Diamant Museum

Diamond Museum in Amsterdam

Masse bilder i dagens innlegg. Ikke så tur relatert men her handler det mer om interessen for yrket mitt.

💙

The Diamond Museum Amsterdam tar deg med på en reise som begynte 3 milliarder år siden, 200 kilometer under jordoverflaten, og som ender i ringen på fingeren eller i anheng rundt halsen

Museet inkluderer verdensberømte stykker, slik som Katana, Rembrandt Diamond og selvfølgelig The Ape Skull.

I en flott villa sør-vest i Amsterdam ligger Diamantmuseet som tar deg med på en reise i diamantindustrien som Amsterdam og Nederland var spesielt kjent for i tidligere år. Vi må helt tilbake til 1600-tallet for å finne starten på Amsterdams store diamanteventyr.
Omvisningen starter med en kortfilm der du lærer grunnleggende informasjon om diamantindustrien og fremstilling av diamanter. Under omvisningen får du et innblikk i hvordan diamant har blitt en av symbolene for rikdom og makt og hvorfor vi mennesker er så ekstremt fascinert av denne fabelaktige steinen.
Diamanter i alle slag og størrelser kan sees. Fra den minste diamanten i verden til den største, Golden Jubilee (545 karat).
Selv om mye av diamantindustrien har blitt flyttet til Asia i senere tid, frestår Amsterdam fortsatt som en av verdens sentrum for diamantproduksjon og distrubusjon.
Diamant Museumet avslører historiene bak diamanten ved å vise filmer, bilder, smykker, historiske dokumenter og ... diamanter.

I museets glamourrom ser du hvordan diamant, eksklusivitet og glamour går som hånd i hanske.

" Katana"

Diamantmuseet har en permanent utstilling de kaller “Brilliant Beauties”, men også kortere utstillinger som eksempelvis en utstilling som viser vakre kroner. Du kan også se verdens minste diamant gjennom et mikroskop.
Den berømte Ape skallen som er dekket i diamanter.

"The Ape Skull"

Bildene fra denne turen ble tatt i 2013

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229