Vad har vi gjort hittills?

Ja det börjar kännas som vi haft huset en evighet nu. Än bor vi inte på gården. Vanligaste frågan ”När flyttar ni in?”

Vi har ju nu som mål att göra just det under året i alla fall. Det ska vi väl kunna klara? När? Ja, den som lever (överlever) får se.

Det är precis ett år sedan jag flyttade hem på riktigt. Det var ä då det bästa beslutet jag tagit. Ångrar det inte en dag och det var inte en dag för sent. Även om staden är en av mina absoluta favoriter och jag trivdes kanon så började jag vara nöjd. Började längta "hem". Hade "gjort" den staden, i hela 6 år faktiskt, nu var det dags för Martin och mig att ta tag i kalaset där hemma. Som alla andra så är vi nu drygt två år senare precis där många andra hamnar, en liten småtting och mitt i renoveringskaoset. Men så ska det väl vara?

Vi tar även detta från början:

Vi började iaf redan sommaren innan flytten att måla Westins affär utvändigt. Martin hade under vintern kittat om alla fönster. Både innerfönster och ytter.

Därefter blev det en vinter med flytt från Malmö. Martin renoverade färdigt en av sina lägenhet och hann alltså med ytterligare en bostad.
När detta precis lagom till att Axel föddes i somras så var lägenheten klar och såldes. Därefter tog vi tag i de ”stora bitarna” för båda husen.

Gamla avlopp rensades bort och nytt grävdes in. Martin gjorde mycket grävning själv. Men när stenarna var större än minigrävaren fick han ta hjälp av en större maskin.

Därefter revs gammal isolering, trossbotten och även bjälkar ut ur Westins försatt göra bg. Bergvärme borrades, rör förbereds till båda husen innan vi kunde koncentrera oss på enbart ett. Alltså Westins, som även går under namnet "Affär´n"


Där inne är vi nu och röjer runt för fullt. Martin sliter från tidig morgon till sen kväll på bygget. Vi hejar på, assisterar med Kaffeleverens, lunch och att komma med nya ideér och ändringar. Gissa om han blir glad, nästan varje gång ;)

Vi har delat ett sovrum uppe och gjort till ett litet mindre rum, eventuellt kontor/gästrum. Den andra delen har blivit badrum, eller vi kommer faktiskt att göra en separat dusch, och en toa. Tänk att kunna gå på toa i lugn och ro (vill jag iaf tro), samtidigt som någon i lilla rummet intill kan ta en dusch utan att ta upp ett helt badrum och ockupera toalett och allt !? Varför är inte fler hus byggda så från början? Låter kanske skumt, men jag tror det kommer bli bra.

Dessutom har vi börjat renovera kakelugnen nere i vårt blivande vardagsrum. Fått hjälp av en rolig herre som egentligen är pensionerad kakelugnsmakare med 39 år i bagaget. Men finjobb gör han gärna säger han. Detta "finjobb" blir nog bara större och större. Nya idéer osv. Jag mutar med fika så kanske han inte ändrar sig! Uppe i vårt blivande sovrum har det stått en kakelugn, den skall vi nu sätta tillbaka. Får visa mer där sen.

I övrigt har det nere kommit in golvvärme i hela entréplanet, Flodagolvet ligger i det blivande köket som nu i veckan också får de första köksstommarna monterade. Ja mer om det blivande köket kommer säkert också....

På tre månader har det ju hänt en hel del nu när man summerar allt.


Gillar

Kommentarer