Sluttampen

Visst har ni som läser förstått att här är det inget problem att missa något inlägg. Inte heller bli bombarderad så många gånger om dagen/i veckan, att man inte hinner eller orkar läsa. Livet kommer liksom emellan här. Så uppdatering i textformat prioriteras liksom rejält bort. Eller så har vi inte riktigt kommit igång alls. Kanske problemet att ”hon vid tangenterna" ofta blir lite långdragen. Men som sagt, så länge sedan sist. Så det är ju liksom kul att själva läsa vad vi "höll på med” för 3 månader sedan också. Efter sommaren har vi båda jobbat en hel del. Alltså på vanliga jobb, inte bara bygget. Förutom alla andra uppdrag vi hittar på mest hela tiden.

Tänk så lyxigt att på sisådär ett tiotal inlägg ha renoveringen samlad av vårt "lilla hus". Kom nu ihåg att vi pysslat med renovering, livet och allt däromkring, alltså mindre reflekterande och sen bloggande sist i prioriteringslistan. Så jag gissar att vi missat säkert 90% av vad som hänt under året här i textform, det är dessutom roligare att skriva om lite annat än renovering (jo det har varit mycket fika). Vill väl bara poängtera att det inte varit så lätt som det kan se ut. Vi alla inblandade parter har kliat oss i skallen många gånger och fått många nya grå hår. Men oj så bra det börjar bli.

Kanske problemet att ”hon” vid tangenterna blir lite långdragen. Men som sagt, länge sedan sist. Så det är ju liksom kul att själva läsa vad vi "höll på med” för 3 månader sedan också. Efter sommaren har vi båda jobbat en hel del. Alltså på vanliga jobb, inte bara bygget. Förutom alla andra uppdrag vi hittar på mest hela tiden.

Just nu så har vi ”bara” lyxigt (pillgöra) kvar att göra, alltså massa finlir nu bara. Det som tar längst tid men inflytt känns närmare än någonsin, konstigt?! 😂 Karin har pysslat med att putsa upp de totalt oputsade gamla mässingsluckorna till kakelugn senaste helgen. Köpt lite olika armaturer/belysningsgrejs som kommer upp lite här och där.

Martin inreder våra ”specialbyggda” garderober, skafferiet och platsbygger en förvaringshörna/skötbord med hyllplan intill sovrum och badrum.

Far/Svärfarn även kallad elektriker och allt-i-allo på bygget. Han kopplar för fullt de sista strömbrytarna, utanpåliggande elkablar i tyg och armaturer som vi både loppisfyndat, nätshoppat och uthusfyndat. På ”kvällarna” snickrar han i sin verkstad på ett ”specialbyggt” överljus (fönster ovan ytterdörren). Detta eftersom vi behövde byta dörr pga att den gamla glipade ca 1 dm så de behövdes en rejäl efter all solering osv.... blir dock suuupersnyggt.

Dem vi tagit hjälp av ”utifrån”, bland annat röris, har precis kopplat på vattnet och värmen till pumpen kom in för några veckor sedan. Så det är lite småfix med toaletten, och specialdesignade handfatet av gamla symaskinsbordet (någon förvånad att de är mer special)

Det är alltså så jädrans nära att vi ser inflytt i närmaste veckorna nu. Man vill bara ta bort all papp och kasta in massa möbler som stått i förråd/uthus på tok för länge.

En liten detalj. Gravida är vi igen och dessutom i månad 9 med småsyskonet till Axel. Duedate 1 jan 2020. Så vi har faktiskt sagt att junior nr 2 får nog komma först, sen flyttar vi in. Annars blir det väl förlossning där i juletider/mellandagar eller precis innan nyårsafton. Ja det blir det säkert ändå. Men vi tänkte iaf försöka att inte forcera en förlossning med en inflytt och allt vad det innebär😅 Vi får väl se hur bra det går...

Men det är galet så fort tiden går iaf. Hel plötsligt var det december, snart jul och snart bebis nr 2 😅🥰

Gillar

Kommentarer