Villalisskulla

En dagbok för oss, dela med oss av tips eller bara få lite inspiration från andra på den långa, långa renoveringsvägen. Även om en bild säger mer än 1000ord så verkar inte ett instagraminlägg räcka till alla gånger. Så vi tänkte även passa på att dela med oss här, när vi hinner, orkar och känner att vi kan eller har lust.

Hur förklarar man då vad vi gett oss in i? Jo den där klassiska renoveringssvängen som man tydligen ska göra, samtidigt som man är mitt i första året med en småtting och inte minst mitt i det fasligt snabbt rusande tåget "livet". Om inte vi själva hinner påminna oss om att andas lite emellanåt så får vi väl hoppas att ni kan vara fler runt omkring som kan hjälpa till kanske? Deal!

Försöker berätta lite kort vad som ligger bakom Villalisskulla. Martin tyckte till exempel att VLK kommer ju bli en grym förkortning om vi skulle få för oss att starta ett företag någon dag. Vad det ska innehålla det får tiden utvisa. Men tusen planer finns alltid. Liss på dalmål betyder liten, och är tillika Karins efternamn. Gården är ju allt annat än liten, och just nu ett gigantiskt projekt med TVÅ!? bostadshus där vi har projekt öööverallt. Men har börjat i det "lilla" huset på ca 130 kvm. Det kallar vi Westins affär. Det har ju varit en välbesökt lanthandel i många många år, sista året när när Signe Westin (krutgumman på då 80+) sägs ha varit -82.

Det stora boningshuet (nästa projekt när vi bor i Westins) är fördelat i två plan med vind, varav varje plan är 185kvm, idag nästan lite gult till färgen. Villalisskulla låter ju som en variant av Villa Villekulla, vilket det också känns som ibland. Än är vi lite här och där och härjar. Jag (Karin) har aldrig hört Martin säga "det där går inte" eller "det kan jag inte" utan han är verkligen lite som Pippi. "Klart jag kan, jag har bara inte försökt än". Han är verkligen dessutom grym på det han tar sig för med, utan att överdriva.

Kulla är ju en tjej från Dalarna, nu är vi visserligen en tjej och två killar. En liten Axel på 9 månader (i början av april). Men vadå, klart kontot får heta Villalisskulla. Det gamla namnet för gården är "Torsborg". Varför vet vi inte riktigt. Men vi får väl ta reda på det. Det blev ju den långa förklaringen av namnet

Som sagt svårt att berätta allt i ett instagramflöde. Men där uppdaterar vi lite ibland, när vi helt enkelt känner att vi har något spännande att dela med oss.

Gillar

Kommentarer