på min praktikplats varje torsdag och fredagar. Och vissa veckor ska vi vara där en hel veckan och sen i börjar eller i mitten på våren så ska vi vara där i fyra veckor utan att gå till skolan. Det ska bli sååå kul! Ser verkligen framemot att komma ut i arbetslivet istället för att sitta vid en skolbänk hela tiden, i tre år!

Nu tänkte jag lyssna på musik och sen gå och lägga mej. Har varit en lång dag för mej!


Kram på er, så hörs vi i ett senare inlägg!
// Vill Larje!

Likes

Comments

Hej på er. Hoppas att är bra med er! Ännu en gång, sorry att jag inte bloggat på ett tag. Ibland kommer jag verkligen inte på vad jag ska skriva om.

Men kom på att man kanske ibland ska vänta ett tag och sen skriva, när man har mycket att skriva om! Fattar ni hur jag menar?!

På torsdag är den en vecka kvar tills jag ska ut på praktik. Är så nervös men ändå inte! Jag gillar att vara social mot människor. Så det ska bli kul! Jag ska praktisera på ålderdomshem. Så på vård-lektionerna har vi lärt oss hur man skyddar sej mot bakterier och hur man inte för vidare bakterier m.m.

I torsdags och fredags så var jag ledig, eftersom praktiken ligger på torsdagarna och fredagarna. Så då har vi inga lektioner. Så i onsdagskväll så var jag och John och några polare på bio. Filmen var fett bra. Tyvärr så har jag glömt var den heter. Men Joel Kinnerman spelade en av huvudrollerna.

Sen i Torsdags så jobbade John kväll, så jag sagt och pluggade hela dagen typ! Fick så mycket jobb gjort. Så det känns skönt.

Och i fredags så var jag och John hemma hos mamma och åt middag. Mamma ville fira honom för han fyllde 31 år härom veckan. Så det var jätte trevligt!

Jag gjorde något väldigt dumt häromdagen. Jag uppdaterade min iPhone till iOS 10. Jag harar den nya uppdateringen. Ni som har tanken att uppdatera eran iPhone. Uppdatera den efter ett tag, kommer säker en ny uppdatering snart. Den laggar lite ibland...!

Hoppas ni har en superbra dag idag, så hörs vi i ett senare inlägg!

Kram på er
/Vill Larje

Likes

Comments

Hej på er. Hoppas allt är bra med er. Med mej är det bara bra. Idag ska jag och John på kräftskiva med mamma, Fredrik och min syrra. Vi ska till våra gamla grannar, som vi hade när vi bodde i hus. Det ska bli jätte trevligt.

Just nu sitter vi och bara tar det lugnt. John sitter och spelar och jag sitter och lyssnar på musik. Vi vaknade nyss så vi typ sitter och aktiverar oss, det kan ta lite tid ibland, då båda är väldigt morgontrötta.

Nu ska jag hälla upp en kopp kaffe.

Vi hörs i ett nytt inlägg.

Kram på er.

//​Vill Larje

Likes

Comments

Hej på er. Hoppas allt är bra med er! Med mej är det bara bra. Idag är jag ledig från skolan, det var jag igår också. Eller jag gick bara 2h igår men sen efter det var jag ledig. Efter skolan igår så åkte jag till mammas jobb och jobbade lite för det företaget hon jobbar för. efter det åkte jag hem till John, han hade jobbat nattpasset, så när jag kom så hade han precis vaknat.

Idag har det varit en riktigt slappe dag, vaknade vi ty p 11:30 och gick upp och käkade lunch, sedan dess har jag bara legat i soffan och kollat på Youtube.

Just nu är John på en arbetsintervjuv, med en person som kanske ska börja jobba för hans förtag. Han startade typ företaget för snart ett år sedan och han har redan typ 7-8 personer. stolt över honom, att det går så bra för hans företag.

Men efter närhan kommit hem ska vi ut på stan och träffa några kompisar till honom och typ bara sitta och chilla någonstans i det fina vädret.

Här får ni lite nya bilder!

​Kram på er!

hörs snart

//​Vill Larje

Likes

Comments

Hej på er, hoppas allt är bra med er. Med mej är det bara bra! Idag har jag varit hos ortopeden och fått mina nya inlägg till mina skor. det känns skönt för nu kan jag gå igen normalt utan smärta i knäna och fötterna. Efter det åkte jag in till stan och träffade Alondra, vi har inte träffats på skit länge, så det var skitkul att träffa henne. Vi fotade lite bilder till våra bloggar. så nu har jag färska bilder. Men innan vi tog foton så gick vi till Hötorgstrassen och åt piroger. det var riktigt gott. det står tre stycken foodtrucks där med mat och dryck från olika länder. Det var riktigt gott.

Imorgon går jag bara två timmar börjar tio och slutar tolv, så efter det ska jag åka till mammas jobb och hjälpa till med det företaget hon jobbar för och känna lite pengar. Efter det så ska jag åka hem till John och vara där ända till söndag, är ledig på Fredag så jag får en extra helgdag. Skönt.

Nu ska jag dricks te med mamma och prata lite med henne.

Vi hörs i ett senare inlägg, imorgon.

​Kram på er.

//​Vill Larje

Likes

Comments

Hej på er hoppas allt är bra med er. Med mej är det super. Det her varit lite mycket den senaste tiden. Det har varit mycket att ta in i nya skolan. Så när jag kommit hem så har jag tänkt att blogga men inte haft orken.

Den nya skolan är superbra men gått i skolan nu ca tre veckor, men vi her bara haft intro, för det är så mycket man måste veta när man är lärling elev. Man ska kontakta CSN och fylla i massor av papper och godkänna massor av saker. Och måste skriva på ett sekretess avtal, när jag väl börjar praktisera så har jag total tystnads plikt. Så när jag t.ex kommer hem får jag typ inte berätta något vad jag gjort på min arbetsplats.
Jag ser jätte framemot att komma ut i verkligheten och få göra praktiska saker, istället för att bara sitta vid en skolbänk och plugga sjukvård.

Imorgon ska jag till ortopeden och hämta ut nya inlägg till mina skor. Har så platta fötter, så när jag går och är ute en längre tid och rör på mej så får jag så ont i mina fötter och knäna. Så ibland kan jag knappt går för det gör så ont.

Efter ortopeden så ska jag träffa Alondra och fota nya outfits till bloggen och skrällar så ska vi sätta oss ner och prata, vi har inte träffats på skit länge. Det känns som hundra år sendan. Så det ser jag framemot. Ska bli skit kul att träffa henne!

Nu ska jag lyssna på musik. Sitter på bussen påväg hem från John. Träffade honom några timmar innan gick på nattpasset på sjukhuset.

Vi hörs i ett senare inlägg!
Kram på er.
//Vill Larje

Likes

Comments

Hej på er hoppas allt är bra med er. Jag mår jätte bra.

Nu är äntligen skolan igång, men mitt schema börjar inte gälla förrens nästa vecka. Så jag är ledig nu, från tisdag alla dagar fram till nästa vecka. Skolan verkar riktigt bra. Skola måndag till Onsdag och praktik på Torsdagar och Fredagar, men när jag inte har praktik så är jag ledig på Torsdagarna och Fredagarna.

Idag har jag varit på skansen med klassen. Vi var där typ bara 1h och 30min och sen fick vi gå hem. efter Skansen gick jag och några andra tjejer och lunchade på burger king och pratade och lärde känna varandra. det var riktigt trevligt.

​Kram på er.

vi ses i nästa inlägg!

//Vill Larje

Likes

Comments